Narcis v řetězech

Narcis v řetězech https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/126639/bmid_narcis-v-retezech-Mvy-126639.jpg 4 307 31

Další dobrodružství Anity Blakeové, lovkyně upírů a ženy s nerozhodným srdcem. Narcis v řetězech je desátou knihou Laurell K. Hamiltonové o lovkyni upírů a oživovačce mrtvých Anitě Blakeové. Její dobrodružství navazuje na předchozí knihu Obsidiánový motýl. Anita se po šesti měsících vrací zpět do St. Louis. Půlroční celibát a stálá neschopnost vybrat si z dvou nápadníků muže, s nímž chce být, se podepíše i na ní. Spolu s vládcem upírů Jean Claudem a vlkodlačím alfou Richardem tvoří zdroj obrovské moci, o kterou projevují nepříjemný zájem i ostatní upíři a magické bytosti. Anita se po návratu ihned pouští do práce, ale brzy je nucena požádat své muže o pomoc. Dva leopardodlaci, které sleduje, jsou uneseni z pokoutního nočního klubu s názvem Narcis v řetězech. Anita se je snaží osvobodit, ale dostává se do potíží, je zraněná a hrozí nebezpečí, že se sama stane lykantropem. Richard zuří, drží leoparda v zajetí a hrozí okamžitou exekucí. Anita musí leoparda zachránit i když se tak vystavuje riziku konce vztahu nejen s Richardem, ale i s celou jeho vlkodlačí smečkou. Navíc si je vědoma faktu, že neznámý, který unesl oba leopardy jde po všech lykantropech. To znamená, že jeho dalším cílem může být právě ona nebo Richard.... celý text

Literatura světová Horory Fantasy
Vydáno: , Epocha (ČR)
Originální název:

Narcissus in Chains , 2001


více info...

Přidat komentář

laura
07.07.2023 1 z 5

Někdy nezáleží na tom, jak moc se snažíš. Někdy prostě nedokážeš zachránit všechny...

Šílené, nezáživné, ujeté. Stará dobrá Anita je pryč a místo ní - no nevím...

Nezáleží na tom, jak špatně se cítíte nebo jak hrozné věci se vám dějí, svět se prostě točí dál...

Počínaje tímto dílem to začíná jít s Anitou z kopce. Tento díl je totiž totálně o ničem. Začátek slibný a na konci troška adrenalinu, ale mezitím jen spousta nudy, keců a sexu. Ztrácela jsem se v tom.

Z některých skutků se dokážete vzpamatovat, z jiných ne.

Kolem Anity se to rojí jako na mraveništi. Micah mi nesedl a vztah mezi nimi mi připadá stejně ujetý jako celý tento díl. Sex kam se podíváš. Pokaždé s někým jiným. Všechny miluje. Všechny chce. Všichni chtějí ji. Kam zmizel Jean-Claude? Kam Richard? Kam ta stará známá Anita, která s příšerami bojuje?

Za mě je to už na hraně. Všechny ty hry o moc, lásku, nadvládu, ideály... Všechna ta tvrdost, nesmiřitelnost, arogance... Všechno to soupeření, chtíč, zvrácenost i nechutnosti. Chybí mi její pošťuchování s Jean-Claudem. Richard, jaký byl na začátku. Zerbrowski, Dolph. Ghoulové, zombie, adrenalin, napětí. Troška flirtu je super. Troška sexu je fajn. Láska - ou jé. Ale tyhle mocenské boje, intriky, sex kam se podíváš, erotické dusno a chtíč - to už je zkrátka přes čáru...

Někdy jsou nejhlubšími ranami ty, které jsme se skutečně snažili nezasadit...

...a kdo půjde z kola ven, praštíme ho koš-tě-teeeem :)

niki-chan
14.09.2022 2 z 5

Tak tady mi přišlo, že kvalita příběhů Anity (a důvod, proč jsem je četla) začíná rapidně klesat. A to způsobem naprosto šíleným.


Nikidree
25.08.2022 2 z 5

Fíha, tohle byl dost ujetý díl. Upřímně mě nepřestává překvapovat, jak je možné, že Anita není dávno mrtvá. Sotva jí, sotva spí a přesto je stále v plné kondici a schopná čelit všemu, co se jí připlete do cesty.
Že se povahově změnila beru, protože událostí v jejím životě bylo až až a to člověka změní. Ale že se zachová ohledně Micaha tak, jak se zachová, mě zarazilo. Nevadí mi, jak to dopadlo, ale čekala jsem minimálně nějaké "kecy". Snad se z Micaha vyloupne fajn týpek. Zatím tak působí, ale to Richard působil taky a teď je z něj pomalu troska..
Jakože.. budu číst dál o tom žádná. Jen bych prostě uvítala buď klidnější díl, nebo takový, kde autorka nebude vše hrát na city, nebo nutit hl. postavy na sebe pořád štěkat/někomu vyhrožovat. Kolem a kolem to potenciál má, jenže místo aby se nějaké události rozvíjely, tak kolikrát vyšumí a místo po nich se zaplácne hádkou nebo šmajchlováním.

