MemoRandom

MemoRandom https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/245751/bmid_memorandom-memorandom-memorandom-JLR-245751.jpg 4 201 42

MemoRandom série

1. díl >

David Sarac pracuje pro stockholmskou policii. Vyhledává a nabírá informátory ve věcech organizovaného zločinu a dohlíží na ně. Manipulace, úplatky a výhrůžky jsou u něj běžnou praxí, dokud však přinášejí výsledky, nikdo se na nic neptá. Po těžké autonehodě ztratí David paměť. A s ní i kontrolu nad rozvětvenou sítí vlastních podvodů a lží. Najednou se sám stává lákavou kořistí pro ty, kdo se chtějí dostat k jeho tajemstvím. Klíčem k nim je člověk vystupující pod krycím jménem Janus. Mnoho lidí z obou stran zákona je ochotno jít přes mrtvoly, jen aby odhalili jeho pravou identitu. Nebo aby ji chránili? Kriminální thriller z pera Anderse de la Motte, autora napínavé trilogie Game, Buzz a Bubble, vychází ve 21 zemích, práva na seriálovou adaptaci zakoupila společnost 20th Century Fox TV v produkci Howarda Gordona (24 hodin, Ve jménu vlasti). MemoRandom je první částí dilogie.... celý text

Přidat komentář

JustWomen
29.02.2024 2 z 5

Tak to byla přehršle konspirací, korupce, zrady, zdrojů, koordinátorů a infiltrátorů. Zbytečně moc, hodně popisné, bez emocí. Nic pro mě.

m2056
01.09.2023 3 z 5

Je to normální průměr takových na pultech obchodu je hodně.


Swissman
16.03.2023 5 z 5

Akční žánrovka jak vyšitá! Ale to vůbec nevadí. Na Bonda do kina taky nepůjdete kvůli záběrům brouků a motýlů. Moje čtvrtá kniha od autora a stále zásah do černého. Spousta dobře vykreslených postav, žádné nudné pasáže, dobře zvládnutá práce s dějem a příběh promyšlený od první do poslední stránky.

Dada077
08.01.2023 3 z 5

U mňa takmer prepadák. Nudu a udržanie trošky pozornosti má u mňa na svedomí aká taká napínavosť deja, ktorá vypláva na povrch akurát v momente, kedy zvažujem nedočítanie.
Strata pamäte hlavného hrdinu, od prvej stránky knihy po poslednú bola v tretej štvrtine už riadne otravná a dej nikam neposúvajúca. Ani keby som ju brala ako brzdu a taktické zahmlievanie kvôli napínavosti, nemal by ten pocit žiaden význam pre rozuzlenie.
Mnoho postáv, ktorých farba dresu ostane zahmlená aj po dočítaní. Ako keby autor chcel vysloviť veľmi závažné informácie a nesmel, alebo sa neodvážil. Domyslenie nechal na čitateľovi, no možných kombinácií pre miestne a politicky nezainteresovaných južnejšie žijúcich hltačov literatúry je mnoho a hlboko zakopané náznaky sú pre navodenie závažnosti dosť nepostačujúce.
Štyristo stránok textu som sa hnala za chimérou. A teraz na mňa z upratanej knihovne čučí druhá kniha dilógie. (smajl držiaci sa za hlavu)

zdendula31
14.06.2022 5 z 5

Anders je prostě borec!Nejdříve jsem četla jeho novější tvorbu a jsem ráda,že mě jeho starší knihy nezklamaly.
Mám ráda jeho styl psaní.

Atak
08.07.2021 5 z 5

Dlouho mi trvalo, v podstatě až na konci než se mi vše spojilo a já konečně prozřel. Hned se pustím do pokračování, doufám, že potkám stejné postavy a čtení pro mě bude o to snazší.

kokrokr
12.07.2020 3 z 5

Nereálný a překombinovaný, tohle by nefungovalo.

jokabuki
14.03.2020 5 z 5

Výborný a napínavý thriller. Za mě pochvala.

Janík511
06.01.2020 5 z 5

Napínava, nenechala mě vydechnout. Jdu se pustit rovnou do dalšího dílu. Tato kniha se opravdu hodně povedla.

