Co mi řekl táta

Co mi řekl táta https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/354070/bmid_co-mi-rekl-tata-Urp-354070.jpg 4 37 10

Adámek s tátou pozorují vlaštovky, které odlétají na druhý konec světa. „Mohl bych se dostat taky tak daleko, až budu velký?“ Ptá se Adámek. „Určitě, a možná i dál,“ říká táta. Ale co když padne noc, co když se zvedne velký vítr? Co když se ztratím nebo se budu cítit osamělý? Jedna za druhou poodhalují Adámkovy otázky obavy z neznámé cesty, které my dospělí říkáme život. Tatínek Adamův strach netlumí. Vysvětluje, svými slovy mu dodává odvahu a sebedůvěru, aby se nebál objevovat svět, aby hledal krásu všude a ve všem, aby svou „loďku řídil po svém a právě takovou rychlostí, jaká mu bude vyhovovat. Tatínkovy odpovědi uklidňují, osvobozují a především ujišťují chlapečka o tátově ničím neohrozitelné lásce. Stejně jako u Mám tě ráda a Mám tě rád sestřičko, jednoduché ilustrace perfektně doprovázejí silný, dojemný a pozitivní vzkaz dětem i dospělým. V úvodu knihy jsou připravené řádky, do kterých mohou tatínkové napsat svému dítěti věnování.... celý text

Literatura naučná Pro děti a mládež
Vydáno: , Axióma
Originální název:

Ce que papa m'a dit , 2016


více info...

Přidat komentář

Karcoolka2210
21.08.2023 5 z 5

Ďalšia kniha z tejto série, ktorá je úžasne spracovaná a ilustrovaná. Aj pri tejto knihe sa potvrdzuje, že v jednoduchosti je krásna a niekedy aj neskutočná hĺbka. Odporúčam.

akinorev1859
16.05.2023 4 z 5

U nás se stala knížka oblibou cca ve třech letech, děti prožívají příběh s Adámkem, nepozastavují se nad tím, co řeší, jak kdyby to celé dokázaly už uchopit. Kdo chce, najde si mezi řádky mnohem větší hloubku...možná spíše dospělí. Ilustrace autorky jsou jednoduché a pěkné.


jitka_dankova
25.01.2022 2 z 5

Půvabná kniha se silnými myšlenkami. Bohužel se obávám, že jsou pro děti nedostatečně konkrétní a uchopitelné. Knihu jsme četli synkovi, když ještě neuměl číst a pak ji sám četl ve druhé třídě. Ona k tomu přímo vybízí, jen pár řádků a krásné obrázky, navíc jsme doma naprosto unešení knížkou "Mám tě ráda" od stejné autorky. Jenže tady jsme se krapet spálili. Myšlenky jsou tak obecné a silné, že je prostě syn nechápal. A já horko těžko hledala příklady, proč to vůbec vadí, když jde blátem a proč je řešením koukat ke hvězdám. A syn se divil, proč se Adamek bojí, že přijde noc a táta akorát pronese samozřejmou věc, že přijde zase den. No jo, no. Ze čtení jsme byli rozčarovaní oba. Pro dospělé a pro starší asi bude mít kniha své poselství a kouzlo, ale zase čekám, že ti sáhnou už po jiné literatuře.

Varjohukka
11.03.2021 5 z 5

Maminka má Adámka ráda za všech okolností (kniha Mám tě ráda) a tatínek zase udílí synkovi rady do života.
Dcerka (4) všechny knihy autorky vyžaduje číst denně, takže i zde společně udělujeme nejvyšší hodnocení.

Knihomolka506
17.11.2020 5 z 5

Forma listovani knihou na yt. Šlo všechno přečíst a krátký příběh se mi moc líbil. Malý Adamek cestuje se svým tatínkem, od kterého dostává rady. Ale ne takové obyčejné. Celoživotní rady jsou to největší, co nám může dospělý dát. A to je napsané taky v tady té knize.

maminkoutek
03.09.2020

Malý Adámek dostane od tatínka spoustu rad na svou (životní) cestu. Nejsou to ale ledajaké rady....

harena
01.06.2020 5 z 5

Ano, je to pěkná knížka, ale myslím, že nestačí, aby si ji děti jenom četly, je třeba si o každé odpovědi s nimi povídat a příp. vymýšlet další otázky. Čteno v rámci domácí výuky v době corony :)))

janak89
22.03.2020 5 z 5

Kniha, která je jednoduchá v tom nejlepším slova smyslu. V jednoduchých větách se ale ukrývá řada podnětů pro iniciaci složitých dialogů. Četli jsme ji už s osmnáctiměsíčními dětmi a oblíbená je u nich ještě mnoho let poté.

Petass
09.11.2018 4 z 5

Nevím, jestli děti úplně docení hloubku myšlenek, rodiče by si ji ale měli přečíst povinně. Krásný návod, jak si žít a netrápí se kvůli nepodstatným věcem, v pár krátkých větách.

Nico
25.05.2018 5 z 5

Je to krasna kniha o tom, ze se nemame bat zit se vsim vsudy. Kresby jsou jednoduche, dulezity je hlavne obsah. Me ctyrlete dceri se kniha moc libi a mne take... je v ni snaha predat urcite, v dnesni spolecnosti jiz cenne, hodnoty detem tak, aby to s nimi nejak souznelo.. vyborna volba napr. pro rodice, kteri vyhledavaji montessori pedagogiku

Autorovy další knížky

Astrid Desbordes
francouzská, 1974
2016  93%Mám tě ráda
2017  84%Co mi řekl táta
2017  94%Mám tě rád, sestřičko
2020  88%Můj domov
2018  83%Velké dobrodružství Polky a Hortenzie

Kniha Co mi řekl táta je v

Přečtených48x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených3x
Knihotéce9x
Chystám se číst14x
Chci si koupit16x
dalších seznamech4x