Veronika v Dubaji

Veronika v Dubaji https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/359722/bmid_veronika-v-dubaji-Gu7-359722.jpg 4 131 50

Chcete vědět, jak se žije české holce v Dubaji, jak je těžké dostat "práci snů" a proč si v Číně neobjednávat pizzu? Jste zvědaví, jaké to je pracovat pro jednu z největších leteckých společností Blízkého východu, měsíčně navštívit pět kontinentů a dostávat za to výplatu? Nahlédněte za závěs kuchyňky a pod pokličku práce letušky. Ať už se rozhodujete, jestli je tahle práce to pravé, sníte o životě v oblacích, prostě vás jen zajímá, proč sakra při vašem letu došlo to kuře nebo co se může stát, když si nezapnete pás, je tahle knížka určena právě vám.... celý text

Přidat komentář

miša63
16.04.2024 4 z 5

Pěkné vyprávění letušky o zákulisí v letadle, které běžně cestovatelé neznají a ani kolikrát nevnímala.

KajusaKil
29.03.2024 4 z 5

Nejlepší kniha od letušky. Dověděla jsem se spoustu zákulisních informací, které mě jako cestovatelku bavily. Jsem zvědavá. Jen mě zarazil ten konec, on tam vlastně žádný pořádně nebyl..?


Nikol2110
15.09.2023 4 z 5

Asi nejlepší kniha, kterou jsem od letušky četla. Hezky se to čte, jediná chyba je, že to má jen 180 stran. Hodně zajímavých informací, hezké fotografie. Pokud autorka vydá ještě nějakou knihu, ráda si ji přečtu.

Myš007
06.01.2023 5 z 5

Tahle kniha má jen jednu jedinou chybu, je příliš krátká. Moc zábavné čtení, už dlouho se mi žádná kniha takhle nelíbila. Spousta zajímavých informací o práci letušky, příhody z různých letů, prostě paráda. Budu tiše doufat, že třeba někdy Veronika napíše další díl :-)

Dámaskloboukem
10.03.2022 4 z 5

Hodně zajímavých informací a pěkné fotografie. I v civilním letectví platí téměř armádní pravidla, to mi nikdy při cestování letadlem nedošlo.
Veronika je svým odpovědným přístupem k práci “požehnáním” pro každého zaměstnavatele.
Líbilo se mi to.

dzejkbeltygros
27.02.2022 5 z 5

Nemám žádnou výtku. Jen možná, že toho bylo málo. :D Skvěle, čtivě, vtipně a jednoduše popsaný příběh ostravské slečny, co se dala na dráhu letušky. Bavilo mě to od začátku do konce, často jsem se musela nahlas smát. Veronika je fakt číslo! Navíc knížku doprovází několik jejich fotek z různých destinací. Obdivuju všechny letušky, co se musí potýkat s takovými problémy.

mia.com
24.08.2021 4 z 5

Pro nekoho, koho opravdu zajima prace letusky vcetne toho, jak se k ni dostat, jak probiha nabor a nasledne skoleni, je to perfektni kniha. Opravdu tuhle praci obdivuju a nedelala bych ji ani nahodou :D Osobne se mi libi, jak autorka prezentuje sve myslenky, co se ji honi hlavou, tak, jak to je, zadne prikrasy.

PavlaTr
23.07.2021 5 z 5

Povedená kniha ,začátek mě moc nebavil a ke konci to gradovalo a dost jsem se nasmála.......klobouk dolů,milé letušky !!

megizze
01.03.2021 4 z 5

Takové oddechové čtení, proč ne. Pokud vás cestování baví, pravděpodobně vás bude bavit i tato kniha.

Auto999
11.01.2021 5 z 5

Přečteno jedním dechem za několik hodin. Opravdu skvělá kniha o výcviku letušky od přijímacího řízení až po lety. Cestopis nečekejte, je to jen o práci letušky u Emirates.

Allys
18.12.2020 4 z 5

Oddychové čítanie o tom, ako sa stať letuškou a čo práca obnáša z prvej ruky. Kniha sa čítala dobre a pôsobí úprimne. Páčili sa mi aj zážitky z rôznych destinácií doplnené fotkami. Super bola popísaná aj časť obsahujúca prijímacie pohovory a výcvik, pre potencionálnych záujemcov o túto prácu to bude určite prísnosom. Čo sa týka príbehov z paluby, mnohé boli naozaj úsmevné, niektoré napínavé a celkom nechápem poniektorým komentárom nižšie, že pôsobili urážlivo, alebo že v knihe vôbec nemali byť. Práve to je to, čo dalo príbehom šťavu a mnohé typy národností sú úplne do bodky vystihnuté :-) Jediné, čo mi chýbalo bol nejaký - akýkoľvek záver, ajtak však knihu hodnotím nadpriemerne a prajem Veronike v živote všetko dobré :-)

seiwaa
23.10.2020 3 z 5

Z knihy jsem se dozvěděla pár zajímavých faktů o přijímacím řízení na pozici letušky a o práci jako takové. Bohužel jsem měla i pocit, že autorka a tedy i vyprávění v sobě mělo přebytek sebevědomí, které mě poměrně dost rušilo. Vybalancovalo se to však díky zajímavým příběhům a vtipnému pojetí. Konec se mi zdál nedotažený, useknutý...

