Anders de la Motte

švédská, 1971

Diskuze (10)

Přidat příspěvek

ddkk
26.01.2024

Ve Švédsku vyšly první dva díly nové série s inspektorkou Leo Askerovou: Pán hory a Skleněný muž, které se odehrávají v Malmö. Práva pro ČR koupila EuromediaGroup a 1. díl vyjde i u nás letos.

ddkk
19.02.2021

Rozhovor s autorem:

https://literarni-kavarna.knizniklub.cz/clanek/63169-napsat-detektivku-jde-dnes-tezsi-iphone-vyresi-kazdou-situaci-rika-anders-de-la-motte


ddkk
23.10.2020

Čtvrté pokračování série Roční období pod názvem Jarní oběť by měla být v prodeji 1.1.2021.

intelektuálka
16.05.2020

Příběhy ze života, od nichž se těžko odtrhnete ... to je A. de la Motte....

Já začala " Koncem léta" - přešla k " Podzimnímu případu" - a nyní hasím " Zimní oheň" ....

A letos mám naplánovaný další titul - " Jarní oběť " - už se těším...

ddkk
13.04.2020

Koncem března vyšla ve Švédsku čtvrtá kniha volné série Roční období pod názvem Våroffer (Svěcení jara, též Jarní oběť). Tentokrát jde o rituální smrt mladé dívky z roku 1986, k níž došlo nedaleko skånského zámku. Za vraždu byl odsouzen nevlastní bratr mrtvé dívky. Celá rodina poté někam zmizí...Teprve když se do zámku v roce 2019 nastěhuje lékařka Thea Lindová, začnou se objevovat nové skutečnosti....Už se moc těším na český překlad.

simona7713
21.11.2016

Andersova kniha Game ve mě před 2lety zlomila nenávist ke čtení knih vyvolanou povinnou četbou... a od té doby už jen čtu a čtu a čtu... takže za mě Pan Mistr, děkuji

eikyn
10.06.2014

Tenhle sympaťák je pro mě zatím nejlepším spisovatelem kterého jsem četl, je to úžasný jak dokázal vymyslet aby všechno ze vším souviselo a mělo logicky podklady. Líbí se mi že hlavní hrdina není, klasicky hrdina ani klasicky zločinec. Jen obyčejní mladík kterým se v průběhu děje stává mužem. Jsem moc rád že jsem si jel pro Autogram ! Má užasnu smysl pro humor s úsměvem na tváři odpovídal každému na dotazy,s každým se vyfotil,udělal na mě veliký dojem a ve světě knih má rozhodně co nabídnout !

Babouš
17.05.2014

Omg, na veletrhu Svět knihy byl skvělý! Odpovídal na všechny dotazy, fotil se, dával autogramy, usmíval se. Přijde mi, že má podobný styl humoru (i hlas) jako Conan O'Brien. Teď miluju jeho knihy ještě víc.

_suvička
11.04.2014

Dočetla jsem 3.díl ze série HP a opravdu tleskám. Je vidět že autora psaní a baví a hlavně, že se vyzná a neplácá jen nějaké bláboly kolem, které by mohli být jen představou, ale nikdy ne uskutečnitelné. Vše, co je v knihách napsáno se může dít. V trilogii HP miluju prolínání Henkeho příběhu a příběhu Beccy, jak text občas plynule přechází a příběh druhého začíná stejným slovem, kterým by měl končit příběh prvního. Občas jsem až měla nutkání přeskočit a pokračovat v příběhu jen jednoho, když se zrovna mělo něco stát, ale naštěstí jsem se ovládla. Tyto tři knihy mohu označit za jedny z nejlepších knih vůbec. =)

_suvička
05.03.2014

Miluju jeho knihy a to, jaký ve mně zanechají dojem. Nutí mě přemýšlet, zda by to takhle mohlo fungovat doopravdy. Nemohu se dočkat, až u nás vyjde další díl (za měsíc). Samozřejmě nesmím v květnu chybět na jeho autogramiádě na Knize roku 2014.