1amu
05.10.2019 2 z 5

První třetina knihy ještě ušla . Kvituji s potěšením, že autor rozvíjí bolestné téma kdysi spořádané země, nyní prolezlé kriminální emigrací, na jejímž přísunu mají podíl tamní sociální demokraté a my můžeme (zatím) být v klidu, že tato, k normálnímu životu nepřizpůsobivá populace - naše hranice obchází. A to pomíjím další průšvih Švédska, který v době psaní této knihy ještě nedorostl, a to "bláznivou Grétu". Uff-uff.
Není co závidět! Závěr knihy považuji za bramboračku, ve které se normální čtenář skoro přestává orientovat.
A tak 2* dávám za reálný epilog, který ukazuje život, když ne v nahotě, tak jen v nedbalkách.
Šlo o mou první a také poslední knihu pana Anderse de la Motte.

Sofós
01.09.2019 5 z 5

Wow, tak to tedy bylo něco! Tolik napěti v jedné knize jsem už dlouho nezažila. Naprosto skvěle vymyšlený příběh, který mě chytil a už nepustil. Knihu nešlo odložit... Teď už jen sehnat druhý díl... :-)

jan0504
26.04.2019 4 z 5

Trošku sklamanie oproti sérii Bublina, ale dalo sa. Skúsim aj pokračovanie...

Zuzkanka
22.03.2019 4 z 5

Čekala jsem, co to bude za pecku, ale právě jsem ji dočetla a jsem trochu zklamaná. Tak nějak od začátku jsem tušila, jak to dopadne a čekala jsem asi trochu větší odhalení, než které proběhlo...ale jinak napínavá knížka, děj má spád.. Trochu mě nudila Atifova linie, Saracova byla zajímavější. Ale znovu ji číst nebudu.. Do druhého dílu se ovšem pustím, když už jsem ho koupila :D

LittleK
10.10.2018 5 z 5

Další skvost do sbírky. Autor naprosto využil potenciál postavy se ztrátou paměti, ktr mu skýtala mnoho prostoru, ale zároveň nezabředl do pavučiny dějů, v níž by se čtenář ztrácel. Velmi čtivý, srozumitelný a napínavý příběh. Doporučuji všem, kdo autora neznají i těm, ktř mají obavy, že tato kniha nebude tak dobrá jako trilogie Game.

eva2114
14.07.2018 4 z 5

Dobra. Ale uprimne - cakala som viac.

EricNor
27.03.2018 3 z 5

Spatne to neni. Ale porad jsem mel pocit, ze to znam, ze uz jsem to cetl. Bylo to nejspis tim stylem, ktery hodne pripomina Jo Nesba. Postupne odkryvani, nekdo dela neco zvlastniho a vy nevite proc, pak to je stejne s dalsi postavou. Ale musim rict, ze jsem to tak nejak prokoukl a padoucha odhalil daleko pred koncem, nic jineho nedavalo smysl. Zabavne pocteni to urcite je, zvlaste poslední tretina, ktera je hodne akcni.

davas
16.02.2018 5 z 5

Za mne to bylo hodně dobré čtení ...výborný styl psaní,kdy nenajdete skoro nudnou pasáž ..téma úplně jiné,než jsem dosud četl ...když to sečtete ,tak prostě vychází 4 nebo 5 ....a mne to bavilo,takže 5...

BiancaB
16.10.2017 4 z 5

Pro mě osobně trošku odlišný styl než předchozí trilogie a tak trochu pomalejší tempo. Samotnou mě překvapilo, že mi chvíli trvalo než jsem se opravdu začetla, ale zajímavý námět a charakteristické znaky Anderse pak nutily člověka hltat stránky. Myslím, že konec se seběhl hodně rychle a byl značně překombinovaný a těžko uvěřitelný, ale i tak mě kniha bavila. Takže se s radostí pouštím do Ultimátum :)

Booky84
10.10.2017 5 z 5

Čtivá kniha, pěkný námět, svižný styl, jsem zvědavá na další díl.

Demonlover
05.10.2017 5 z 5

Je to jiný styl, než slavná trilogie,což svědčí o kvalitách autora. Autor udržuje čtenáře stále v napětí, děj je velmi "čtivý".Dávám pět hvězdiček a těším se na další knihu od Anderse de la Motte.