Odpor je zbytečný

Odpor je zbytečný https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/387142/bmid_odpor-je-zbytecny-3TR-387142.jpg 4 6 2

Mozaika příběhů v žánru re-pre (nový žánr, který vznikl, když autoři zjistili, že se motivy jejich sci-fi povídek objevují v reálném životě). Autoři v této knize vytváří barvitou mozaiku osudů, které překvapují i děsí svou pravdivostí.

Přidat komentář

Mvek
23.07.2019 4 z 5

Knížka zaujme jak pokročilejší uživatele počítačů, tak ale i ostatní nepočítačové čtenáře, protože polovina autorů učí na školách (středních i vysokých) nebo se angažuje v sociálních službách. Přesto samozřejmě technika dominuje a vtípky jsou trochu zastaralé, protože si rýpou hlavně do období totality Microsoftu a období Billa Gatese.
Pobavit to ale může i dnes, spoustu věcí ještě není mimo, ačkoliv u tohoto žánru real-prediction platí, že někdy se situace nakousnuté v povídce staly ještě dřív, než kniha vůbec šla do obchodů. Není to nutné, ale pomůže to si více užít volné pokračování "My jsme vám to říkali" z modernější doby a částečně obměněnou množinou autorů.

An52imal
17.09.2018 4 z 5

Celkově na mě kniha velmi dobře zapůsobila. První kapitoly mě totálně odrovnaly - smích opravdu nezadrží nikdo. Zbytek knihy byl taky dobrý, ale občas jsem se někde úplně nechytla. Knihu určitě doporučuju, spíš ale mladším ročníkům, kteří rozumí IT světu.