Život v obecenství

Život v obecenství https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/202178/zivot-v-obecenstvi-202178.jpg 5 4 2

Práce, která vznikla v období autorova působní ve vedení kazatelského semináře německé Vyznávající církve v Pomořansku rozvíjí několik základních a podstatných myšlenek o křesťanském obecenství: – co znamená život ve vzájemném bratrském obecenství, – čím by se mělo každodenní obecenství věřících řídit, – proč je důležité prožívat obecenství s Bohem v osamění, – jak se obecenství naplňuje skrze službu druhým, – proč je pro obecenství důležitá zpověď a společenství u Večeře Páně.... celý text

Duchovní literatura Náboženství
Vydáno: , Návrat domů
Originální název:

Gemeinsames Leben


více info...

Přidat komentář

Mumin48
08.09.2022 5 z 5

Kniha Život v obecenství vznikla na podkladě života ve společenství křesťanů v době, kdy v Německu vládli nacisté. Ti se také snažili zglajchšaltovat, podmanit si i církev. Dietrich Bonhoeffer byl vedením části církve - tzv. Vyznávající církve, která odmítala zásahy státu a jeho diktát, pověřen vést pololegální kazatelský seminář v tehdejším německém Pomořansku v Zingst a Finkenwalde. Semináře byly nakonec gestapem zavřeny. Principy života v křesťanské komunitě jsou obsaženy právě v této útlé, zato hutné knížce, která je v mnoha ohledech nadčasová. Orientuje čtenáře na pravdy Bible, na Krista jako Prostředníka a garanta biblického obecenství. Knížka není na jedno přečtení a pokud je čtenář křesťan, může se k ní zase vrátit.

Asterionela
28.06.2016 4 z 5

Zajímavé zamýšlení nad životem ve společenství na jedné straně a nad životem soukromém a samostatném na druhé straně. Autor vede k pokoře ve vzájemných vztazích a k vědomí vlastní zodpovědnosti jako individua.


Štítky knihy

společnost a komunity křesťanství a společnost komunita

Autorovy další knížky

Dietrich Bonhoeffer
německá, 1906 - 1945
2013  96%Následování
1991  88%Na cestě k svobodě: Listy z vězení
2006  95%Život v obecenství
2007  100%Etika

Kniha Život v obecenství je v

Přečtených5x
Doporučených2x
Knihotéce5x
Chystám se číst5x
Chci si koupit3x