akinorev1859 akinorev1859 komentáře u knih

☰ menu

13! 13! Pavel Tomeš

Líbilo moc! Fakt sem se nahlas zasmála;) Nejvíc se mi líbila ta o andělech:D pak ta jablečná a Asie taky neměla chybu! Povedené, odlehčené. Myslím, že příště zkusím zas jiný random;)! Doporučuji!
P.S. Nejlepší jsou stejně přílohy, těma jsem začala...:D

21.01.2024 5 z 5


Mojenka Mojenka Olga Stehlíková

Sic určená pro děti, poslouží skvěle i dospělým:) Vzala za srdce, přečteno na jeden zátah. Krásné ilustrace k tomu...

30.11.2023 4 z 5


Pravý leopardí kožich Pravý leopardí kožich Hana Oboda Kolaříková

(SPOILER) Smíšené pocity, nejdřív trvalo se začíst, pak mě to pohltilo a s koncem sem překvapená. Vadilo mi, že v knize je chyba ve jménech...pokud jsem to teda dobře pochopila... protože ve scéně, kde muž dostává od Tinky facku, je v knize jméno jejího manžela Viktora a o pár stran dál autorka popisuje Aleka, že dostal na veřejnosti facku... Ale líbilo se mi propojení s nahlédnutím do historii rodiny.

21.11.2023 3 z 5


Jeřabinový dům Jeřabinový dům Marie Hajdová

Na prvotinu dobrý. Četlo se to velmi rychle a dobře. Stylem mi to někoho připomíná, ale nemohu si vzpomenout koho...0:) Nelituju, že jsem s knihou strávila jeden pěkný večer:)

23.10.2023 4 z 5


Co mi řekl táta Co mi řekl táta Astrid Desbordes

U nás se stala knížka oblibou cca ve třech letech, děti prožívají příběh s Adámkem, nepozastavují se nad tím, co řeší, jak kdyby to celé dokázaly už uchopit. Kdo chce, najde si mezi řádky mnohem větší hloubku...možná spíše dospělí. Ilustrace autorky jsou jednoduché a pěkné.

16.05.2023 4 z 5


Prázdniny pošťáka Myšáka Prázdniny pošťáka Myšáka Marianne Dubuc

U nás určitě oblíbenější ze dvou Myšaků. Poutavější příběh. Po měsíci už to není takový hit jak na začátku, kdy každý detail byl super. Milé ilustrace, minimum textu.

16.05.2023 5 z 5


Zahrádka pod hvězdami Zahrádka pod hvězdami Petra Braunová

Děti by ji chtěli číst pořád. Moc milá knížka, ze života, poučná (nejen) pro děti. Rádi se k ní vracíme.

16.05.2023 5 z 5


Smršť Smršť Jozef Karika

Po přečtení jeho knihy Na smrt, se mi najednou vše jeví jako odvárek... Ale jeho styl vyjadřování a psaní mě hodně baví:)

16.05.2023 3 z 5


Na smrt Na smrt Jozef Karika

Velmi dobre napsane, zajimavy uhel pohledu, dva svety... ale teda velmi velmi do detailu popsane nektere drsne pasaze, jak uz zaznelo i v jinych komentech, syrove a desive. Chvilema sem musela prestat cist, ale neslo nedocist. Na dren. Do dna. Silne!

24.04.2023 4 z 5


Poupátka Poupátka Hana Lehečková

Neni to vubec spatne napsane, naopak, ale ... asi ve tretine sem hooodne premyslela, zda mi to stoji za to docitat. Po tydenni pauze sem se odhodlala a nebylo to hezke pocteni. Kniha, ze kt. mi nebylo fyzicky dobre, bohuzel, ale je to dane tizi hlavniho tematu. Literarne zajimavy styl, ale pribeh otresny, hodne na?? hrane?? nebo uz za ni??

26.03.2023 3 z 5


Božidara Božidara Veronika Hájek Hurdová

Moc milá knížka, kt. mnohdy tnula do živého, ale co už, když je ze života;) Nabídla mi spoustu inspirací, jak se snažit být lepší matkou, teď jen to dokázat v praxi:D Zasmála sem se, podtrhala jsem si, pobrečela sem si... I přes to, že cca v půlce sem nějak ztratila flow...nebo jak to říct, někde to tam zadrhlo...sem knížku měla na tři příjemné večery. Přemýšlím, jestli je to i kniha pro muže, vlastně si úplně nedovedu představit toho, kt. by to s nadšením a naplněním četl, ale třeba se mýlím...(Jediné co mi na textu vadilo, bylo dost časté používaní slova "ostentativně"... to sem vždy točila očima.)
Každopádně nejlepší vánoční dárek, kt. v knihovně zůstane, ráda knihu doporučím ostatním a určitě si ji ještě párkrát přečtu a možná najdu odvahu i vymalovat krásné ilustrace. Děkuji p.Hurdové za pohlazení!A ano, klidně by mohl být druhý díl ;)

01.01.2023 5 z 5


Zahrada Zahrada Petra Dvořáková

Kniha na jeden večer. Autorku mám ráda, její vyjadřovací styl je i v této knize... Než jsem knihu začala číst, přečetla sem si pár zdejších komentů a teď přemýšlím co napsat...Nemám pocit, že by děj a postavy knihy nějak měli ukazovat na to, že je dnešní církev jen hrozná, nechápu zhnusení...Příběh je to silný a vede k zamyšlení. Jsou věci, se kt. s autorkou souhlasím a pak i věci, o kt. by se dalo diskutovat. Víc než o církvi mi přijde, že je to o vztazích mezi lidmi, jak na sebe dokážeme být hnusní, jak pomlouváme a věci neověřujeme, jak je snadné se chytat "senzací", jak nejdeme do hloubky...Nejlíp to asi vystihne věta z poslední stránky: 'Lidi umí být svině, něco o tom vím.'

Neni to veselé čtení, ale to snad už od Dvořákové dneska nikdo nečeká...a jak už tady od někoho zaznělo, autorka si (jako každý z nás) nese svá životní zranění a psaní je pro ni určitě terapeutické...

21.10.2022 3 z 5


Hyena Hyena Hana Lundiaková

Něco strašnýho...Horko těžko se to četlo. Jak už někdo psal, zbytečně vulgární. Ztráta času..

11.04.2022 odpad!