bradovav bradovav komentáře u knih

☰ menu

Princezna Princezna Devney Perry

Obálka: 5*
Hlavní postavy: 5*
Děj: 5*
@knihybeta #spoluprace

Pro mě je tahle celá série velké překvapení a autorka se zařadila na seznam mých oblíbených autorů. I v tomto díle si můžeme přečíst příběh dvou lidí, kteří k sobě najdou cestu a zamilují se.

Ona pracuje v autoservise, on je filmová hvězda. Nechci vám nic spoilerovat, proto nebudu zabíhat do detailů. Co ovšem prozradit můžu je, že se zde kromě romantického vztahu opět setkáte s pikantnostmi, které vám vženou ruměnec do tváře. Zároveň ale nejsou tím stěžejním a romantický vztah jen doplňují.

Co autorka umí je romantický příběh zasadit do neotřelého prostředí a v určitou chvíli vás překvapit zvratem až s detektivním motivem. Konkrétně v knize Princezna mě zvrat opravdu překvapil, nečekala sem ho. Za mě tam mohlo být věnováno více prostoru ještě Scarlett, ale možná se o ní dozvíme víc v dalším díle.

Nerada se loučím, ale za přáteli do Clifton forge se vrátím brzy prostřednictvím dílu Princ.

Celkové hodnocení: 5* z 5*

07.09.2023 5 z 5


Vězeňkyně Vězeňkyně B. A. Paris (p)

Obálka: 3,5*
Hlavní postava: 3,5*
Děj: 4*
@albatrosmedia #spoluprace

B. A. Paris píše knihy s krátkými kapitolami, kde vám čtení utíká a vy se ani nenadějete a jste na konci.

Kniha Vězeňkyně toto přesně naplňuje, krátké kapitoly, děj má spád. Bohužel děj je místy přitažený za vlasy a některé body jsou těžko uvěřitelné. To ovšem nic nemění na tom, že přemýšlíte o tom, kdo za vším stojí. Já měla tip, který mi vyšel, i když se autorce podařilo mě skvěle zmást.

Autorku mám ráda, i když její hlavní postavy mi přijdou často hloupé.

Knihu i tak můžu doporučit - nenáročný thriller, který vás i tak donutí přemýšlet o detailech.

Celkové hodnocení: 3,75 * z 5*

04.08.2023 3 z 5


Recept na lásku Recept na lásku Jarrett Melendez

Obálka: 4*
Hlavní postava: 4*
Děj: 3*
@albatrosmedia #spoluprace

Můj první komix v životě! Ano, opravdu je tomu tak a i když mi dávno není náct, nikdy jsem nečetla komix. Až do dnešního dne! A musím říct, že mě to bavilo.

Nádherné kresby a pak naprosto úchvatné bonusové kresby byly plné barev a skvěle zachycovaly jednotlivé části děje.

Příběh o mladíkovi, který si hledá práci a nakonec najde práci i lásku byl sladký, jednoduchý a nutil mě se celou dobu usmívat. Za půl hodinky jsem měla dočteno a další půl hodinu jsem se ještě culila na oblíbené obrázky.

A jaká postava se stala mou nejoblíbenější? Prasátko Walter - cože?! Prase?! Jakou důležitou roli v komixu sehrálo už musíte zjistit sami.

Já moc děkuji za možnost poznat komixový svět a slibuji všem, že to nebyl poslední komix, který prošel mou domácností.

Celkové hodnocení: 3,5* z 5*

04.08.2023 3 z 5


Lolita komplex Lolita komplex Romain Slocombe

Obálka: 2*
Hlavní postavy: 2*
Děj: 2,5*

Samotný název této knihy napovídá, že nepůjde o lehké, zábavné čtení. Kniha je protkána problémem únosu dětí, jejich přeprodávání a nucení k prostituci.

