AndreaTH AndreaTH komentáře u knih

☰ menu

Psí poslání Psí poslání W. Bruce Cameron

Jako milovník psů nemohu dát jinak než pět hvězd. Nádherná kniha, která je psaná možná až trošku naivním a přikrášleným způsobem, ale mě to vůbec nevadilo.

04.04.2024 5 z 5


Pravda, nebo lež Pravda, nebo lež Colleen Hoover

Tento thriller mě bavil. Na thriller tam bylo na můj vkus až příliš mnoho romantického děje, ale jinak se mi kniha líbila a hezky četla.

27.12.2023 4 z 5


Střepy Střepy Michael Robotham

Po přečtení knihy Řekni lituji jsem si ihned obstarala další. Měla jsem obavy, zda kniha nebude horší, případně, zda čtením další knihy tohoto autora bez odstupu nebudu přesycená. Mé obavy nebyly na místě. Netušila jsem, že lze nastavit laťku tak vysoko. Skvělá, úžasná, dynamická kniha. Určitě si pořídím i další knihy.

30.10.2023 5 z 5


Řekni lituji Řekni lituji Michael Robotham

Moje první přečtená kniha od tohoto autora a hned jsem si pořídila další. Inteligentní thriller, který vás drží od začátku do konce v napětí. Bomba, nemám jiných slov.

30.10.2023 5 z 5


Teď je to na nás Teď je to na nás Jostein Gaarder

Na mě byla kniha složitá, občas se myšlenky velmi větvily a chyběla mi tam nějaká sjednocující linka.

05.09.2023 2 z 5


Květy nad peklem Květy nad peklem Ilaria Tuti

Za mě spokojenost a příjemné překvapení. Prostředí italských Dolomit a ostřílená vyšetřovatelka Teresa, které sekunduje inspektor Massimo. Kniha je psaná zvláštně mile. Nejedná se o detektivku, při které je zločin popsán tak, že se vám až zvedá žaludek. Vlastně i ten vrah z popisu nakonec vychází vcelku kladně :-)) Knihu doporučuji k přečtení.

08.08.2023 5 z 5


Sophiina volba Sophiina volba William Styron

Kniha, která ukazuje, že s některými našimi rozhodnutími se budeme muset vypořádávat až do konce života. Těžké a náročné čtení, které rozhodně stojí za to.

20.07.2023 5 z 5


Zaříkávačky Zaříkávačky Emanuela Valentini

Zajímavé a neotřelé téma odehrávající se v italské horské vesnici. Strhávám hvězdičku za pro mě zvláštní a rychle ukončený závěr knihy a obrovské množství vedlejších postav, ve kterých se dle mého názoru nedá pořádně zorientovat.

06.06.2023 4 z 5


Je to i můj život Je to i můj život Jodi Picoult

Je to i můj život určitě není lehké letní čtení. Silný emotivní zážitek vyprávěný očima různých členů rodiny. Přeskakování z jedné postavy na druhou může být pro někoho matoucí a nepříjemné, autorka tím ale nejspíše chtěla vyjádřit rozdílné pohledy jednotlivých osob na jednu konkrétní situaci. Za mě moc povedená i když velmi smutná kniha.

06.06.2023 5 z 5


Hotel Hotel Pamela Kelley

Nenáročná a obyčejná kniha bez nějakého výrazného děje. Kniha se hezky četla, ale je to ten typ knihy, kterou dočtete, odložíte a už si na ni nikdy nevzpomenete.

23.04.2023 2 z 5


A hory odpověděly A hory odpověděly Khaled Hosseini

Dojemný a hluboký příběh o přátelstvích a rodinných vztazích. Román skládající se z devíti samostatných příběhů, které se postavou hlavního hrdiny krásně prolínají.

19.03.2023 5 z 5


Karlaz: Posel je zprávou Karlaz: Posel je zprávou Tomáš Gavlas

Příběh o hledání směru. O hledání sebe. Svého místa ve světě, svého skutečného já. Hluboké, moudré, klidné čtení, které člověka uzemní, zklidní, vrátí nohama na zem.

