Zahrádka pod hvězdami

Zahrádka pod hvězdami https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/387066/mid_zahradka-pod-hvezdami-qHU-387066.jpg 5 12 5

Dávno nedávno, na místě přímo pod nebem voněla zahrádka. Nebyla to ledajaká zahrádka! Byla plná květin a štěstí. Zkrátka zahrádka jako z pohádky. Kdo ví, jestli nebyla pohádková. Anebo všechno, co se v ní stalo, je pravda pravdoucí? V domku s malou zahrádkou žije tesař Josef s Marií a synkem Ježíškem. Chlapec prý dovede dělat zázraky. Alespoň to o něm tvrdí jeho dva kamarádi Petr a Tomáš, kteří s Ježíškem zažívají nejedno dobrodružství a mnohému se od něj naučí. Nejsou ale Ježíškovy skutky spíše dílem dobrého srdce, porozumění pro druhé a zdravého úsudku? Sedm krátkých poetických příběhů vyprávěných v laskavém tónu líčí „zázraky“, které zvládne každý z nás. Závěr každého vyprávění s určitým ponaučením vyznívá ve prospěch nenásilí, nesobectví a tolerance a nabádá k samostatnému jednání a respektu k přírodě a všemu živému. Kniha podle stejnojmenného oblíbeného večerníčku, bohatě doplněná obrázky v komiksovém stylu s textovými bublinami, je vhodná k předčítání dětem od předškolního věku i pro malé čtenáře.... celý text

Přidat komentář

akinorev1859
16.05.2023 5 z 5

Děti by ji chtěli číst pořád. Moc milá knížka, ze života, poučná (nejen) pro děti. Rádi se k ní vracíme.

Venda32
05.08.2021 5 z 5

Nádherná, milá a poučná kniha s krásným koncem. Má konci každé kapitoly nějaké poučení nejen pro děti, ale i pro dospělé.
Příběhy doplňují obrázky z Večerníčku.


klaritkaa
14.02.2021 5 z 5

Hezká a poucna kniha pro deti.

Lejlajane
15.11.2020 4 z 5

krásná kniha, líbí se tříleté dceři

logopedka
11.07.2019 5 z 5

Mám to ale štěstí. Další skvost, jehož předčítání mě baví. Při čtení prvních řádků jsem se pravda lehce orosila. Jména hlavních hrdinů ve mně touhu po tom, abych ve čtení pokračovala, nevyvolala – tatínek Josef, maminka Marie, synek Ježíšek, kamarádi Petr a Tomáš. Nejsem věřící, do kostela na mše pravidelně nechodím. Otčenáš jsem se naučila proto, že je to bezvadný způsob, jak staršího člověka po cévní mozkové příhodě „rozmluvit“.

I přes jistý náboženský podtext považuji tuto knihu za úžasnou. Dobře se mi četla, děti zaujala. Jazyk je jednoduchý, žádné kličky, pentličky a zákruty. Vše pochopitelné a poučné. V závěru každého příběhu je drobné zamyšlení/ponaučení, které je platné pro věřící i nevěřící.