An52imal An52imal komentáře u knih

☰ menu

Anglické pohádky / English Fairy Tales Anglické pohádky / English Fairy Tales Joseph Jacobs

Pohádky byly hezké, dokud jsem je četla jen v angličtině a nekoukala se na český překlad. Často jsem tam shledávala buď chyby, nebo ne úplně správné překlady. Pokud tedy nejste v angličtině úplně zběhlí, zkuste radši jinou knihu.

24.10.2020 3 z 5


Výživa pro dokonalou kondici a zdraví Výživa pro dokonalou kondici a zdraví Petr Fořt

No tyjo. Ze začátku jsem si myslela, že se jedná o kvalitní publikaci. Pak ale přišla část o půstech a nahrazování pevné stravy stravou tekutou. A lidi... nevěděla jsem jestli řvát, brečet, nebo se smát, že něco takového někdo vypustil mezi čtenáře. Ach jo, kdy už konečně všichni pochopí že žádné detoxy ani půsty nejsou vůbec potřebné, naopak, spíše tělu škodí...

17.06.2019 3 z 5


Dívka z inkoustu a hvězd Dívka z inkoustu a hvězd Kiran Millwood Hargrave

Nebylo to špatné, oceňuju zajímavý nápad na dobrodružný příběh s překvapením na závěr. Jen už je to jaksi mimo moji věkovou kategorii... Kdyby mi bylo tak 12 let, byla bych z této knihy úplně nadšená.

07.05.2019 4 z 5


Deník fejsbukové matky Deník fejsbukové matky Lucie Nachtigallová

Vtipná, oddechová četba. Nazvala bych to Blog v knižním vydání.

11.04.2019 4 z 5


Pokoj Pokoj Emma Donoghue

Do knihy jsem se začetla už od začátku, vůbec mi nevadilo, že vypravěčem je pětiletý chlapec. Bavilo mě číst o životě v Pokoji. Něco po sté stránce se to opravdu rozjelo a nemohla jsem přestat číst. Příběh mě úplně pohltil. Autorka pěkně vymyslela dobrodružnou scénu plnou napětí. Také mě příjemně potěšilo rozuzlení všech tajemství uprostřed knihy. Konec byl sice trochu předvídatelný, ale přesto zajímavý. Jsem ráda že u této knihy nebyl otevřený konec - nevydržela bych čekat na další díl ????. Za mě celkově 5*, určitě mohu knihu doporučit.

10.02.2019 5 z 5


Z ohně a papíru Z ohně a papíru Rachel Caine (p)

Nebylo to špatné, jakási akčnost byla, ale první díl byl lepší. Třetí díl si určitě přečtu, už jen proto že mě zajímá jak to celé skončí.

30.01.2019 4 z 5


Z deníku ajťáka Z deníku ajťáka Lukáš Pavlásek

První kapitoly mě absolutně nebavily a knihu jsem odložila. Později jsem se k ní vrátila a rozhodně nelituju! Smála jsem se skoro pořád a nevěřila, že tohle se opravdu stalo. Můžu rozhodně doporučit jako oddechovou vtipnou četbu, spíše generaci, která aspoň trochu rozumí IT světu.

24.01.2019 5 z 5


Simpsonovi vyrážejí na cestu Simpsonovi vyrážejí na cestu Matt Groening

Všechny díly komiksů Simpsonovi mě bavily, až na tenhle. Postrádal typický humor, který u jiných dílů nechyběl. Poprvé a snad i naposledy, co tvrdím, že dílo s názvem Simpsonovi není vtipné, vlastně až místy ubohé a trapné. Bohužel.

02.01.2019 3 z 5


Kuchařka pro studenty Kuchařka pro studenty Luca-Moritz Gultas

Nebyla to nejhorší kuchařka, kterou jsem četla, ale žádný recept mě nezaujal natolik, abych se do něho pustila. Ocenila jsem, že u každého jídla byl výčet nutričních hodnot.

18.12.2018 3 z 5


Proměna Proměna Franz Kafka

Na to, co všechno se vlastně odehrálo, byla i tato kniha příliš dlouhá. Ne že by 100 stran byla pro mě hrozně dlouhá kniha, ale zde autor děj místy zbytečně protahoval. Kdyby zůstaly v knize jen ty podstatné části, byla bych s ní maximálně spokojená. Na povinnou četbu se to ale dalo.

