Vlčkův hvizd

Vlčkův hvizd https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/510724/bmid_vlckuv-hvizd-63e3524cc4420.jpg 4 8 2

Vlk v pohádkách nahání hrůzu. Zvláště pak malým kůzlátkům, holčičkám v lese a třem prasátkům... Superhrdinský komiks norského výtvarníka Bjørna Rune Lie Vlčkův hvizd, o němž britská komiksová kritika píše, že „je to parádní autorský kousek, ve kterém jako by se potkali Richard Scarry a Wes Anderson,“ vypráví, co se dělo před tím, než se vlk stal vrtošivým samotářem. Vlček Albert pracuje v redakci komiksového časopisu. Snil sice o tom, že se stane autorem úspěšného komiksu, místo kreslení ale vaří kafe, třídí poštu, uklízí a zpod stolů odlepuje žvýkačky. Už jako malý zbožňoval komiksy, hlavně ty o superhrdinech. Miloval dobrodružství: napětí, skryté identity i zvláštní schopnosti. Jestli se ale z komiksů něco doopravdy naučil, pak poznat rozdíl mezi tím, co je špatné, a co dobré, mezi dobrem a zlem. Kdykoli se někdo ocitl v nouzi, Albert neváhal pomoci. Na rozdíl od komiksových hrdinů je však malý Albert obětí tří synáčků největšího mafiána všech dob, zlých pašíků, surovců, kteří ho i s jeho partou setrvale ponižují. Knížka ilustrátora norského původu je vtipná, neohraná, dělá si legraci ze superhrdinů, komiksu i klasických pohádek, a přesto vypráví skutečný, dojemný příběh. (A pro vnímavé dospělé, kteří budou s dětmi knížku číst, i příběh o knižní kultuře druhé poloviny dvacátého století.)... celý text

Literatura světová Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: , Baobab
Originální název:

The Wolf's Whistle , 2012


více info...

Přidat komentář

adela2316
11.03.2024 3 z 5

No, mohlo to být zajímavé, kdyby to neskončilo tak náhle. Ilustrace pěkné, ale spíše jsem od knihy čekala více.

Rozari
23.11.2023 3 z 5

Přinesla jsem knihu synovi (9,5 let) z knihovny, protože čte rád komiksy. Přečetl za chvíli, příběh je krátký a řekl: “Divný a skončilo to tak naráz uprostřed.
Tak jsem si jej taky přečetla a bohužel mu musím dat trochu za pravdu. Pomalý rozjezd, konec zničehonic. Graficky je to lahůdka. Myslím, že příběh měl větší potenciál, ten za kresbami pokulhává, slušel by mu větší, delší prostor, aby se mohl více rozvinout.


Autorovy další knížky

Bjørn Rune Lie
norská, 1977
2016  89%Na horách v Závejove
2022  73%Vlčkův hvizd

Kniha Vlčkův hvizd je v

Přečtených13x
Doporučených1x
Knihotéce1x
Chystám se číst4x
Chci si koupit3x
dalších seznamech2x