Definice chaosu

Definice chaosu https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/520849/bmid_definice-chaosu-fDw-520849.png 3 4 2

Co se stane, když člověku, kterého byste mohli přezdívat Neřízená střela, dáte do ruky magii? Může nastat určitý soubor katastrof a následná zkáza lidstva. V našem případě se však seznámíme s pokrokovou mladou bohyní chaosu - Ziou, která pracuje jako agent v R. G. K. společnosti. Dostane novou misi. Musí čelit zákoutím temnoty. Testuje své hranice. Setká se s neznámou, která změní průběh rovnice, kterou jí osud přichystal a Zia se ji snaží zvrátit. Dokáže se vypořádat s někým, kdo je úplným protikladem jí samotné? Ustojí příchozí rány, které jí život přinese?... celý text

Přidat komentář

kniznistranky
26.09.2023 1 z 5

Zia - bohyně chaosu, neřízená střela, sirotek a také agentka ve společnosti R.G.K. Hlavní hrdinka nešetří sarkastickými poznámkami, magií se ohání na všechny strany a emoce, nedej bože láska, jsou jí zcela cizí. Nová mise, kterou dostane přidělenou, testuje její hranice a neohroženost v boji se zlem.

Autorka ve své prvotině představuje čtenářům svéráznou hlavní hrdinku, která nešetří nikoho. Přišlo mi zajímavé prostředí bohů, ale zároveň bylo i dost matoucí. Objevují se tu bohové řecké a severské mytologie, kteří spolu válčí. Mrzelo mě, že to tu nebylo rozvedeno víc. Autorka tohle téma naťukla, ale dál už se mu detailněji nevěnovala. Tyto nedovysvětlené části se tu objevují hojně, což je pro čtenáře dost matoucí. Skáče se od jedné scény ke druhé a místy je těžké se orientovat v tom, co se právě děje, s kým Zia mluví. Působí to nepromyšleně a dělá to na čtenáře dojem, že autorka vymýšlí za pochodu a její svět nemá vlastně žádná pravidla. I magie, kterou hlavní hrdinka ovládá, je jedna z těch, které dělají ze Zii nepřemožitelnou, nadpozemsky silnou a všemi dary obdarovanou hrdinku typu Mary Sue, jejíž magie může vše. Jediné, co Zie nejde, jsou emoce. Ty se musí naučit znovu cítit.

Těžko se mi píše ucelené hodnocení, když jsem z příběhu zmatená jak lesní včela. Autorka má dobré nápady, ale chce jich čtenáři ukázat prostě moc, až se v tom sama ztrácí a nic pořádně nedovysvětlí. Konec je otevřený a slibuje pokračování. Začátek byl slibný, škoda. Textu by navíc rozhodně prospěla korekce a redakce, které v tomto případě nejspíš neproběhly. A nějaký ten šikovný betačtenář, který má fantasy načteno a jistě by měl k vybudovanému fantasy světu pár trefných připomínek.

Mrzí mě to, ale co se dá dělat. Mohl by to být první nástřel, od kterého by se dalo odrazit. Trochu zapracovat na technické stránce budování světa a postav a kdo ví, třeba bychom tu měli dalšího Percyho Jacksona. Jak vždy říkám: Hlavně to nevzdávat a psát a psát a psát. Nenechat se odradit prvními nelichotivými ohlasy, ale psát dál!

CalwenRamones
16.08.2023 5 z 5

Tak tohle bylo opravdu skvělé české fantasy. Mix urban fantasy a severské a řecké mytologie.

Doporučuji fandům Percyho Jacksona Magnus Chase, nebo Sarah Maas (Půlměsícní město).

Hlavní hrdinka Zia mi strašně sedla, ty její hlášky a chování mě fakt bavili.

(Je trošku jak já s těmi emocemi.. a že se nedokáže zamilovat, ale nechte se překvapit :) )
Konec byl teda velký zvrat to jsem opravdu nečekala..

Jakože cooože??? Bude prosím pokračování?? :D


Autorovy knížky

2023  50%Definice chaosu

Kniha Definice chaosu je v

Přečtených5x
Doporučených1x
Knihotéce33x
Chystám se číst3x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x