První část knihy je šokujícím svědectvím nechutných praktik. Kniha vás buď znechutí a vy stejně jako několik čtenářů v mém okolí knihu odložíte a nebudete chtít pokračovat nebo vás informace budou šokovat a budete chtít stejně jako já vědět víc. Bohužel tak, jak první část v lepším případě zaujme, šokuje a plně získá pozornost čtenáře, tak další části jsou nevýrazné, místy i nudné a vy se tak začnete do čtení nutit. Závěrečná scéna je pak málo uvěřitelná, ale alespoň se to něco děje a vy konečně nesledujete jen život několika ztracených existencí.

Od knihy jsem si slibovala více - pokud má upozorňovat na tento nešvar, který se objevuje i v moderní době - měla si kniha držet šokující ráz z první části.

Kniha, ke které se nebudu vracet - kniha, jejíž autor u nás nemá žádný jiný překlad.

Celkové hodnocení: 2* z 5*

26.06.2023 1 z 5


Melissa Melissa Alex Gino

Obálka: 5*
Hlavní postava: 5*
Děj: 3*
@albatrosmedia #spoluprace

Když jsem o této knize slyšela prvně na knižní merendě, hned jsem si ji psala na seznam. Byla jsem zvědavá na zpracování takto silného tématu z pohledu dítěte.

Kniha má pár stránek a přečtete ji doslova za jeden den. Příběh se čte hezky, vyprávění má drive a kniha neobsahuje hluchá místa. Jasně a stručně odprezentovaný příběh malého chlapce, který se cítí jako dívka. Co cítí, co prožívá, jak těžké je jen jít ve škole na záchod.

Pochopení pocitů a myšlenek je to, co je na knize to nejdůležitější a to, co ve vás zanechá dojem. Z mého pohledu knize ubírá až pohádkové přijetí této změny v okolí dítěte. V lgbt+ komunitě mám přátele a i když je tato doba těmto tématům více otevřena, nemyslím si, že by byla okolím přijata takto snadno.

Jako máma malého kluka zase o něco víc rozumím nelehké situaci jiných lidí a i díky této knize se cítím víc připravena na situaci cobykdyby.

Celkové hodnocení: 4* z 5*

23.06.2023 4 z 5


Osudný okamžik Osudný okamžik Rebecca Thornton

Obálka: 3*
Hlavní postavy: 2*
Děj: 2*

#kniznistafeta @renulka16

Moc děkuji za možnost si knihu přečíst.

Bohužel tento příběh mi vůbec nesedl. Každý z nás má jiné měřítko na věci, které nám vadí, nevadí, pohoršují, které nám přijdou ještě v pořádku a které jsou už příliš. Věřím proto, že na tuto knihu bude sto různých názorů.

Ten můj je ovlivněný tím, že provinění jedné z hlavních postav mi nepřijde tak obrovské a zároveň vnímám knihu jako matka, která je často přetažená.

Kniha je na mě moc prodlužována, příběh by šlo zpracovat snadněji bez zbytečné omáčky kolem. Do čtení sem se místy musela doslova nutit. Při čtení nečekejte žádné překvapení, vše od začátku tušíte.

Musím přiznat, že po dlouhé době byla mou oblíbenou postavou mužská postava, i když se jí stala až v závěru knihy.

Celkové hodnocení: 2,5* z 5*

23.06.2023 2 z 5


Ďáblík Ďáblík Mikael Niemi

Obálka: 2*
Hlavní postavy: 3*
Děj: 1*

#kniznistafeta @booklover_maya

Opět se mi potvrdilo, že krása štafet je v tom, že se mi do ruky dostanou knihy, které bych úplně minula. Nejinak je tomu kniha Ďáblík, kterou vyslala @booklover_maya a které moc děkuji za možnost zapojit se.

Dle knižních zařazení jde o knihu, která je určena mládeži. Za mě určitě ne! Kniha je temná, nechutná a místy opravdu dost ujetá - tak třeba hlavní hrdina sní jednu bytost a následně jí vykadí v jiné podobě do záchoda a pak se s ní spřátelí. Ano, já to říkám - ta kniha je ujetá a autor nemohl být plně při smyslech, když ji tvořil.

