Júla a Hmýza aneb Cesta do Juliiny země

Júla a Hmýza aneb Cesta do Juliiny země https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/14419/jula-a-hmyza-aneb-cesta-do-juliiny-zeme-14419.jpg 3 6 2

Júla a Hmýza, dvě malé holčičky, které žijí na sídlišti v paneláku číslo 3331 a vyrážejí objevovat svět. V jejich optice se mění banální novostavby ve schovávačky podivných tvorů, zanedbaná sídlištní zákoutí v neznámé končiny, les v nebezpečnou zónu plnou podivuhodných houbovitých stvoření. Sylva Fischerová, básnířka a filosofka má výjimečný cit pro jazyk i dětskou optiku, dialogy jejích dětských hrdinek jsou dokonale odpozorované, vážné i nesmírně vtipné zároveň. Číst její knihu to je opravdová dobrodružná výprava. ... celý text

Přidat komentář

adela2316
28.02.2024 1 z 5

Tohle je první kniha, kterou jsme prostě nedocetli. Už jsme s dětmi četli různé knihy, které třeba nebyly úplně nejlepší volbou, ale vždycky jsem si říkala, že to prostě dočteme, i když se nám úplně nelíbí.
Ale toto na mě bylo příliš (primarne na mě, když jsem synovi řekla, že mě to děsně nebaví, tak se ptal proč a nevypadal, že by se mu to nelíbilo- ale on mi jeste nikdy nerekl, že se mu nějaká kniha nelíbí). Za prvé mi desne vadilo, proč se jedna ze dvou hlavních postav jmenuje Hmyzenka ( to je skutečné jméno, nebo přezdívka??- mohlo to být aspoň vysvětleno). Za druhé ty neskutečně nudné a přílišné dialogy! Jedna řekne Praha, druhá Brno, a takto je to po sobě třeba 4x. To je pro mě jako pro predcitajiciho vyloženě unavujici, zvlášť, když je to přímá řeč.
Takze jsme skončili u třetí předlouhé kapitoly. Možná se ke knize třeba jednou vrátíme a dáme ji druhou šanci. Ale prozatím je to pro mě fiasko.
Ps: jedna pozitivní věc- v první kapitole vymýšlely holky synonyma- slovo lvárna bylo opravdu vtipné a smáli jsme se tomu velice.

Kacatko86
14.06.2021 2 z 5

Dostali jsme doporučení v knihovně. Pěkně vykreslená dětská fantazie. Ale zde moje nadšení končí. Na můj vkus se tam příliš mluvilo o umírání - pro čtení před spaním a citlivější dítě opravdu není vhodná kombinace. Padaly zde sprostá slova a nadávky -nedělám si iluze, že tak děti občas nemluvi,ale proč jim to nutit do knih, aby jim to rodiče předčítali?