Asterionela Asterionela komentáře u knih

☰ menu

Pozor! Srdce muže Pozor! Srdce muže John Eldredge

Dobré téma a skvělé postřehy, jen mi přijde, že autor zbytečně opakuje myšlenky stále dokola. Nicméně možná to pro mě není tolik aktuální, protože nejsem muž :D

31.01.2017 3 z 5


Sedm principů spokojeného manželství Sedm principů spokojeného manželství John Gottman

Vřele doporučuji! Skutečně moudrá, praktická a čtivá kniha.

31.10.2016 5 z 5


Naslouchající modlitba Naslouchající modlitba Leanne Payne

Úžasná kniha, spousta myšlenek, zkušeností a rad. Prostě poklad. Doporučuji vstřebávat po kouscích během delšího časového horizontu.

28.06.2016 5 z 5


Trosečníci z Vlaštovky Trosečníci z Vlaštovky Arthur Ransome

Kouzelná knížka mého dětství...

28.06.2016 4 z 5


Hoši od Bobří řeky Hoši od Bobří řeky Jaroslav Foglar

Nebudu to číst znovu, asi bych se dost divila. Ale ve své době to pro mě byla velmi silná a formující kniha, která spoluutvářela mnohé mé ideály. Asi nějaké kouzlo. Vždycky mě štvalo, že hrdinové jsou všichni hoši a žádné děvče. Ale stejně to na mě působilo.

28.06.2016 4 z 5


Život v obecenství Život v obecenství Dietrich Bonhoeffer

Zajímavé zamýšlení nad životem ve společenství na jedné straně a nad životem soukromém a samostatném na druhé straně. Autor vede k pokoře ve vzájemných vztazích a k vědomí vlastní zodpovědnosti jako individua.

28.06.2016 4 z 5


Čistota srdce aneb chtít jen jedno Čistota srdce aneb chtít jen jedno Søren Kierkegaard

Zajímavé zamýšlení nad motivy lidského jednání.

28.06.2016 4 z 5


Komunikace bez zábran Komunikace bez zábran Barbara Berckhan

Máš někdy pocit, že si lidi nevšímají, když chceš něco říci? Uvažuješ nad tím, jak si nejlépe s druhým člověkem porozumět? A co vlastně je ta nevyzpytatelná sympatie, která se mezi některými lidmi utvoří a jiné mine? Pak čti. Právě těmito (a mnoha dalšími) otázkami se zabývá tato praktická a lehce stravitelná kniha.

28.06.2016 4 z 5


Láska a úcta Láska a úcta Emerson Eggerichs

Základní myšlenka této knihy je naprosto výborná, praktická a výstižná. Proto knihu velice doporučuji. Přesto se nemohu ubránit dojmu, že kdyby autor rozsah knihy zkrouhl na třetinu, o nic bychom nepřišli, protože mnohokrát opakuje různými slovy totéž.

25.02.2016 3 z 5


Tatínek není k zahození Tatínek není k zahození Arnošt Goldflam

Roztomilé a vtipné, určitě doporučuji :)

12.01.2016


Komu zvoní hrana Komu zvoní hrana Ernest Hemingway

O životě, hlavně o životě v šílených situacích. Taky trochu o lásce. Hrdinové jsou velice lidští, je mezi nimi spousta zajímavých postav. Vidím, že ne každému sedl styl, jakým je tato kniha napsána, ale mě se naopak líbí - pomalejší a retrospektivní pasáže mi umožnily více nasát a pochopit atmosféru.

12.01.2016 4 z 5


Jih proti Severu 1 Jih proti Severu 1 Margaret Mitchell

Pěkné, spíše oddechové čtení. Zasazení příběhu do válečného období i svérázná osobnost hlavní hrdinky nahrávájí spoustě dějových zvratů. Autorka velmi dobře osvětluje dobové reálie a společenskou situaci. Spoustu z toho, co vím o válce severu proti jihu, znám díky této knížce.

12.01.2016 3 z 5


Cestou touhy Cestou touhy John Eldredge

Útlá, myšlenkově však velmi obsažná knížka o nejhlubších touhách člověka. Autor píše čtivě a srozumitelně. Vychází z křesťanského pojetí, ale myslím, že knížka bude zajímavá pro každého, kdo rád přemýšlí nad životem. Moc doporučuji.

09.01.2016 5 z 5


Se šarmem Pařížanky Se šarmem Pařížanky Ines de La Fressagne

Fajn knížka na prohlížení, nic světoborného. Rady a tipy jsou fajn, ale nejsíš to nebude nic nového pro ženy, které se již zajímájí o oblékání v tomto stylu. Pro mladé slečny či dámy vkusnou módou netknuté to bude užitečná příručka. Pro ostatní asi ne víc než knížka s pěkným designem hezky se vyjímající v knihovničce :) Plus jako bonus spousta tipů na místa v Paříži, pokud se tam chystáte a máte dost financí.

09.01.2016 3 z 5


Húrinovy děti Húrinovy děti J. R. R. Tolkien

Kniha, která ve mně zanechala hluboký dojem. Možná proto, že jsem to ani nečekala? Velice temný a ponurý příběh, který dýchá smutkem a podivnou krásou. A nádherné ilustrace Allana Leeho samozřejmě.
"Člověk, který utíká před tím, čeho se bojí, někdy shledá, že si k tomu jen zkrátil cestu."

09.01.2016 5 z 5


Jak získávat přátele a působit na lidi Jak získávat přátele a působit na lidi Dale Carnegie

Tato knížka zjevně neztrácí nic na své aktualitě, ačkoli byla napsaná v roce 1936. Slibuje, že vás naučí jednat s lidmi a zaručeně získat jejich sympatie. Někdo může říct, že jde vlasně o umění manipulace. Což si nemyslím. Autorovy rady se nesou v duchu "jednejte s druhými tak, jak by jste chtěli, aby oni jednali s vámi" - to znamená s úctou a zájmem. Ono vždycky záleží na konkrétním člověku - pokud tento přístup k lidem pramení z jeho charakteru, pak je kniha užitečnou inspirací a v mnohých oblastech může otevřít oči. Rozhodně užitečné čtení.

09.01.2016


Sešli se v Bagdádu Sešli se v Bagdádu Agatha Christie

V období mé fascinace knížkami Agathy Christie byla tato jedna z mých oblíbených.

09.01.2016 3 z 5


Pět jazyků lásky Pět jazyků lásky Gary Chapman

Jak dávat najevo lásku způsobem, kterému bude dotyčný rozumnět? Super inspirace a rady do života. Rozhodně stojí za přečtení.

09.01.2016 4 z 5


Pouští a pralesem Pouští a pralesem Henryk Sienkiewicz

Tuto knihu jsem vždycky milovala. Přečetla jsem ji několikrát. Je to krásný příběh. Doporučuji všem dětem a mladým, co mají rádi dobrodružné knížky. Super styl psaní, zároveň napínavé a též informačně hodnotné. Není to příběh, co má za cíl jenom pobavit, ale taky tak nějak přirozeně zdůrazňuje důležitost odvahy, houževnatosti, přátelství a charakteru člověka. Hezké ilustrace.

09.01.2016 4 z 5