Hlavním hrdinou je kluk ze sedmé třídy, který neustále popíjí kafe a poflakuje se mimo domov. Děti, které se v knize vyskytují pijí také alkohol a jejich rodiče o nich nemají absolutně přehled. V knize se objeví také šikana, vražda a smrt v několika podobách.

Co nemohu knize upřít je, že až na cizí názvy se četla dobře. To ovšem nezmění můj celkový dojem a já osobně už od autora určitě nikdy nic číst nebudu.

Celkové hodnocení: 1* z 5*

24.04.2023 odpad!


Šťastně až navěky? Šťastně až navěky? F. T. Lukens

Obálka: 4*
Hlavní postavy: 5*
Děj: 4*

@albatrosmedia #spoluprace

Jedno velké překvapení. Kniha, která mě zaskočila svou čtivostí a tím, jak mě vtáhla do děje a to přesto, že dávno nejsem náctiletá.

Kniha protkaná queer příběhy, které jsou prezentovány nenásilně. Hlavní hrdina se tak nějak omylem stane králem, jeho získaný titul sebou ale nese několik podmínek, které mu nikdo nedal před nástupem do úřadu přečíst a které pokud nesplní, tak zemře. Drsné a obzvlášť na sedmnáctiletého kluka - on má kolem sebe naštěstí partu přátel, která mu pomůže.

Příběh o jeho cestě ke splnění podmínek je podán jednoduše, vtipně a celkově na čtenáře působí až pohádkově. Něžný, romantický a roztomilý - to jdou pocity, které jsem při čtení měla.

Arek, zmiňovaný panovník, mi přirostl k srdci - jako bych při čtení viděla sama sebe a když dostal v knize pusu, usmívala sem se jak pyšná mamka.

Opravdové překvapení a pokud hledáte oddechové a nenáročné čtení - tato kniha je ta pravá.

Celkové hodnocení: 4* z 5*

24.03.2023 4 z 5


Pandora Pandora Susan Stokes-Chapman

Obálka: 5*
Hlavní postavy: 4*
Děj: 2,5*

Kniha, která mě absolutně omráčila krásnou obálkou. Obálka krásná na pohled i na dotek. Bohužel její obsah nevyvolává stejné nadšení.

Příběh, který by se dal popsat jednou kapitolou, je natáhnutý na 300 stran. Chvílemi se v knize nic neděje, čtenář má pocit, že ho kniha připravuje na vygradování a že přijde nějaká absolutní bomba.

To se bohužel nekoná - když přijde rozhalení hlavní zápletky, je najednou příběh, který pomalu kráčel ke svému cíli zahozený a během dvou kapitol, které jsou v knize krátké, je konec.

Toto mě na knize mrzelo, konec mohl být víc rozpracovaný. Díky krátkým kapitolám se příběh četl snadno, romantická linka byla roztomilá, něžná - pocit z ní mi ovšem zkazila chvíle, kdy se ona ocitla v jeho bytě - najednou totiž jakoby přeskočilo do jiné doby a chovali se jako naši vrstevníci, úplně odhodili chování tehdejší doby a do příběhu mi to nepasovalo.

Soudě podle obálky jsem měla velká očekáváni a po dočtení jsem zklamaná.

Celkové hodnocení: 2,9* z 5*

13.03.2023 2 z 5


Stačí jen chtít Stačí jen chtít Joelle Charbonneau

Obálka: 2*
Hlavní postavy: 2*
Děj: 3*

------------------------------------------------------------------------------

Tuto knihu jsem si mohla přečíst díky knižní štafetě od @booklover_maya a moc za to děkuji!

Zajímavý námět knihy, řekla bych, že až skvělý z pohledu toho, na jaké nebezpečí upozorňuje. Bohužel jeho zpracování mi nesedlo.

Autorka má snahu šokovat mnoha vraždami a úmrtími. Poukazuje na zkaženost mladých lidí a vlastně nevytvořila ani jednu postavu, která by byla slušná, nesobecká a čtenář by si ji tak mohl oblíbit.

