adela2316 adela2316 komentáře u knih

☰ menu

Kočičí škola Kočičí škola Iva Hoňková

Hezká kniha, poučná, s pěkným koncem.

21.04.2024 5 z 5


Jarní případ Jarní případ Josef Quis

Moc pěkná kniha, příběh byl zajímavý, napínavý, určitě precteme další díly.

17.04.2024 5 z 5


Příběh hasičské cisterny Příběh hasičské cisterny Iva Hoňková

Pěkná kniha o hasičské cisterně a malém Jirkovi, který touží by hasičem. Příběh je milý, čtivý, děti bavil.

11.04.2024 5 z 5


Listopád Listopád Alena Mornštajnová

To byla opravdu velice smutná kniha, několikrát jsem měla co dělat, abych se nerozbrecela. Me, jako matce, bylo strašně líto jak Majy, která přišla o rodinu, jak se asi musela cítit, když nemohla být se svými dětmi, tak Magdaleny, kterou přesunuli do ,,ozdravovny,, (představovala jsem si svoje děti v téže situaci a bylo mi opravdu úzko a smutno) . Myslím si, že se snad dostatečně upozorňuje na hrůzy před rokem 89, nezapomíná se a já jsem za to ráda. Oproti tomu se setkávám s názory, že lidé vzpomínají na dobu socialismu jako na něco, kde jsme se vlastně jako lidi měli dobře, zlehčují, zapomínají, idealizují. To mě děsí. Myslím si, že komunismus je stejně velké zlo jako nacismus. Knihy s touto tématikou by měli číst povinně všichni, kdo takové věci zlehčují.

11.04.2024 5 z 5


Dobrodružství mezi piráty Dobrodružství mezi piráty Mary Pope Osborne

Dalsi pěkný díl o kouzelném domečku. Líbilo se mi, že tam byly shrnuty ci spise pripomenuty i předchozí díly. Ty jsme četli uz docela dávno, tak jsme si aspoň osvezili paměť.

09.04.2024 5 z 5


Dinosauři Dinosauři Insa Bauer

Pěkná kniha, myslela jsem, že příběhy na sebe navazují, to mě trochu zpočátku mátlo. Líbily se mi pasáže s faktickými informacemi prolínající jednotlivé příběhy, i když to bylo letem světem.

07.04.2024 4 z 5


Neuvěřitelný, leč pravdivý příběh o dinosaurech Neuvěřitelný, leč pravdivý příběh o dinosaurech Guido Van Genechten

Jednodušší kniha, pěkná, vtipná, hezké obrázky.

05.04.2024 5 z 5


Sudetský dům: Jaro - léto 1945 Sudetský dům: Jaro - léto 1945 Štěpán Javůrek

Příběh se mi velmi líbil, je krásný, smutný a věřím, že pravdivý, že se takové situace mohly stávat. Líbil se mi myšlenkový posun Františka, který zpočátku Němce nenáviděl, ale později zjistil, že jsou to mnohdy obyčejní lidé, kteří se třeba ničeho nedopustili, ale musí pykat za kolektivní vinu. Odsun Němců po válce je myslím stále palčivé téma. Mě samotné se moc nelíbí, jak bylo s Němci zacházeno, pořekadlo oko za oko mi přijde nehodící se do vyspělé doby 20. Století. Ale člověk, který v té době nežil, může asi těžko soudit. Nicméně věřím, že se v té době vyskytovaly různé skupiny, které braly spravedlnost do svých rukou, a často konaly násilné akce, protože prostě mohly.... Bohužel si myslím, že se tyto hony na různé skupiny lidí můžou objevit i dnešní době, i když bych ráda věřila, že ne. Těším se na další díly.

31.03.2024 5 z 5


Příhody matky Přírody Příhody matky Přírody Radek Malý

Krásná kniha, vtipná, příběhy jsou vyšperkované, moc mě to bavilo. Pěkné ilustrace. Jsem ráda, že ji máme doma koupenou, ne z knihovny, protože se k ní určitě budeme vracet.

17.03.2024 5 z 5


Vlčkův hvizd Vlčkův hvizd Bjørn Rune Lie

No, mohlo to být zajímavé, kdyby to neskončilo tak náhle. Ilustrace pěkné, ale spíše jsem od knihy čekala více.

11.03.2024 3 z 5


Detektivové a zloději kabelek Detektivové a zloději kabelek Zuzana Pospíšilová

Další napínavý díl, určitě doporučuji, příběh ma spád, myslím, že je to pro deti hodně zajímavé téma.

10.03.2024 5 z 5


Záhada sedmi ciferníků Záhada sedmi ciferníků Agatha Christie

Tak konec knihy byl pro mě opravdu velikým překvapením, to jsem nečekala. Pravda je, že jsem trochu mela podezření na vraha, ale nebyla jsem si úplně jistá, a několikrát jsem své podezření měnila na jiné osoby, i když tak nějak v podvědomí to pořád byla ta osoba, která se nakonec ukázala býti vrahem. Ale komplice jsem teda netušila ani náhodou.
Kniha mě bavila velice, tento styl mi proste vyhovuje. Hned po docteni mě napadlo, že si knihu budu muset přečíst někdy ještě jednou, když už znám vraha, abych si všechny detaily poskladala dohromady.