Verunka926
27.08.2020 3 z 5

Předtím, než Veronika začala létat, mě to moc nebavilo, ale potom už ano. Líbily se mi také obrázky, kterými byla kniha obohacena.

Libi.livres
24.08.2020 4 z 5

Jako správný nadšenec do cestování jsem po této knize okamžitě sáhla a rozhodně jsem neudělala chybu! Já prostě zbožňuji ten tajemný a kouzelný svět letušek, kdy je náplní Vaší práce procestovat svět a ještě Vám za to dobře zaplatí a dají krásnou uniformu:-)) Teď to samozřejmě zlehčuji, protože vím jak je tato práce náročná, poněvadž je potřeba mít opravdu široké odborné vědomosti nejen, co se létání týká, také výbornou jazykovou výbavu, komunikační schopnosti spojené s trpělivostí, kterou obnáší jakákoliv práce s lidmi, respekt ke kulturním odlišnostem, znalosti první pomoci a i těžkosti, které se pojí s častými časovými přesuny a vzdálenosti od rodiny... Nejen toto, co má každá letuška umět a zvládat se v knize dozvíte, vlastně si díky Veronice projdete tuto cestu pěkně od začátku od samotného výběrového řízení, přes následný několikaměsíční trénink až po její začátky létání vedoucí ke zkušenostem, zážitkům z paluby a krásným místům, co autorka navštívila. Kniha je navíc doplněna i fotografiemi z míst kam se Veronika díky práci letušky měla možnost podívat.
Kniha se velmi lehce a hezky četla, byla záživná a zajímavá, a to jak pro laickou část čtenářů, tak i pro případné zájemce o tuto profesi, jelikož si díky knize uděláte představu o této práci, jak vše probíhá a tím pádem i jak se správně na ni připravit.
Knihu doporučuji, protože na rozdíl od knihy Letuška z economy od Petry Jirglové, se v této knize opravdu dozvíte něco z jedinečného světa letušek.

Pavli19
20.08.2020 4 z 5

Zajímavá kniha o práci letušek, kterou cestující nemá možnost vidět a ani si ji neuvědomí. Určitě stojí za přečtení, těm co mají rádi letadla a cestování se bude líbit. Určitě více, než Letuška z economy. Některá hodnocení cestujících mohla být napsána mírněji. Škoda otevřeného konce, chtělo to nějaký závěr, alespoň naznačit kam dále se životní kroky Veroniky ubíraly.

Anne_and_books
19.03.2020 3 z 5

Oddechové čtení přibližující pozitiva i negativa práce letušky. Líbila se mi část popisující co předchází samotnému výkonu povolání, možná bych zvládla i více historek ze samotných letů. Též mě mrzí, že čtenář neví, jak příběh Veroniky jako letušky vlastně dopadl. Nicméně kniha vás jistě obohatí o nové znalosti o tomto povolání.

DK197
19.03.2020 4 z 5

KNIHA: Jsem příjemně překvapena. Líbila se mi upřímnost, s níž je kniha psaná, ačkoli občas to může zaskočit a působit až urážlivě, jak píše jeden komentář. Přeci jen opravdu, spousta lidí letí letadlem poprvé, tudíž netuší, jak to chodí a které informace personál paluby má a které nikoli. Takže když se letušky deset lidí zeptá, kdy už vzlétnou, nevědí, že ona to taky skutečně neví a že je to pro ni otravné... Nicméně popis přijímacího řízení, školení i zážitků z paluby i mimo ni byl zajímavý. A snad to lidi naučí nevstávat, když svítí - zapněte si pás. Za mě škoda, že to nebylo další. Jen u některých fotek by se hodil i bližší popisek. :-) 80 %

Vakalik
02.03.2020 3 z 5

Která holka nechtěla být jako malá letuškou? Veronika chytila šanci za pačesy a odcestovala do Dubaje. Vyprávění začíná popisem přijímacího řízení a pokračuje zážitky během kariéry. Trochu mi vadil styl vyprávění. Také se mi nelíbilo, že občas Veronika mluví o cestujících neuctivě. Myslet si může co chce, ale psát tyhle věci do knihy? Spousta lidí třeba letí letadlem poprvé nebo jsou v cizí zemi, neumí jazyk atd. Její některé názory na cestující mi přišly až urážlivé a z knihy bych je vymazala. Líbily se mi fotky a popis destinací a zajímavosti. Trochu mi vadilo, že má kniha otevřený konec. Není tam žádné zakončení. Chvíli jsem si myslela, jestli někdo nevytrhl další stránky.

misafibi
29.02.2020 5 z 5

Po knížce Letuška z economy jsem se rozhodla přečíst Veroniku v Dubaji. O práci letušky jsem se z této knížky dozvěděla více. Moc mě bavila.

Radííí
04.01.2020 2 z 5

V knize jsou zajímavé informace a postřehy z práce letušky, které si cestující vůbec neuvědomuje. Ovšem nelíbila se mi forma psaní. Některé pasáže jsem z nudy přeskakovala.