Cesta hrdiny

Cesta hrdiny https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/253772/mid_cesta-hrdiny-253772.jpeg 4 62 13

Sága Čarodějův Prsten série

1. díl >

Autorka bestsellerů Morgan Rice přichází s novou úžasnou fantasy sérií. Příběh knihy CESTA HRDINY (Kniha první v sérii ČARODĚJŮV PRSTEN) se točí kolem osudů jednoho dospívajícího, a velmi zvláštního chlapce, čtrnáctiletého poddaného ze zapadlé vesnice na okraji Království Prstenu. Thorgrin je nejmladší ze čtyř bratrů, jejich otec pro něj má jenom samé podřadné práce a bratři jím opovrhují. Thorgrin sám ale cítí, že je jiný než ostatní. Sní o tom, že se jednoho dne stane skvělým válečníkem, přidá se ke králově družině a společně s nimi bude ochraňovat Prsten od hord nepřátel, žijících na druhé straně Kaňonu. Když dospěje do určeného věku, otec mu zakáže, aby se pokusil o přijetí u královské Legie. Chlapec jej odmítne poslechnout a na vlastní pěst se vydá na cestu z rodné vesnice. Je odhodlán prosadit si svou za každou cenu. Jenže Králův Dvůr je plný zápasu o moc, neuspokojených ambicí, rodinných dramat, žárlivosti, násilí a zrady. Král MacGil si musí z potomků vybrat svého nástupce, zatímco Meč Osudu, zdroj veškeré jejich moci, stále nedotknutý čeká na vyvoleného, který bude schopen jím vládnout. Thorgrin přijíždí do města jako nezvaný cizinec a musí si prosadit své přijetí do Legie. Po čase zjišťuje, že má určité zvláštní síly, kterým sám nerozumí. Zjišťuje, že má neobyčejný dar a že jej čeká neobyčejný osud. Navzdory svým možnostem se zamiluje do královy dcery, a když jejich vztah začíná postupně rozkvétat, Thor zjišťuje, že proti němu stojí mocní soupeři. Když se snaží porozumět svým schopnostem, králův mág jej vezme pod svá ochranná křídla a poví mu, že matka, kterou chlapec nikdy nepoznal, pocházela z daleké země za Kaňonem, vlastně dokonce až za Zemí Draků. Než může Thorgrin uskutečnit svůj sen a stát se válečníkem, čeká jej spousta náročného tréninku. Z něj je však neustále vyrušován, protože se proti své vůli stává středem dvorních machinací a intrik, které se snaží zničit jeho lásku a srazit jej do kolen – a celé království s ním. Díky důmyslně propracovanému fiktivnímu světu a postavám je CESTA HRDINY epickým příběhem o přátelství a lásce, rivalitě a spolupráci, o rytířích a dracích, intrikách a politických machinacích, o dospívání, o zlomených srdcích, o podvodu, ambicích a zradě. Je to příběh o cti a odvaze, o osudu a předurčení, a také o magii.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: ekniha , Morgan Rice
Originální název:

Quest of Heroes , 2013


více info...

calwen1633
calwen1633
07.09.2022 5 z 5

Kniha se četla lehce, příběh fajn, konec teda otevřený takže půjdu hned druhý díl.
Občas gramatické chyby ale nic co by se nedalo přehlédnout, v ději zas tolik neruší.
Dávám plný počet protože kniha je skoro neustále napínavá a stále se něco děje nechybí zde i lehce romantická linka takže doporučuji i ženám. Případně i pro mládež.

kubakubikula
kubakubikula
28.07.2020 5 z 5

Četlo se to dobře a odsejpalo to, už se chystám na další díl.
Jen ty chyby mě přiváděly k šílenství.


Kniha2006
Kniha2006
29.11.2019 4 z 5

Kniha má velmi špatný překlad, ale příběh je dobrý.

Medasek
Medasek
03.10.2019 4 z 5

Zařadila bychjí mezi autorčiny lepší knihy. Nápad skelý, jenom mi asi nesedl styl psaní.

luboskniha
luboskniha
04.02.2019 2 z 5

Popis knihy mě zaujal a nadchlo mě, že tato série má celkem 17 knížek, tak jsem i řekl, že budu mít alespoň co číst po nějakou tu dobu. Kniha = ??? (ani nevím co vlastně napsat). Příběh divný, autorka se v tom plácá jako kapr v kádi a myslím si, že překlad dělala skupina žáků pomocné základní školy (nejsem ten co i stěžuje pravopis a diakritiku, ale tohle je opravdu strašný). Nápad zajímavý, ale chtělo by to dotáhnout. Přesto že dávám pouze dvě hvězdy, zkusím další díl, jestli mě to trochu nechytne.

woodward
woodward
03.06.2017 1 z 5

Chtěl jsem vědět, jak to skončí, tak jsem přečetl všech sedmnáct dílů (na celej příběh by stačily tři). To jsem si dal. No nic. Je to napínavý (a velmi předvídatelný, protože autorka opakuje některé situace pořád dokola, jenom osoby a místa se mění). A nakonec se vemou. Někteří komentátoři si tu stěžují na nekvalitní překlad. Nevím. Četl jsem originál a jestli je překlad ještě blbější, potěš pámbu.