11.12.2018 3 z 5


Nejdelší den Adama T. Nejdelší den Adama T. Patrick Ness

Ke knize mě nalákala LGBT tématika. A splnilo se mé očekávání. Teda, samozřejmě že jsem nečekala, co vše se za jeden den může odehrát. Příběh byl pěkně napsaný, scény včetně milostných byly přesvědčivé a roztomilé. Adama nemůžete nemít rádi.
Přesto ale nedávám plný počet hvězd, jelikož mi příběh připadal na jeden jediný den místy roztažený. Neseděly mi ty vsuvky na konci kapitol s královnou a Faunem.
Knihu bych celkově zhodnotila jako oddechovou nenáročnou četbu, u které se člověk místy pousměje. Nejedná se o propadák ani o bestseller.

06.12.2018 4 z 5


Letní smoothies Letní smoothies Drees Koren

Recepty nejen na smoothies vypadaly velmi dobře, určitě je někdy vyzkoušíme :)

03.12.2018 5 z 5


Jedna želva za druhou Jedna želva za druhou John Green

Ze začátku mě kniha příliš nebavila, ale po několika kapitolách jsem se začetla a lehce jsem knihou proplula až do konce. Pěkný příběh, člověk u četby nemusí příliš přemýšlet. Doporučuju jako oddechovou četbu.

27.11.2018 5 z 5


Veronika v Dubaji Veronika v Dubaji Veronika Klesnilová

Skvělá knížka, dobře se čte, člověk se u četby i zasměje a něco si z ní vezme

18.11.2018 5 z 5


Nebojte se jídla Nebojte se jídla Světlana Bronnikova

Nedá se říci, že by byla kniha špatná a plná nesmyslů, ale vhodná je opravdu jen pro ty, kteří mají problém s nekontrolovatelným přejídáním a chtějí zhubnout. Pokud hubnout nechcete, takhle kniha není pro vás.

20.10.2018 3 z 5


Útěk z teritoria smrti Útěk z teritoria smrti Tom Isbell

Nedočteno. První část zábavná ale po páru kapitolách druhé části jsem knihu odložila. Už to nebylo zajímavé.
Co jsem hodně ocenila byly krátké kapitoly. Četlo se to mnohem líp než kdyby byly dlouhé.
Takže celkové hodnocení: Pokud je tato kniha u vás v městské knihovně, půjčte si ji, přečtěte si první část a knihu vraťte. Kupovat knihu osobně nedoporučuju.

14.10.2018


Hana Hana Alena Mornštajnová

Od této knihy jsem nijak moc nečekala, necítila jsem důvod si ji přečíst, ale čtenářská výzva mě donutila po knize sáhnout. A rozhodně nelituju! Četlo se to úplně samo, dokázala jsem se do knihy "vžít", no prostě bomba. Autorce patří velká poklona za tohle dílo. Přesně pro takové excelentní knihy jako je Hana mě baví čtení.

30.09.2018 5 z 5


Metabolic balance - (ne)dieta Metabolic balance - (ne)dieta Wolf Funfack

No nevím. Připadá mi, že kniha nic extra nového nenabídla. Ani ty recepty nebyly kdovíjak zajímavé. Ano, kniha se čte sice velmi rychle, ale nic moc si z toho čtenář neodnese.

21.09.2018 3 z 5


Odpor je zbytečný Odpor je zbytečný * antologie

Celkově na mě kniha velmi dobře zapůsobila. První kapitoly mě totálně odrovnaly - smích opravdu nezadrží nikdo. Zbytek knihy byl taky dobrý, ale občas jsem se někde úplně nechytla. Knihu určitě doporučuju, spíš ale mladším ročníkům, kteří rozumí IT světu.

17.09.2018 4 z 5


Navěky Navěky J. M. Darhower

Skvěle napsaná kniha, která ve mě něco zanechala a budu si ji pamatovat. Uznávám, některé části byly zbytečně zdlouhavé, ale i tak nebyla při čtení nuda. Dávám 5* ale dala bych 4,5* kvůli tomu, že chybělo vysvětlení zápletky odkudže znala Carminova matka Haven.

16.08.2018 5 z 5