Po odhalení hlavního strůjce nové internetové sítě, kam dospělý mají vstup odepřen jsem byla zklamaná. Ve chvíli, kdy autorka zapojila také vládu jsem byla vyloženě otrávená.

Za mě zbytečně akčně pojaté zpracování skvělého námětu, které na konci završilo přehnaným zakončením.

Celkové hodnocení: 2* z 5*

Upřímně, kdybych knihu nečetla v rámci knižní štafety, možná bych ji v polovině odložila.

13.03.2023 1 z 5


Lockdown Lockdown Alexander Gordon Smith

Musím říct, že tato kniha mě neskutečně překvapila. Když hledala @megy.misa čtenáře do své knižní štafety, oslovila mě obálka a řekla sem si, jdu do toho. Nelitovala sem, naopak.

Kniha vypráví příběh chlapce jménem Alex. Alex šikanuje své vrstevníky a později se svým kamarádem vykrádají byty.

To se změní jednoho dne, kdy je Alex křivě obviněn z vraždy, zavrhnut svou rodinou a odvezen do Výhně - vězení pro mladistvé.

Ve Výhni nejsou dětmi, ve Výhni jsou odsouzenými, se kterými je zacházeno drsně, bezcitně a cíleně za konkrétním účelem. Alex nás provází Výhní, ukazuje nám režim, který je potřeba dodržovat. Představuje nám pravidla, která je potřeba znát a ctít a spolu s námi se s každou kapitolou dozvídá více a více souvislostí.

Děsivý příběh provází opravdu surově servírované scény, při kterých člověku zamrazí. Skvěle vymyšlené prostředí, které je popsáno do detailů, ale zároveň nijak rušivě umožňuje fantazii pracovat a nejednou jsem tak měla pocit, že mi před očima běží přímo film.

Kniha má krátké kapitoly, což mám ráda. Děj vyloženě pelási kupředu, každá kapitola přinese novou část příběhu.

Lockdown se mi opravdu líbil, oslovil mě a doslova sem ho hltala. Nemůžu se dočkat druhého dílu a @megy.misa moc děkuji za možnost zúčastnit se.

Celkové hodnocení: 4* z 5*

03.10.2022 4 z 5


Klíč Klíč Kathryn Hughes

Obálka: 5*
Hlavní postavy: 4*
Děj: 5*

Moc děkuji, že jsem si knihu mohla přečíst v rámci knižní štafety @story_of_our_village_life

Kniha vypráví příběhy dvou žen, které se v jednu chvíli protnou. Osobně mám velmi ráda takto psané příběhy, kde se prolíná minulost a současnost.

Moderní příběh vypráví o mladé ženě, která si prochází osobním milostným zklamáním a rozhodne se investovat své úsilí do sepsání historického díla, které bude vyprávět o místní léčebně pro duševně nemocné.

Příběh s pohledem do minulosti pak vypráví o ženě, která se dostala do tohoto zařízení - o jejich pečovatelkách, spolubydlících a doktorech. Nemusím podotýkat, že dříve se s psychicky nemocnými nezacházelo správně, ani tyto praktiky nejsou knize cizí a skvěle podtrhují srdceryvnost příběhu, který spolu s autorkou sledujeme.

Kniha mě oslovila a pokud mě kniha nutí přemýšlet o svých postavách i během mého všedního dne, kdy zrovna nečtu, vždy ve mě nechá silný dojem. Nejinak je tomu u tohoto díla.

Romantické, smutné a velmi poutavé.

Celkové hodnocení: 5* z 5*

03.10.2022 5 z 5


Cesta domů Cesta domů Sebastian Fitzek

Obálka: 5*
Hlavní postavy: 5*
Děj: 5*

Děkuji @megy.misa za možnost zúčastnit se této štafety.

Jde o druhou knihu, kterou jsem od tohoto autora četla a musím říct, že dneškem se stává jedním z mých nejoblíbenějších autorů.