Pavo.Klima
Pavo.Klima
05.03.2017 4 z 5

Moje první přečtená e-kniha. Volba z nutnosti, kdy nebylo mimo civilizaci (rozuměj mimo Prahu - vtip) co číst. Volba knihy, která byla na Google (Knihy) Play nabízena zdarma. První díl fantasy série. Nemohu ale říct, že by to bylo tak špatné. Největším nedostatkem je překlad série - plný překlepů, gramatických chyb, zastaralých výrazů, které by dnes žádný autor nepoužil (např. sloveso "patřit" ve významu "dívat se").
Přesto byl sloh neuvěřitelně čtivý. Zajímavý motiv dvou Sluncí, který jakoby naznačoval, že se příběh odehrává jinde než na Zemi, není dostatečně využitý. Dokonce se často (možná překladem) ztrácí. O Sluncích jsou pouhé popisné zmínky... Bavilo mne číst Thorova dobrodružství. Thorův původ zahalený rouškou tajemství i Thorovy magické síly, které se rozvíjejí, mne lákají číst dál...
Zda se ale nakonec ke druhému dílu dostanu, si nejsem ještě jistý....

martivan
martivan
20.08.2016

Český překlad je velmi nevyvážený: na jednu stranu vcelku bohatý jazyk, na druhou gramatické chyby a nevhodně použitá klišé, dokonce i naprosto chybné výrazy (rána "otíká", kolem arény je "bedlení" apod.). Skoro jako by překladateli vypomáhal jeho nezletilý potomek.
Co se týče příběhu jako takového, taky žádná sláva - děj je vcelku předvídatelný a čiší z něj jasná snaha autorky dovést hrdinu, kam potřebuje, i za cenu ne zcela uvěřitelných zásahů osudu a rozhodnutí mocných (přijetí do královské rodiny). Některé scény jsou psané účelově - pro poskytnutí informací čtenáři, což je jistě legitimní - leč nedomyšleně (jedna například začíná nechápavým dotazem hrdiny, co je vlastně služba v Kaňonu, a o odstavec dál už rozvíjí, jak hrdina od malička slýchal o monstrech žijících v Kaňonu a toužil být vojákem, který s nimi bojuje).
Nebýt mizerného překladu, jistě by se knížka dala dětem doporučit (ač pozici bestselleru v USA moc nechápu), ale když takhle przní vyvíjející se jazykový cit, raději bych se poohlédla jinde. České teenage fantasy je na trhu dost a dost.

Aredhelka
Aredhelka
02.08.2016 4 z 5

Kniha sice není úžasnou a napínavou, ale rozhodně se jedná o velmi povedený první díl, který dokáže nadchnout k tomu, aby si čtenář toužil přečíst i další pokračování. Jako asi každá kniha má Cesta hrdiny spoustu mínusů, ale její čtivost, nápaditost a originalita vše dokonale vyváží.

terri_kalf
terri_kalf
18.06.2016 4 z 5

Skvělá kniha! ale blbý konec, hned si musíte koupit pokračování, protože nemá konec, jinak kniha je skvěle napsána a jen a jen doporučuji :)

Boidil
Boidil
11.11.2015 4 z 5

Nebudeme si nic nalhávat, kniha je jednoduchá a její postavy jakbysmet, jeden by mohl říct, že by to taky zvládl napsat. Většinou když čtu knihy, tak se na ně soustředím, hltám každé slovo. Tohle není ten případ, tohle je kniha do volné chvíle, kdy si chcete jen tak číst a že sem tam přeskočíte nějaké slovo nebo větu vůbec nevadí. Knižní poklad to není, ale pokud si nechcete lámat hlavu například nad Anatémem, tak tohle jako taková oddychová jednohubka stačí.

LivingLegend
LivingLegend
27.07.2015 3 z 5

Druhej dil ted vysel 15.7.2015 na google play za cca 65Kc

sonka2982
sonka2982
03.07.2015 5 z 5

Kde by som mohla zohnať pokračovanie tejto sérií?