aninka.b aninka.b komentáře u knih

☰ menu

Foukneš do pěny Foukneš do pěny Radka Třeštíková

Jedna z mála knih, které jsem nedočetla do konce. Nedokázala jsem pochopit obsah děje. Čekala jsem od knihy i autorky něco víc - srozumitelného, napínavého s nějakým příběhem, který se bude vyvíjet.

22.11.2020 2 z 5


Zakázané ovoce Zakázané ovoce Jojo Moyes

Kniha je relativně dobře napsaná. Vadí mi však množství postav a někdy nesrozumitelný popis. Jedná se však o typický styl autorky, takže žádné velké překvapení mě nečekalo.

29.10.2018 2 z 5


Nikdy Nikdy Táňa Keleová-Vasilková

Od paní spisovatelky už mám přečtenou většinu knih, všechny byly dobré, ale tato byla výborná a líbila se mi nejvíc. Klidně bych si ji přečetla znova. Děj poskytuje náměty na přemýšlení i o našem běžném životě, jak co vnímáme, za čím spěcháme, s kým a jak trávíme čas apod. Určitě doporučuji. :)

23.07.2018 5 z 5


Sebelhářka Sebelhářka Viktorie Besó

Pěkná knížka. Někdo ji může se nemusí líbit a záleží od vkusu i toho,co očekáváte od čtení knihy. Pro mě byla do určité míry spíše psychologická, než romantická/erotická. Člověk se při ní zamyslí, jestli není v některých věcech také sebelhář. Za mě doporučuji přečíst. :-)

16.08.2017 5 z 5


Barvy smyslnosti Barvy smyslnosti Vina Jackson

Nesouhlasím s tak nízkým hodnocením knihy. Ano, kniha je v mnohým případech vulgární, komu se to nelíbí, ať to nečte. Ale jsou tam i zábavné chvíle, napětí, děj atd. Za mě dobré, ráda si přečtu i další díly.

29.09.2016 4 z 5


Topím se v tobě Topím se v tobě Jasinda Wilder

Do určité míry psychologický román o lásce a smrti, který je doplněný erotickými pasážemi. Srozumitelně napsáno, oceňuje pohledy ze ženské i mužské strany.

29.05.2016 5 z 5


Borůvky na prodej Borůvky na prodej Alena Čálková

Pěkný příběh o kamarádství, podpoře a pomoci :) Srozumitelně napsáno, doplněno hezkými ilustracemi :)

29.05.2016 4 z 5


Nauč se tvořit Nauč se tvořit Rosa María Curto

Kniha poskytuje originální nápady na tvoření, které využiji ve školní družině. Kladně hodnotím poskytnuté šablony. Upravila bych akorát formát, aby byl vhodnější ke kopírování.

25.03.2016 4 z 5


Největší kniha nápadů na celý rok Největší kniha nápadů na celý rok kolektiv autorů

Název knihy neodpovídá obsahu. Čekala jsem množství nápadů na tvoření ve školní družině, avšak z nápadů v knize jsem našla pouze asi 5 výtvorů, které mě zaujaly. Kniha zklamala. Jsou jiné publikace nebo internetové stránky, které poskytují množství originálních nápadů.

25.03.2016 3 z 5


Detektivové Detektivové Zuzana Pospíšilová

Dobrodružný příběh pro děti. Parta kluků pátrá po zloději obrazu. Jednoduchý a lehce srozumitelný děj, hezké ilustrace.

25.03.2016 4 z 5


Chobotem sem, chobotem tam Chobotem sem, chobotem tam Ivona Březinová

Jednoduchá, zajímavá knížka pro děti. Hlavní děj se odehrává mezi dětmi, ve škole, s mamuty. Srozumitelně napsáno, velká písmena, očekávala bych více ilustrací.

12.03.2016 4 z 5


Muž bez ženy není člověk Muž bez ženy není člověk Pavel Brycz

Lehce psychologická i oddechová knížka, psaná mužem o jeho pocitech prázdnoty a běžném životě. Vždy se objevilo něco, co mě táhlo číst dál. Nakonec se však žádné překvapení nekonalo. Takový průměr.

12.03.2016 3 z 5


Příšerní nezbedníci Příšerní nezbedníci Martina Drijverová

Úžasná a poučná knížka pro děti, která uvádějí časté negativní jevy u dětí (např. schovávání, kopání atd.). Pokaždé se tam vyskytuje vysvětlení a nějaká postava či strašidlo, ve kterou by se dítě mohlo proměnit. Každý příběh má však dobrý konec. Zábavně psané, výborný formát i ilustrace. Obsahově je to do určité míry podobné knížce od E. Staré - A pak se to stalo.

01.03.2016 5 z 5


Lichožrouti Lichožrouti Pavel Šrut

Velice pěkná knížka, která popisuje rozmanité příběhy lichožroutů, díky kterým se ztrácejí ponožky. Humorně psané, rozvíjí fantazii, krátké kapitoly, nádherné ilustrace. Pro děti bych akorát změnila názvy hlavních postav. Určitě doporučuji a těším se na přečtení dalšího dílu.

01.03.2016 5 z 5


My dva My dva Andy Jones

Velice hezký příběh, netradičně psaný z pohledu muže. Některé pasáže humorné, jiné zdlouhavé, další mě zase dohnaly až k slzám. Celkově je však kniha velmi zdařilá, zařadím si ji mezi své nejoblíbenější.

22.02.2016 4 z 5


Poslední dopis od tvé lásky Poslední dopis od tvé lásky Jojo Moyes

Knihu bych hodnotila tak průměrně. V některých částech to bylo složité na pochopení, jiné však přinesly nečekaná překvapení. Oceňuji pěkný motiv - psané dopisy, které se dnes téměř vytratily. Celkově jsem čekala od ní mnohem víc, stačilo jednou přečíst.

13.02.2016 3 z 5


U všech čertů U všech čertů Jiří Kahoun

Kniha mě příliš neoslovila. Pro děti možná nezvyklý a zajímavý děj o čertech, ale obsahově mně to přišlo pro děti náročné, delší kapitoly.

04.02.2016 3 z 5


Školní strašidlo Školní strašidlo Zuzana Pospíšilová

Další zajímavá a zábavná knížka ze školního prostředí, vhodná pro malé i větší čtenáře, velká písmena, doplněná zajímavými ilustracemi.

01.02.2016 5 z 5


Čo to bude? Čo to bude? Táňa Keleová-Vasilková

Opět velmi povedená knížky od této autorky. Inspirativní a zajímavý příběh, který přináší množství otázek i odpovědí na situace, do kterých se člověk může dostat. Určitě doporučuji na přečtení a oddych.

01.02.2016 5 z 5


Školní zralost Školní zralost Jiřina Bednářová

Výborná kniha určená pro pedagogy i rodiče, co by děti měly zvládat před a při vstupu do školy. Přehledně zpracované.

25.01.2016 5 z 5