Tahle kniha mě děsila, zhnusila, šokovala, zaujala a doslova nutila číst dál a dál. Jak jsem již zmínila u předchozích recenzí, zbožňuju, když thriller obsahuje jakožecože moment. Moment, kdy absolutně nechápete, jak tohle může někdo vymyslet. Celou dobu si myslíte, že víte a pak bum!

Po přečtení mám pocit, že autor vzal můj mozek, ten zneužil a pak mi ho vrátil totálně zmučený a znásilněný, stejně jako je hlavní hrdinka v této knize.

Hodnotím 5* z 5* a nutně potřebují další knihy od tohoto autora.

Znáte díla Fitzeka? Jaký další díl bych si měla přečíst?

03.10.2022 5 z 5


Hrej tajně Hrej tajně Emma Hart

Obálka: 3*
Hlavní postavy: 4*
Děj: 4*

Děkuji za možnost zúčastnit se této štafety @knihomolkasarka97

Nevím proč, ale název ve mě budil dojem, že kniha bude ve slovenském jazyce - pomátla sem sama sebe :-)

Kniha patří do série, kdy autorka věnuje každý díl jinému páru - toto mi hodně připomíná série německých autorek. Hrej tajně je druhým dílem, což ale nebrání tomu, číst ho samostatně - já jsem toho důkazem, protože první díl jsem nečetla.

Příběh tohoto druhého dílu vypráví o páru Megan a Aston - páru, který se odjakživa nesnáší, hádá se a neustále útočí jeden na druhého. Jak to tak bývá, právě oni se do sebe bezhlavě zamilují.

Jejich vztah ovšem není jednoduchý, ji brání ve vztahu její skoro bratr, jemu zase jeho strašáci z minulosti.

Příběh s pár erotickými epizodami se nám snaží říct, že bychom nikdy neměli soudit člověka, bez toho aniž bychom ho pořádně poznali. Protože to, co se z počátku může zdát jednoznačné a opovržení hodné může pak v detailu působit úplně jinak.

Máte rádi hate to love linky?

Celkové hodnocení: 4* z 5*

03.10.2022 3 z 5


Vražedná lhůta Vražedná lhůta Andreas Gruber

Obálka: 3*
Hlavní postavy: 5*
Děj: 3,5*

Moc děkuji za možnost zúčastnit se této štafety @megy.misa

Zbožňuju, když si díky knižní štafetě přečtu knihu, kterou bych si normálně nepřečetla.

Ne jinak je tomu u této knihy, která by mě už obálkou odrazovala. Byla by to škoda, až do závěru mi kniha přišla skvěle promyšlená, propracovaná.

V závěru knihy, kdy jinak bezchybný a důmyslný komisař a jeho pomocnice, jejíž příběh čtenáře nejvíce osloví, skočí padouchovi na lep, jsem se naštvala. Celou dobu jednají obezřetně, rozumně a v závěru knihy z nich autor udělá hlupáky, kteří udělají začátečnickou chybu.

Možná to byl záměr autora, ukázat, že chybovat je lidské a že nikdo není dokonalý, ale mě to celkový dojem pokazilo.

Zároveň jsem zvyklá na romantické linky a tak jsem nějak pořád doufala, že se hlavní policejní hrdinové dají dohromady - možná se dočkám v druhém díle.

Celkové hodnocení: 3,5* z 5*

03.10.2022 3 z 5


Naše zakázané vášně Naše zakázané vášně Chloe Gong

Naše zakázané vášně - Chloe Gong
*********************************
Obálka: 5*
Pod obálkou: x
Hlavní postavy: 4*
Děj: 3*

Šanghaj - exotické město, které má více než 24 milionů obyvatel. Město, které láká svou divokostí, svým nočním životem a příběhy. Příběh v této knize je smyšlený, ale pohled na gangstery a jejich rodinné klany je lehce uvěřitelný.

Hlavními hrdiny jsou dědicové právě dvou takových znepřátelených rodů. Ona je rodilá Číňanka, on je z ruska. Jejich rodiny se nesnášejí, oni mají zajímavou společnou historii, která se v jednom bodě pokazila a my můžeme sledovat, jak se snaží najít svá stará já a pokračovat tam, kde tehdy skončili.

