Alzbeta17 Alzbeta17 komentáře u knih

☰ menu

Muffin a čaj Muffin a čaj Theo Addair (p)

Představte si knihu, kdyby nebyla gay a progresivní. Fungovala by vůbec? Nemyslím si. Téma se vůbec nerozvíjí, chlapci neřeší prakticky žádné problémy spojené s tím, že jsou teplí. A bože, než mi začnete psát, že jsem anti lgbtq, já sama jsem teplá, boha jeho. A reprezentace je šíleně důležitá, ale tady jde o to, jaká je. Kdyby kniha alespoň něco osvětlovala. Něco, cokoliv. Velmi nerelatable prostředí. Naštvala mě absence mobilů, která šla logicky vyřešit tak, že by se příběh zasadil o deset, dvacet let dřív. Já jsem současný teenager, v době četby knihy mi bylo šestnáct sotva pár dní, a nemyslím si že je moudré, obzvlášť v YA literatuře ignorovat tak velkou součást našich životů, jako je instagram, twitter a snap. Jako I guess, že pokud chcete prostě vypnout, a nenasíráte se nad vším tak to jde. Theo vypadá jako šíleně fajn člověk a na jeho novou trans knížku se fakt těším, protože možná bude i něco skutečně osvětlovat, ale tohle za mě prostě pass.

29.01.2021 2 z 5


Navždycky Navždycky Nofreeusernames (p)

Je to co to je. Přihlouplá feel good knížka, která se odmítá ponořit do jakéhokoliv důležitého tématu. Vadí mi, že se kniha neodehrava v Česku, snad jako kdyby čeští teenageři nebyli pro autorku dost dobří. Vadí mi že je knížka plná klišé a vážně nechápu proč je zrovna tenhle atribut knihy oslavován. Self awareness tenhle problém neřeší. Asi jsem jenom naštvaná, protože jsem strávila poslední dva měsíce koukání na obálku a že všech stan slycháním jak je to něco prevratnýho, revolučního... Uzasnyho. Jenže není. Je to taková ta Céčková kniha, která vám asi udělá radost pokud je vám 14 a vaši jedinou personality trait je, že máte rádi Harryho Pottera. Už vůbec nechápu to přirovnávání k Westové. Excuse me, wtf?
Takže suma sumárum, pokud od kih chcete aby vám trochu nablbe vyplinly čas, tak je tohle ideální kniha pro vás.

09.10.2020 1 z 5


Losos v kaluži Losos v kaluži Markéta Lukášková

Nenávidím tu knížku. Nenávidím jak ji autorka napsal přímo pro mě, i když ani neví, že existuju. Nenávidím jak se ty slova dotýkaj mý duše a to vidí zkrz mě. Ta knížka mě dělá zranitelnou. Pokud hledáte něco co vás rozloží na atomy, tohle je ono.

13.05.2020 5 z 5


Rytmus, já & Malychin Rytmus, já & Malychin Mariana Zapata

Co to sakra zase bylo? Může mi někdo laskavě vysvětlit, proč jsem knihu přečetla na jedno posezení a proč mi z pusy tečou sliny? Děkuju.

03.05.2020 5 z 5


Petr a Lucie Petr a Lucie Romain Rolland

Moje oblíbená klasika. Kraťoučká, miloučká, ale zároveň nádherně bolestná. Doporučuji celým svým zlomeným srdcem

13.04.2020 5 z 5


InTyMně InTyMně Markéta Lukášková

Smála jsem a brečela. Nic víc jsem od knihy nikdy nechtěla. Autorku sleduji již dlouhou dobu na ig, a proto musím doporučit. Sympatická kniha a ještě sympatičtejší autorka

03.04.2020 5 z 5


Naslouchač Naslouchač Petra Stehlíková

Audiální verze je dokonalá. Krásných 10 hodin života vám uteče mezi prsty a vy jich jako jednich z mála nebudete litovat.

01.04.2020 4 z 5


Cool Girl! Cool Girl! Lena Valenová

Úžasné.

01.04.2020 5 z 5


Tvůrce osudu Tvůrce osudu Alice Shy (p)

Dokonalost

01.04.2020 5 z 5


Norská čítanka Norská čítanka * antologie

Dávám plný počet. Úžasné ilustrace, Rishoiová je moje weak spot ????.

01.04.2020 5 z 5


Korálkové šperky nejen pro náctileté Korálkové šperky nejen pro náctileté Radka Fleková

Moc fajn a užitečná kniha :)

30.11.2019 5 z 5


Označená Označená Kristin Cast

Kniha je dost hustě napsaná, a o tom není pochyb, postavy jsou až na vyjímky propracované a mají hlavu a patu. Můj největší problém a důvod proč knize nedám ty tři a půl hvězdičky, které by si zasloužila je "upírství" je co čisté můj názor a připadá mi, že je to tam jakom aby se mohlo říct že je to jako stmívání. Kniha by možná dosáhla až na 4 hvězdy, kdyby se na celé to upírování jednoduše vykvajzly a udělaly že školy noci školu pro čarodějnice, což by bylo hustý...

20.01.2019 3 z 5


Víš, že tě miluju? Víš, že tě miluju? Estelle Maskame

Téhle kniha pro mě byla jedno velké WTF.
Jako první si dovolím vznést připomínku k názvu, podle nějž jsem čekala nějakou nudnou feel good slaďárnu a né tohle. Ekvivalentní název: Jak oplacaná holka vyléčila kluka že závislosti na kokainu, aneb jak se opít, zhulit a řídit v Kalifornii: Příručka typy a triky.

Jako jo, bylo to docela čtivý a asi pět věž se mi vážně líbilo a omg ne, fakt ne. Nevím jestli budu v sérii pokračovat. ????

Moje ponaučení z týhle knížky je takový že nikdy nebudu chodit na párty ( nikdy jsem Nikde nebyla, pořád jenom čtu)

Za mě prostě wtf se třemi hvězdičkami

30.12.2018 3 z 5


Osud jménem Ležáky Osud jménem Ležáky Jarmila Doležalová

Úžasná kniha,ikdyž mne toto téma vyložně nezaujímá našla jsem si své a proto palec nahoru.

18.02.2017 5 z 5