Tvůrce osudu

Tvůrce osudu https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/417234/bmid_tvurce-osudu-EsZ-417234.jpg 4 33 14

Tvůrce osudu série

1. díl

Fantasy román Tvůrce osudu sleduje osud hlavního hrdiny – chlapce, který je nadaný nadpřirozenou schopností číst lidem myšlenky. Tato schopnost chlapci způsobuje těžkosti v běžných situacích. Kvůli svému talentu se nemůže jen tak vydat mezi lidi, chodit do školy, zkrátka žít normální život. Má strach z lidí, neboť se nemůže nikoho dotknout, aniž by nenahlédl do jeho minulosti, která mnohdy nebývá ani trochu hezká. Největší problém nastává ve chvíli, kdy ho navštíví vyslanec z jiného světa a převrátí mu život naruby ještě více, než tomu bylo doposud. A bohužel ne v příjemném slova smyslu. Cizinec chce, aby s ním chlapec odešel zpátky do onoho druhého světa, z něhož prý chlapec ve skutečnosti pochází. Důkazem má být jeho zvláštní schopnost, s níž má takové potíže. Hrdina odolává neznámému návštěvníkovi tak dlouho, dokud nedojde k tragédii. Ani poté však problémy nekončí, právě naopak. Jeho život se stává čím dál komplikovanější a má pocit, že si s ním osud pohrává jako rozbouřené moře s lodí. První díl zbrusu nové temné fantasy ságy Tvůrce osudu je psychologický příběh o strachu, bezmoci, snaze změnit svůj osud, a především pak o tom, že každý čin má své následky.... celý text

Přidat komentář

Džungle_knih
12.05.2021 5 z 5

I po roce, co jsem tuhle knihu četla a dala si re-reading, tak pořád mě udivuje, jak dobře je napsaná. Stále věřím, že vyjde další díl, protože tohle stojí za to.

Doom2
11.03.2021 4 z 5

Dobrá knížka, uvidíme co pokračování...


Arkagas
19.11.2020 5 z 5

(SPOILER) Waw! Nemůžu jinak. Knížku jsem vyhrála u a absolutně jsem nevěděla co mě čeká. Ostatně, hodnocení na DK vysoké, obálka na mě ale působila spíše tak, že se jedná o čtení pro náctileté. Nenechte se zmást, Tvůrce osudu je velmi temná kniha, která se nebojí brutálních scén. Autorka vymyslela skvělý fantasy svět, který si troufám zde ještě nebyl - našla jsem jen pár podobností s jinými díly, ale je jich minimum. Je to temné, místy zvrácené a dokonalé. Čeká na Vás svět za mořem, který je naprosto odlišný od toho našeho, plný magie, strachu a nenávisti. Proměňování lidí v duchy, kteří otročí svým majitelům, závist, nadpřirozené schopnosti a láska. Knížku jsem dlouho odkládala, ale jak jsem ji otevřela, nemohla jsem se odtrhnout. Další důkaz toho, že u nás máme skvělé autory, kteří mají úžasnou fantazii. Moc se těším na další díly a rozhodně v této sérii budu pokračovat

Ronnie68
18.09.2020 4 z 5

Na tuhle knihu jsem záhadně narazila, když jsem se procházela po knihovně ... abych se přiznala, prvně mě zaujala obálka a název .... a jakmile jsem se začetla ... opravdu mě mile překvapila ... četla se jedním dechem a opravdu dobře ...

Beer_bro
01.05.2020 4 z 5

Čtivé vyprávění v délce kratšího románu bez hlavního žánru. Fantasy jen jako doplněk pro příběh, což funguje na výbornou u Kinga. V této knize to ale tak není. Česká čtivá tvorba? Rozhodně ano. Napínavý příběh, od kterého jsem se nedokázal odtrhnout? Bohužel ne. Dočetl jsem ze zvědavosti na základě jednoho z předchozích komentářů.

GinaKicaid
18.04.2020 1 z 5

Autorka rozhodně vykreslila originální příběh...
A pak je tu to, že jsem se nutila do čtení, přeskakovala odstavce, protože když už jsem měla za sebou ten děsný úvodní začátek, tak mne masochisticky zajímalo, jak kniha dopadne...
Chápu, proč se někomu může líbit... Pro mě to však bylo jako sledovat zpomaleně hromadnou autonehodu, které nemůžu zabránit a ještě si tu bolest přídavkem vychutnat s protagonisty. Doporučuji těm, kteří si užívají mizérii a zoufalství... Já teď rychle najdu něco pěkného, čím si očistím myšlenky...

