Amanita Amanita komentáře u knih

☰ menu

Chybějící světlo Chybějící světlo Nino Haratischwili

Krásná kniha, napsaná krásným jazykem (poklona i paní překladatelce). Už teď si říkám, že se k ní rozhodně ještě vrátím...

21.04.2024 5 z 5


Samotářky Samotářky Barbora Šťastná

Můj druhý víkend s knihou Barbory Šťastné (první Hotel Atlantic) a opět přečteno prakticky jedním dechem. Smutné téma, nicméně z konce dýchá naděje...

17.03.2024 5 z 5


Hotel Atlantic Hotel Atlantic Barbora Šťastná

Hezky napsaná kniha, do které se lze začíst hned od prvních řádků. Doporučuji.

10.03.2024 5 z 5


Šepot včel Šepot včel Sofía Segovia

Poutavě napsaná kniha, která se dobře čte. Příběh má spád a je zasazen do prostředí mexického venkova, což nebývá časté. Zase jednou pěkné počteníčko.

11.11.2023 5 z 5


Želary Želary Květa Legátová (p)

Krásně napsaná kniha povídek, které vzájemně propojují jednotlivé postavy. Mám moc ráda stejnojmenný film (na motivy knihy Jozova Hanule) a kniha mi dala blíže nahlédnout do osudů jednotlivých postav, které se v něm objevují. Přečtení jsem dlouho odkládala, měla jsem trochu strach, že to bude náročné, ale kniha je tak nádherně napsaná, že se čte jedním dechem.

19.08.2022 5 z 5


Hořící nebe Hořící nebe Iva Tajovská

Knížku jsem si koupila hlavně proto, že autorka je z Pardubic a děj se dotýká událostí, o kterých mi vyprávěli prarodiče. Po přečtení prvních stránek jsem měla chuť čtení vzdát, protože postava Soni mě neuvěřitelně štvala. No, vydržela jsem a nelituji.

19.08.2022 4 z 5


Začátek nové éry Začátek nové éry Carmen Korn

Pěkný závěr trilogie. Řekla bych oslava rodiny, přátelství a mezilidských vztahů. Kdo by si nepřál takovou rodinu, v níž se všichni milují, podporují se a pomáhají si.
Skoro je mi líto, že už je konec...

31.12.2021 5 z 5


Konec starých časů Konec starých časů Carmen Korn

To, jak mě kniha zaujala, mohu obvykle měřit svou chutí vstávat i o víkendu velmi brzy, abych stihla alespoň pár kapitol, než vstanou ostatní a začne šrumec. Musím říci, že u prvního dílu se mi vstávalo s větší chutí. Zde je příběh tak trochu jednobarevný - všem se dobře daří, mají se rádi... občas malinko nuda, ale i tak se těším na poslední díl.

31.12.2021 3 z 5


Dcery nové doby Dcery nové doby Carmen Korn

V podstatě poklidné vyprávění o životě čtyř mladých žen v meziválečném období a v době 2. sv. války , které se vzájemně znají, nebo se v průběhu děje seznámí. Je zde i řada dalších, podle mě neméně důležitých postav, které patří do života hlavních hrdinek, nebo do něj vstoupí a obvykle v něm již zůstanou... osobně jsem si mnohem více oblíbila mnohé z těchto "vedlejších" postav, zejména pak mužských. Kniha se mi četla velmi dobře a s chutí snahám po druhém dílu.

31.12.2021 4 z 5


Chaloupky Chaloupky Štěpán Javůrek

Kniha mě zaujala ve výloze knihkupectví. Obal 2. vydání mi připomněl román Šikmý kostel, jehož oba díly jsem přečetla, tzv. jedním dechem, proto jsem si ji při nejbližší návštěvě knihovny hned vypůjčila Bohužel jsem byla tak trochu zklamaná. Zpočátku mě příběh moc nebavil. Chvílemi jsem měla pocit, že čtu ( jak už níže píše v komentáři petr.trep ) prvorepublikový román pro ženy a dívky. No, nedočetla jsem, i když spíš proto, že jsem ji musela vrátit než, že by se to nedalo...

24.10.2021 3 z 5


Bukůvky Bukůvky Táňa Kubátová

Dobře se mi četla zejména první část psaná formou dopisů mezi Annou Michorowskou a Janem Klenovským. Část vyprávěná prostřednictvím deníku Karly Bukůvkové mně přišla chvílemi zbytečně zdlouhavá a její vyprávění mi občas přišlo trochu telenovelní. Celkově knihu hodnotím kladně.

06.07.2021 4 z 5


Veselí Veselí Radka Třeštíková

Knížku jsem si v rychlosti vybrala v knihovně - docela se mi líbil obal, i když samozřejmě vím, že nemám soudit knihu podle obalu ;-). Vcelku mile mě překvapila... a občas jsem se i nahlas zasmála.

12.05.2021 3 z 5


Stříbrná cesta Stříbrná cesta Stina Jackson

Nemám moc ráda detektivky. Tuhle jsem dostala jako dárek, tak jsem ji přečetla. Mému vkusu vcelku vyhovovala. Je poměrně čtivá, děj má spád, není moc hrůzostrašná ani násilnická...rozuzleni je však snadno předvídatelné...takové dešťovíkendové čtení

17.07.2020 2 z 5


Marlene Marlene Hanni Münzer

Kniha se mi nečetla dobře. Souhlasím s a.k., že některé skutky Marlen jsou málo uvěřitelné a některé životní osudy spíš neuvěřitelné ;-).

02.03.2019 1 z 5