10.03.2024 5 z 5


Policejní křeček a záhadná záměna Policejní křeček a záhadná záměna Daniela Krolupperová

Příběh se mi moc líbil, bylo to napínavé. Velice se mi líbil proslov pana ředitele na konci knihy, to bylo moc pěkné.
Tuto knihu jsem náhodně vybrala v knihovně, zde jsem se dozvěděla o dalších dílech, určitě precteme všechny;-)

04.03.2024 5 z 5


Zločiny pro dva Zločiny pro dva Agatha Christie

Ač mě první půlka knihy moc nebavila (vůbec jsem si po přečtení jednotlivých příběhů nepamatovala, o čem jsou), tak u druhé půlky jsem se asi víc soustředila a vlastně se mi to líbilo, bylo to takové veselé a ztřeštěné. Hodně se mi líbil příběh o domě, ve kterém číhá smrt. To jsem tipnula dobře i vraha.

01.03.2024 5 z 5


Detektivové a falešní stěhováci Detektivové a falešní stěhováci Zuzana Pospíšilová

Moc jsem se na další díl těšila nejen ja, ale myslím, že i děti byly nadšené. Opět velice vyzdvihuji závěrečné otázky na konci, to jsem zatím v žádné jiné knize nezaznamenala. Těšíme se na další díly.

01.03.2024 5 z 5


Júla a Hmýza aneb Cesta do Juliiny země Júla a Hmýza aneb Cesta do Juliiny země Sylva Fischerová

Tohle je první kniha, kterou jsme prostě nedocetli. Už jsme s dětmi četli různé knihy, které třeba nebyly úplně nejlepší volbou, ale vždycky jsem si říkala, že to prostě dočteme, i když se nám úplně nelíbí.
Ale toto na mě bylo příliš (primarne na mě, když jsem synovi řekla, že mě to děsně nebaví, tak se ptal proč a nevypadal, že by se mu to nelíbilo- ale on mi jeste nikdy nerekl, že se mu nějaká kniha nelíbí). Za prvé mi desne vadilo, proč se jedna ze dvou hlavních postav jmenuje Hmyzenka ( to je skutečné jméno, nebo přezdívka??- mohlo to být aspoň vysvětleno). Za druhé ty neskutečně nudné a přílišné dialogy! Jedna řekne Praha, druhá Brno, a takto je to po sobě třeba 4x. To je pro mě jako pro predcitajiciho vyloženě unavujici, zvlášť, když je to přímá řeč.
Takze jsme skončili u třetí předlouhé kapitoly. Možná se ke knize třeba jednou vrátíme a dáme ji druhou šanci. Ale prozatím je to pro mě fiasko.
Ps: jedna pozitivní věc- v první kapitole vymýšlely holky synonyma- slovo lvárna bylo opravdu vtipné a smáli jsme se tomu velice.

28.02.2024 1 z 5


Největší strašpytel zachraňuje dinosaury Největší strašpytel zachraňuje dinosaury Georgia Pritchett

Syn má teď druhé období dinosaurů a tak se snažím vybírat přednostně knížky v knihovně s touto tématikou.
Kniha o Fredym a dinosaurech byla pěkná, hodně zábavná, děti se smály opravdu nahlas, ale některé pasáže byly trochu zbytečné (konkrétně o sekání hlav- bylo to vtipné, ale nevím, jestli takový vtip dokáže pochopit sedmileté dítě, možná až tak desetileté).

23.02.2024 4 z 5


O čertovi O čertovi Pavel Čech

Moc pěkný příběh s krásným koncem. Při čtení jsem měla pocit, že je mi povědomý, a pak jsem si vybavila, že jsem tento příběh videla zfilmovany.
Další krásná kniha od Pavla Čecha.

18.02.2024 5 z 5


Dvojitý kříž Dvojitý kříž Chris Carter

(SPOILER) Moje první setkání s autorem, na něhož jsem už slyšela více než dost pochvalnych hodnocení.
Kniha mě bavila, byla napínavá, několikrát jsem měla svrbeni se podívat, kdo je vrahem, ale vydržela jsem.
Mela jsem ovšem tušení, že vrahem je ta osoba už tak nějak od první chvíle (nebo přinejmenším že je do toho ta osoba zapletena, abych si zase moc nefandila), ale nezapadalo mi to do sebe jaksi celkově. A ono hle- dvě dějové linky. To bylo překvapení, protože to k tomu zprvu ihned nenavádělo. Postavy byly sympatické (Hunter a Garcia), dokonce i takový D- King. Po přečtení jsem si knihu musela ještě v rychlosti znovu prolistovat, abych si ujasnila a pochopila všechny detaily. Těším se na další díl.

18.02.2024 5 z 5


Kouzelná baterka Kouzelná baterka Olga Černá

Po delší době dětská kniha, která mě opravdu nadchla! Krásné jednotlivé příběhy s dobrým koncem, vtipné, propracované, no, srdce plesalo.

16.02.2024 5 z 5