Ailee
13.02.2022 2 z 5

No... to byla katastrofa. Sice nevím, co mě nutí číst pořád dál, ale kéž bych nečetla. Anita je na přesdržku, peskuje Richarda, že nedokáže zabít člena vlastní smečky, když e to třeba, a přitom sama nedokáže ani proplesknout jednu ze svých leopardic. Richard že je pokrytec? A co je teda ona? Autorka naschvál přidává důvody, proč se scházejí a zase rozcházejí, asi si myslí, že to čtenáře ohromí. Neohromí, unudí k smrti. Když hlavním protagonistům přeju, aby se vzájemně poslali do sedací části zad, je někde asi chyba. Už teď vím, že si asi další díl přečtu... a stejně tak vím, že toho budu zatraceně litovat.

Finskej
13.04.2021 2 z 5

Přelomový díl série, v němž postupný úpadek jinak celkem dobré UF zapříčiněný stále větším hnípáním se v cite- ve stále skupinovějším mrdání protkaném citovými dramaty mezi postupně narůstajícím kroužkem osob tak nějak vyvrch- se završil. Od tohoto dílu jsem milostné peripetie a s tím, bohužel neodlučně, související (pořád k uzoufání repetitivnější) skupinov- ééé polyamorózní mrdanice prostě vynechával (efektivně se tím čtení série zkracuje cca o 40 %) a celkem to šlo. Asi jen sotva kdy pochopím, co autorku vedlo k tomu, že jinak nadějnou sérii tak zmrd- zbodala. (Cca kolem 14. až 15. dílu to možná došlo už i jí? Asi je to spoiler, ale nedá se nečekat, že jednoho dne se musí osoby přemnožit a bude se i ubírat, right?)

GošaGoša
09.10.2020 5 z 5

Plnotučný nášup akce, nekonečných zásobníků, emocí, krve a vnitřností. Nechybí sáhodlouhé pasáže o oděvech a zbraních, které jsem přeskakovala. Richard se chová jako hňup, což Anita víceméně taky. Ale možná právě proto, jak je vše vyhrocené, se mi to četlo vlastně skvěle. Kam dál bude děj povede? Jsem dost zvědavá a zároveň se trochu bojím.

havrmoni
10.03.2020 4 z 5

Takže odtud začíná úplbě nová Anita a já při hodnocení tím pádem musím zapomenout na tu předchozí. Bavila mě spíš ta detektivní práce a práce oživovatelů, ale autorka bohužel tyhle prvky ubíjela až je ubila úplně. Podle mě jí jde spíš tohle, fantasy se spoustou olizování a otlapkávání a sex všude kam se podívá. I když aktu jako takového tam zas moc není. Kdyby od začátku byla série v tomto duchu bylo by to asi lepší a nemusela bych se rozčilovat kam že zmizela detektivní zápletka v záplavě nepodstatných blbostí. Takže pokud to bude od teď takhle, fajn docela mě to bavilo. Páč tohle je celkem nekomplikované fantasy s nějakou tou erotikou a spoustou mučení a mrtvol a skoro žádný obyč lidi. Ještě bych ubrala popis všeho co měl kdo na sobě včetně zbraní a účesy (to přeskakuju), ale jinak přiznávám, že i přes všechny výhrady se to dobře čte a že se přistihnu, že po dočtení otvírám bez přestávky další díl.

JointlieKat94
14.04.2019 4 z 5

Rozečetla jsem na 2x v mobilu. A nedočetla, kvůli apce, která se mi vypla, po druhé jsem četla zase od začátku a skončila asi stejně v polovině. Po třetí už budu číst knihu. :D
Stejně jsem tu byla zmatená, je tu moc lidí a já už nevím kdo, komu a kam patří, objevil se zde i Micah, kterému tedy docela i fandím, z Anity už je nymfomanka a tak.. Ale.. ztrácim se už.
Beru další díl. :)

Evka3814
27.08.2018 5 z 5

No teda,tento díl se opravdu rozjel. Naše cudná Anita ma menší harém:) moc pěkně se to četlo akorát mě to překvapilo to s Richardem

Laf
14.06.2018 5 z 5

Tak tahle kniha, to byla jízda. Neskutečné zvraty, nové postavy a zase nové poznatky o starých postavách. Těžko se mi od knihy odtrhávalo. Doporučuji všem :)

Sarfias
25.10.2017 4 z 5

Kniha jako taková (nečíst předchozí díly) je opravdu hodně povedená. Anita je velmi barvitá postava (i když bych ji občas ráda propleskla, protože se chová v některých situacích jako pitomec), nicméně i tak se mi ta postava líbí, dodává ji to na autentičnosti. Co se mi ale už moc nelíbí je, že se mi zdá, že díl od dílu je Anita více podobná Chuckovi Norrisovi.. (=nezničitelná). Nevím, je citlivá, má své chyby a svým způsobem mě baví, že začíná být pomalu ale jistě nejmocnější ze všech.. Na druhou stránku netuším, kam další knihy povedou.
Rozhodně ale hodlám číst dál, protože tento svět je prostě vykreslený až příliš dobře, než abych na něj zanevřela! :-)

kleo9554
10.06.2017 5 z 5

Absolutně bomba! Anitu jsme měla ráda hned od začátku, jen mě štvala tou svojí sexuální upejpavostí... Konečně mohu říci, že ji miluju,jen tak dál :-D