19.03.2023 5 z 5


Než jsme byly tvoje Než jsme byly tvoje Lisa Wingate

Kniha napsaná dle skutečného příběhu. Podle názvu i podle obálky jsem čekala trochu něco jiného. Bylo to zajímavé, ale tentokrát si nemohu odpustit několik výtek. V knize je velké množství postav, ve kterých se čtenář zejména na začátku ztrácí. Střídání minulosti a přítomnosti je v této knize také poměrně zvláštně poskládané a způsobuje nepřehlednost děje. A nakonec to obrovské množství chyb a překlepů. Dělá to z knihy úplně zbytečně knihu druhé kategorie.

31.01.2023 3 z 5


Ticho Ticho David Jan Žák

Kniha mě hodně zklamala. Ponurý příběh, který pro pochopení asi potřebuje velkou fantazii čtenáře. Já jsem se v něm ztrácela.

13.12.2022 2 z 5


Co neodvál ani čas Co neodvál ani čas Hana Marie Körnerová (p)

Silné příběhy 3 kamarádek odehravající se na vesnici v 70. a 80. letech minulého století. Poklidné dětství přítelkyň se s přibývajicími lety mění v každodenní starosti. Ilona zažívá násilí a denodenní peklo s despotickým manželem, Laděna se potýká s nečekaným a nechtěným otěhotněním a následnou nelehkou situací svobodné matky a Kamila díky špatnému kádrovému posudku nemůže studovat na gymnaziu. Kniha neobsahuje žádné velké dějové zvraty ci zápletky. Je to “pouhý” popis všedních dní. Ukazuje však, jak jsou všechny tři ženy neuveřitelně silné.

28.10.2022 4 z 5


Etiketa pro elegantní ženu Etiketa pro elegantní ženu Julie Balobanova

Kniha poskytuje základní informace o etiketě. Knihu bych shrnula slovy „Od všeho trochu, ale nic pořádně”. Domnívám se, že pokud by autorka zvolila méně témat, vynechala všeobecně známá témata a naopak více do hloubky rozpracovala témata méně známá, zároveň k těmto tématům přidala více názorných fotografií či ilustrací, hodně by tím pozvedla kvalitu své knihy. Např. kapitola věnovaná návštěvě kina mi přijde naprosto zbytečná a asi každý, kdo má aspoň trochu slušné vychování, nepotřebuje tyto informace číst v knize.

"Návštěva kina je bezesporu méně formální než návštěva divadla či koncertu. Avšak to neznamená, že se zde nedodržují žádná pravidla etikety a slušného chování.
I při návštěvě kina je potřeba zvolit vhodný oděv. Dress code do kina není příliš přísný. Není vhodné si obléct dlouhou večerní róbu, avšak ani tepláky nejsou v pořádku. Nejvhodnějším dress code u této příležitosti je smart casual či jednoduchý casual. Nedopustíte se prohřešku, pokud do kina přijdete v džínách, tričku a saku.
Snažte se dorazit včas a nerušit ostatní diváky.
Stejně jako při návštěvě divadla platí zásadní pravidlo, že byste měli vypnout zvonění mobilu. Dalším nepříjemných momentem pro ostatní diváky může být situace, kdy se někdo z diváků během projekce filmu dívá do mobilu.
Jak již víte, do řady vstupuje jako první muž, vždycky čelem k divákům. Nezapomeňte se sedícím divákům omluvit a zdvořile poděkovat.
...
V průběhu promítání filmu není vhodné nijakým způsobem komentovat jeho děj. V kině byste se měli chovat tiše. Pokud se ocitnete v situaci, kdy jeden z diváků podstatně vyrušuje ostatní návštěvníky kina, můžete ho napomenout... "

24.10.2022 2 z 5


Musím tě zradit Musím tě zradit Ruta Sepetys

Kniha nás zavede do Rumunska na podzim 1989. Napínavým a strhujícím způsobem popisuje tvrdou diktaturu, která tehdy v Rumunsku vládla a těžký život, který žili běžní občané. Dennodenní sledování, hlad, fronty na jídlo, nedostatek základního zboží.

Velmi silná kniha plná emoci, kterou začnete číst a nemůžete přestat.

24.10.2022 5 z 5


O čem sním, když náhodou spím O čem sním, když náhodou spím Andrej Babiš

Jednoduchým a populistickým způsobem napsaná kniha, která je určená pro voliče s podprůměrným IQ. Každý soudný člověk pochopí, že myšlenky uvedené v knize jsou sice líbivé a všem by se nám zamlouvaly, ale jsou naprosto nerealizovatelné.

24.10.2022 odpad!