Absinth_fairy Absinth_fairy komentáře u knih

☰ menu

Chladnokrevně Chladnokrevně Truman Capote

Kniha která mi zalezla pod kůži a podvědomě mrazila.
Jelikož mám zalíbení ve vraždách, vrazích a všeho okolo toho, knihu jsem zprvu podceňovala a nevěřila jsem tomu, že mi odhalí příběh na který bych nebyla připravena. Trochu jsem se zmýlila. Podobných příběhů jsem četla nespočet, ale žádný z nich nebyl( ,kupodivu') zpracovaný až do morku kostí jako byl tento.
O to zajímavější ovšem je, že Capote se během psaní do jednoho ze zločinců zamiloval a po vydání tohoto díla už nikdy žádné nevydal a přestal psát úplně.

09.05.2015 5 z 5


Povídky Povídky Truman Capote

Toto bylo první od T. Capoteho co se mi dostalo do ruky. Povídky se víceméně nesly ve stejném duchu, ale přeci jenom byla každá z nich v jistém směru zcela odlišná od ostatních.
Příjemné počtení do deštivých dnů.

09.05.2015 4 z 5


Když Nietzsche plakal Když Nietzsche plakal Irvin D. Yalom

Čtivé a inteligentní- asi takto bych tuto knihu nejlépe popsala. Obzvláště se mi líbilo seznamování se s fakty skrze příběh. Také jsem si doplnila nějaké informace o Velkém F. Nietzschovi, jehož díla si plánuji přečíst hned poté, co si ,,vyčistím" hlavu ;).

09.05.2015 5 z 5


Staré řecké báje a pověsti Staré řecké báje a pověsti Eduard Petiška

Dodnes si pamatuji, jak jsem noc co noc prosila maminku aby mi stále dokola četla jednu a tu samou pověst- tu o Prométheovi. Až později jsem si všechny pověsti vychutnala já sama :).

08.05.2015 5 z 5


Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

Nedá se asi říct, že by to bylo něco ,,nečitelného", ale příběh bych si spíše dokázala představit jako film Tima Burtona než jako knihu.
Nemohu ale říct, že by byla špatná... rozhodně jí musím pochválit za fotografie a čtivost :).

08.05.2015 3 z 5


Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

TOHLE je kniha, kterou by si měl povinně přečíst každý.
Dále není co dodat...

08.05.2015 5 z 5


Děti z Bullerbynu Děti z Bullerbynu Astrid Lindgren

Čteno Paní učitelkou na ZŠ, maminkou a nakonec mnou v mých sedmi letech- některé pasáže a kapitoly jsem si dokonce četla i víckrát :).

08.05.2015 4 z 5


Alenka v říši divů (převyprávění) Alenka v říši divů (převyprávění) Giada Francia

Trochu bláznivé, bizardní ale vtipné čtení. Nebýt filmových zpracování, byla bych napjatá, zcela ponořená a nemusela si v hlavě říkat, co právě bude následovat.

08.05.2015 4 z 5


Muž, který sázel stromy Muž, který sázel stromy Jean Giono

Krátký, leč působivý příběh. Pokud neradi taháte tlusté cihly v taškách či batozích a zároveň si rádi přečtete pár stran, která Vám něco ,,dají"- mohu jedině doporučit :).

08.05.2015 4 z 5


Pí a jeho život Pí a jeho život Yann Martel

Nejspíše to bude zapříčiněno tím, že se dnes všude a pořád spěchá( a já jsem tím bohužel částečně poznamenaná)- na mě ta kniha nějak zvlášť nezapůsobila. Nedá se ale říct, že by se mi nějak nelíbila. Příběh byl výjimečný a měl nádech jakéhosi ,,reálného fantastična", jde prostě o to, že jsem při a po čtení neměla dost času všechno vstřebat. Duše knihy se do mě vpila jenom částečně( a já knihu potřebuji téměř cítit, abych z ní měla takový čtenářský požitek). Nebo to bylo možná takové malé ,,haló", které kniha vyvolala v lidech v mém okolí... těžko říct, co zapříčinilo můj vlažný postoj k nikterak špatné knize.
Budu si jí asi muset přečíst znovu v klidu, kdy nebude žádné zkouškové období.
Jak já vždycky říkám- není špatná kniha, je jen špatná doba na čtení.

08.05.2015 3 z 5


Spánek Spánek Haruki Murakami

Zvláštní, tajemný bohužel ne moc pohlcující příběh a provedení. Knížečka na mě působila jako nekonečný úvod do nového dílu telenovely, které někdo ,,ustřihnul" děj a na pásce nechal jenom napínavý nedokončený konec.

08.05.2015 3 z 5


Světové krimipovídky Světové krimipovídky * antologie

Celou dobu jsem čekala, kdy mě to ,,chytne" a já se nechám pohltit uměle-tajemnou atmosférou. Bohužel... bez úspěchu.
Možná to bude výběrem povídek, nebo to možná bude i mnou, že jsem od výběru Světových krimipovídek, které mají být údajně to nejlepší ze světové krimi, čekala něco víc.
Podle mě ale není nad klasiku- Agatha Christie u mě vždy vedla, vede a bude vést na plné čáře( tedy, co se krimipříběhů a detektivek týče).

08.05.2015 1 z 5


Dalajlamova kočka Dalajlamova kočka David Michie

Tuto knihu nemohu popsat jinak než slovem: roztomilé! Zní to trochu infantilně- já vím, ale co čekáte od milovnice koček?
Čtivé, vtipné, chytré( a především roztomilé) počtení, které by-, pokud jste trochu jako já- ve vás mohlo vyvolat něhu a přinést jakýsi vnitřní klid. Při čtení jsem si ledacos uvědomila a dovoluji si tvrdit, že někteří by do ní měli někdy alespoň jednou nahlédnout :).

08.05.2015 5 z 5


Karlík a továrna na čokoládu Karlík a továrna na čokoládu Roald Dahl

Začnu tím, že to celé shrnu slovy knihomola- knihy jsou VŽDY lepší než filmy.
Myslím, že to by mohlo stačit.

08.05.2015 4 z 5