Vzestup draků přehled

Vzestup draků
https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/289153/vzestup-draku-KDu-289153.jpeg 4 66 66

Králové a čarodějové série

1. díl >

Kyra, 15, sní o tom stát se známým bojovníkem, stejně jako její otec, i když je jedinou dívkou v tvrzi, plné chlapců. Svádí vlastní souboj s tím, aby se jí podařilo porozumět její vzvláštní dovednosti, tajemné vnitřní síle, a uvědomuje si, že je jiná, než ostatní. Je před ní skrýváno tajemství o jejím narození a o věštbě, do které je zahalena, a tak se snaží přijít na to, kým vlastně je. Když Kyra dospěje a místní Lord se rozhodne, že se jí zmocní a odvede si ji, její otec ji chce provdat, aby ji tak zachránil. Ale Kyra odmítá a vydá se na svou vlastní cestu do nebezpečného lesa, kde se setká se zraněným drakem – a podnítí tak celou řadu událostí, které navždy změní celé království. Patnáctiletý Alec se zatím obětuje pro svého bratra, místo kterého se nechá naverbovat a je odvezen na voze směrem k Plamenům, zdi z ohně, která je sto stop vysoká a která brání vstupu armádě skřítků z východu. Na druhé straně království se žoldnéř Merk pokouší opustit svou temnou minulost a přejít přes les až k Věži, aby se tam stal Hlídačem a pomohl strážit Ohnivý Meč, magický zdroj síly království. Ale skřítkové se chtějí k Meči také dostat – a připravují ohromnou invazi, která má královstí navždy zničit.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , Morgan Rice
Originální název:

Rise of the Dragons , 2015


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vzestup draků. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (12)

Roux
25.02.2024 2 z 5

Vlastně nevím co si o téhle knize myslet. Na jednu stranu těch chyb, nelogických věcí a blbostí... na druhou stranu se mi to četlo dobře (pokud nedáváte důraz na ty koniny, co v knize jsou). Samotná Kyra mě občas štvala, jasně.. musím pořád brát v potaz, že jí je 15 :) Superhrdinky jsou proti ní bačkory, musí mít vlka, draka a jinou havěť, aby se ukázalo jak moc je jiná a zbije každého, kdo si dovolí ji vzdorovat či postavit... Divím se, že nezačala křičet, že je jejich nejlepší voják, jak jiná hrdinka v jiné sérii knih :)

PS: Alecovi bylo 16 :)

ales1191
05.05.2022 2 z 5

3 ze 6.


BraveRenard
07.02.2020 3 z 5

Mám přečteno všech 6 knih a musím říct, že tahle kniha je nejlepší z téhle série. Jinak je zde spousta nelogických situací, a kniha je strašně černobílá - souboj dobra se zlem, nic víc. Kdyby tam bylo méně brutality tak bych bych ji spíše doporučil menším dětem.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy. Přidejte citát.


Kniha Vzestup draků v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených105x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených5x
v Knihotéce101x
v Chystám se číst44x
v Chci si koupit12x
v dalších seznamech2x