Trina1
07.05.2017 4 z 5

Nedávno jsem někde četla, že čtenáři se dělí na ty, kteří mají rádi Anitu do desátého dílu a ty, kterým se líbí Anita po desátém dílu. Já se neřadím ani k jedné skupině, mně se líbily první asi čtyři díly a pak už to šlo do háje. Navíc mi strašně vadil Richard, fandila jsem Jean Claudeovi.
Nicméně po delší době jsem po Anitě opět sáhla, protože mi začaly chybět její superhlášky.
No, líbila se mi až ta druhá půlka, ale jinak se knížka četla velmi dobře.
Co se děje týče, kdyby to byl příběh někoho jiného, prostě nová série s jinou hlavní hrdinkou, bylo by to super. Stará Anita je zkrátka stará Anita. Chybí mi Dolph, Zerbrowski, Edward, Ronnie atd... Děj se mi zdál trochu překombinovaný, ztrácím se v tom, který dlak komu patří, vyskytuje se tam čím dál víc druhů a příště možná můžeme očekávat šnekodlaky a žížalodlaky :-D.
Ale Micah je skvělý a dokonce, světě div se, mu fandím víc než JC (kdo by to byl kdy řekl?).
Takže když to shrnu, není to už ono, ale stejně budu v sérii pokračovat, jsem zvědavá, jak to bude s Micahem.

evik.sv
23.11.2016 5 z 5

Knihu jsem slupla jako malinu.Víc sexu mi nevadí , líbí se mi , že se postava Anity vyvíjí , že není jako Richard kolikrát je mi z něho fakt špatně pořád fňuká jako malej.Snad se v dalších dílech vzpamatuje a bude z něj opravdový vlčí Král.Narcis super postava a chiméra taky překvapil.Konečně se objevil někdo jako Micah hurá hurá hurá...:)

renefer
10.10.2016 4 z 5

Tak jsem si pořád říkala, jak to LH udělá, aby mohla do série s Anitou naprat víc sexu a ejhle, už je to tady. Stačí ardeur a z Anity je nymfomanka. Žádnou krimi zápletku nečekejte, v tomto díle jde čistě jen o Anitu a její kluky. A vůbec se nedivím, že to dopadlo jak to dopadlo.
Ale čtení je to pořád dobré, jednu hvězdičku dolů za příšernou obálku, to si snad dělají legraci s takovou hrůzou.

SoniaShadow
11.08.2016 5 z 5

Sice mě mrzí, jak to dopadlo s Richardem, ale pravda je, že už Anitě nevyhovuje.. Na druhou stranu Micah se objevil v tu pravou chvíli. Uvidíme, jak se jeho postava v dalších dílech rozvine. No, přiznejme si to, prostě si nedokážu představit Jean Clauda jako jediného muže v Anitině životě, jako toho pravého. Zápletka byla opravdu skvělá a překvapily mě věci, které potom vyšli na povrch. Chiméra byla zajímavá postava, ale jsem ráda, že je pryč. Micahovi to nemám za zlé, protože se potom snažil udělat dobrou věc - hurá mrtvím psychopatům!

Fizulka71
01.08.2016 4 z 5

Narcis mě teda dostal, prostě nezapomenutelná figurka, škoda, že v dalších dílech nedostal víc prostoru. Skvělý děj, má spád, přibývá erotiky až porna, ale nechybí akce a napětí. Víc prostoru dostávají leopardi, kteří podle mne zatím jen hráli druhé housle. Podle mě asi zatím nejlepší díl (a taky nejdelší). Takže hurá do něj!

Devil-Ivet
28.07.2016 4 z 5

Skvělý děj, skvělý nápad. Nová smečka leopardodlaků (i když mě Micah rozčiluje). Zdrcený Richard, natěšený Jean-Claude. Jen mi chyběly policejní případy a oživovatelská práce...

Pasadenka
23.05.2016 3 z 5

Tak tímto dílem se celý příběh začíná překlápět do vod fantazy erotiky. Anita už ani nezápasí s tím, že je z ní sociopat, spíše přemýšlí jak velký. U tohohle dílu jsem začal přemýšlet, co by si Anita pomyslela ve svých začátcích, kdy ji na všem tolik záleželo a teď se z ní pomalu stává matka zrůd. Zajímavý vývoj, příběh nestagnuje, několik dobrých postřehů, ale celá série se tímto od základů mění. Malinko mi to připomíná ten standardní obrat hlavní hrdinky, která se zaplete s nestvůrami, a i když ji to zpočátku táhne k dobru a „hodnému klukovi“, v půlce na něj zanevře a vybere si temnou stranu.

MarlaSinger
25.08.2015 1 z 5

tuto som uz ani nedocitala a v serii ani nebudem pokracovat, to poloporno a vecne Anitino rumadzganie mi uz zacalo riadne liezt na nervy. viac sa mi pacili tie prve casti, kde Anita spolupracovala s policiou a viac sa riesili vrazdy.