Alzbeta17
01.04.2020 5 z 5

Dokonalost

luboskniha
22.03.2020 5 z 5

Jednoduše: zajímavé. Kniha se mi líbila a hlavně již zmiňovaný výborný překlad. Kniha se četla sama a přečetl jsem jí téměř na jeden nádech. Konec byl pro mne poněkud trochu zvláštní, ale těším se na pokračování.

A.lexii
10.01.2020 5 z 5

Největší nadšení z knihy bylo někde kolem plavby do říše za mořem. Doufala jsem trochu, že vznikne jistý románek... No, škoda :-)
Konec byl trochu zklamání, ale i přesto knize dávám plné hodnocení za krásnou češtinu, za to, jak spisovatelka dokázala vykreslit příběh, který mě pohltil a zpětně si ho můžu v hlavě přehrát jako shlédnutý film, za krásný přebal knihy a neméně i za to, jak mladá spisovatelka je.
Moc hezké dílo, ale vzhledem ke konečnému zvratu pravděpodobně po dalším díle nesáhnu.

tanecnica
16.12.2019 5 z 5

WOW! Tak toto jsem nečekala. Skvěle promyšlené a propracované fantasy, nové nápady, krásná čeština. Z Tvůrce osudu jsem nadšená, doufám, že se brzy dočkáme dalšího dílu, jsem zvědavá, jak vše bude pokračovat. Obdivuji autorku, jak zajímavý svět dokázala vytvořit, žádná dvěstěpadesátá variace známých příběhů, ale úplná originalita. Jsem ráda, že jsem si knihu koupila!

Bea210
07.12.2019 5 z 5

Nejlepší kniha na světě

RockMartina
31.10.2019 5 z 5

Jedním slovem úžasné! Úžasné psychologické fantasy drama, ve kterém je hranice šílenství děsivě tenká, kde zoufalství má různé formy a podoby zla jsou někdy na první pohled nejasné a někdy naopak jasné zcela. Skvěle vykreslené charaktery postav, které musíte milovat a zároveň nenávidět, bájný svět, který mi nepřipomíná žádný jiný fantasy svět (což je v dnešní době unikát) a i přesto, že já osobně nemám ráda knihy na pokračování a už vůbec ne nějaké ságy či série, tak v tomto případě udělám výjimku, neboť už teď se moc těším na další díl a jsem zvědavá, čím autorka opět překvapí. Vřele doporučuji a stále nemůžu věřit, že toto je dílo mladé ČESKÉ spisovatelky.

Margay
30.10.2019 5 z 5

Snad nikdy jsem nečetla nic tak netypického a jsem z toho nadšená. Už jen proto, že hrdina se na poslední chvíli NEdostane ze situací, ze kterých už skutečně není úniku, což je běžná neřest všech knih. Podíváte se do světa, který v mnohém připomíná ten náš, zároveň se ale dost liší, a než se nadějete, otevřete poslední stránku knihy a zbyde vám jen hlad po dalším dění. Delší komentář by byl jen plný jednotlivých výkřiků, takže ho raději ukončím (a možná upravím později) a silně doporučuji.

Costanzo
16.10.2019 5 z 5

Tato kniha mě upoutala svým obalem, který je velmi hezky graficky zpracován a úplně vystihuje podstatu příběhu a postavy z knihy, za což dávám obrovské plus. Kniha je rozdělena na tři samostatné části, které jsou rozvrženy na několik kapitol. Ty jsou přiměřeně dlouhé a oddělené jemnou grafikou. Uvítala jsem také větší font písma, takže kniha se mi četla poměrně dobře. Musím před autorkou smeknout, neboť mistrovsky vykreslila obě hlavní postavy. Tak skvělé psychologické profily jsem dlouho neviděla. Já si osobně oblíbila temného záporáka. Kniha mne opravdu nejen zaujala, ale také i velmi bavila. Může se vám sice zdát, že námět se čtením myšlenek není originální, přesto nemůžu autorce vytknout absolutně nic. Příběh mi nepřipomínal žádnou jinou fantasy knihu, a to je co říci. Zakončení mě upřímně šokovalo, neboť jsem čekala leccos, ale toto tedy rozhodně nikoliv. Můj záporák se projevil ve své celé syrové kruté kráse a já s nedočkavostí budu vyhlížet druhý díl. Za mě super.

Autorovy knížky

Alice Shy (p)
česká, 1990
2019  81%Tvůrce osudu

Kniha Tvůrce osudu je v

Právě čtených1x
Přečtených40x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených4x
Knihotéce47x
Chystám se číst60x
Chci si koupit13x
dalších seznamech1x