Hlavní postavy mě nechytili za srdce. Více se mi líbily postavy vedlejší, kde doufám, že v dalším díle budou jejich příběhy rozpracované a to, co bylo v tomto díle pouze naznačeno autorka dotáhne do zdárného konce.

Osobně nemám ráda vsi, pavouky a vlastně všechny brouky. Proto pro mě některé pasáže byli krajně nepříjemné a na našem gauči jsem se dost ošívala a kontrolovala, že se u mě žádná drobotina nenachází.

Co u knih nemám ráda je, když jejich konec vypadá, jako by jen skončila kapitola a člověk musí čekat na další díl. Knižní série čtu, nemám s nimi problém, ale na tyto neukončené díly vždy nadávám. :-)

Co vy a knižní série? Máte rádi, když jeden díl skončí a v dalším díle se na něj naváže, nebo vám nevadí konec uprostřed děje?

Za možnost si knihu přečíst děkuji @albatrosmedia.

Celkové hodnocení: 3,5* z 5*

#kniznirecenze #veructe #krasnaobalka

27.07.2022 3 z 5


Ďáblova dílna Ďáblova dílna Stephen J. Cannell

Obálka: 1*
Pod obálkou: 3*
Hlavní postavy: 3*
Děj: 2*

Ke knize jsem se dostala díky knižní štafetě u @renulka16 - Renčo moc děkuju za možnost účastnit se štafety.

Kniha stojí na často oblíbeném námětu, kdy americká strana vytváří biologickou zbraň, kterou chce použít ve válce.

Jak tomu bývá, nic nejde podle jejich plánu a hlavní postava se snaží vše zastavit a udržet světový mír.

I když jde o otřepané téma, kniha nutí se zamyslet, co vše se možná odehrává v pozadí, tajnosti za našimi zády. Je možné, aby nějaká země vypustila smrtící virus mezi obyvatelstvo, mezi nevinné lidi a děti?

Z počátku mě kniha pohltila. Krátké kapitoly a děj, který běžel. Stále se něco dělo, žádná hluchá místa. Spolu s hlavní ženskou postavou jsem chtěla hájit čest jejího muže. Jenže pak přišel zlom. Ve chvíli, kdy děj zamrzl v popisu nelegálního cestování prostřednictvím vlakových souprav. Ve chvíli, kdy autor začal nesmyslně vraždit každého na potkáni a mrzačit přeživší mě kniha začínala rozčilovat a nudit.

V závěru autor přidá úplně zbytečně lovestory, která do jinak ponuré knihy absolutně nezapadá a tím kompletně zabije potenciál, který kniha měla.

Mě prvotní nadšení tak vystřídalo zklamání.

Celkové hodnocení: 2*

18.07.2022


V pasti času V pasti času Madeleine L'Engle

Obálka: 2*
Pod obálkou: -
Hlavní postavy: 4*
Děj: 3*

Ke knize jsem se dostala díky knižní štafetě u @booklover_maya - moc děkuji. K této knize bych se totiž jinak na 100% nedostala.

Přiznám se, že by mě neoslovil název, ani obálka. Nejsem vášnivým čtenářem sci-fi, jak jsem už ale několikrát psala, knižní štafety jsou skvělé v tom, že vám otevírají svět knih, které by vás minuly.

Tato méně obsáhlá kniha pojednává o šestičlenné rodině, které zmizí otec. Rodiče vědci, naprůměrně inteligentní syn, dvojčata a dcera, která své sebevědomí teprve hledá.

Příběh nás zavádí mimo mléčnou dráhu, kde se dvě z dětí spolu se svým kamarádem pokoušejí zachránit otce a společně se vrátit za zbytkem rodiny. Během tohoto putování se seznámí s několika mimozemskými stvořeními. Podaří se jim otce zachránit? Jsou mimozemšťané hodní, nebo zlí? Musíte zjistit sami...

Já si v průběhu čtení zamilovala pětiletého nadprůměrně inteligentního Charlese a doufám, že se s ním budu potkávat i při čtení druhého dílu.

Celkové hodnocení: 3* z 5*

18.07.2022


Krása mezi námi Krása mezi námi Cory Anderson

Obálka: 5*
Pod obálkou: -
Hlavní postavy: 4*
Děj: 2*

Za možnost přečíst si tuto knihu ještě před vydáním jako ambasadorka děkuji @kate_valter a @knihydobrovsky.

Kniha mě zaujala zejména svou obálkou. Krásné detaily, tmavě modré pozadí. O knize se povídalo na bookstormingu od KD a mě přišel námět moc lákavý, neokoukaný, neotřelý. Jeho táta je ve vězení, její táta je vrah. Jejich životy se spojí neskutečným příběhem.

Příběhem plným střelby, útěku, zoufalství a beznaděje. Kniha servíruje drsný příběh hlavního hrdiny, který stojí před jedním nelehkým úkolem a životní situací už od první kapitoly. Už od prvních písmenek je příběh smutný a opravdu krutý, z mého pohledu bych příběh nezasadila do YA. Maximálně tak věkem hlavních postav.

Kniha naopak nenabízí rodičovskou lásku, bezpečí v podobě dospělých. Uvědomíte si, že ne každý má rodinné zázemí a podmínky pro start do života, jaké by měl mít. Mnohdy musí člověk dospět rychleji a postarat se i o své blízké.

Nejde o žádné lehké čtení, humornou záležitost či oddechovku pro uvolnění. Děj bohužel utíká pomalu, místy člověk přečte několikrát stránek bez žádné přidané hodnoty. Místy mě kniha dokonce nudila a nutila sem se číst dál. Posledních 30 stran mě vtáhlo do děje, což je z mého pohledu ale prostě pozdě a nečíst s dalšími ambasadorami, možná bych se konce nedočetla.

Kniha dnes oficiálně vychází. Pokud máte rádi pochmurnější knihy, které vás nutí se zamyslet, určitě je to pro vás ta správná volba.

Celkové hodnocení: 3* z 5*

Na co ze svého dětství rádi vzpomínáte? Co byste přáli zažít všem dětem a teenagerům?

18.07.2022 2 z 5


Alex, léto a já Alex, léto a já Emily Henry

Obálka: 3*
Pod obálkou: -
Hlavní postavy: 5*
Děj: 4*

Za tuto knihu a možnost přečíst si ji mezi prvními moc děkuji @nakladatelstvimetafora.

Kniha vypráví romantický příběh plný léta, cestování a slunce. Ideální čtení na letní dny.

Hlavní hrdinka pracuje jako redaktorka časopisu se zaměřením na cestování, její cesty jsou tak plně hrazené zaměstnavatelem. Není to krása? Jak mě by se líbilo si takovou práci vyzkoušet... Jak už to tak bývá, tak ale ani tato možnost neomezeného cestování nenaplní její srdce štěstím. Ona tak tápe a přemýšlí, co jí dělá šťastnou. Zdá na to přijde, musíte zjistit sami.

Během jejich cest nás seznamuje se svým kamarádem Alexem, který jí na jejich cestách dělá doprovod. Alexe jsem si zamilovala od prvních kapitol, nedokážu přímo říci čím - možná jeho snahou skrýt své pocity, faktem, že není snadné dostat se mu pod kůži.

Jediné mínus vidím v tom, že kniha přidá další zářez mezi odpůrce přátelství mezi ženou a mužem, kteří rádi tvrdí, že takové neexistuje. Sama jedno takové mám už přes 15 let a jsme stále jen přátelé a navždy to tak zůstane, takže na toto jsem trošku citlivá.

A co vy? Máte přátelé mezi opačným pohlavím? I ty nejlepší? Nebo přátelství mezi mužem a ženou neexistuje?

Celkové hodnocení: 4* z 5* (krásná letní oddechovka)

18.07.2022