MemoRandom
kniha od: Anders de la Motte
KoupitKoupit eknihu
David Sarac pracuje pro stockholmskou policii. Vyhledává a nabírá informátory ve věcech organizovaného zločinu a dohlíží na ně. Manipulace, úplatky a výhrůžky jsou u něj běžnou praxí, dokud však přinášejí výsledky, nikdo se na nic neptá. Po těžké autonehodě ztratí David paměť. A s ní i kontrolu nad rozvětvenou sítí vlastních podvodů a lží. Najednou se sám stává lákavou kořistí pro ty, kdo se chtějí dostat k jeho tajemstvím. Klíčem k nim je člověk vystupující pod krycím jménem Janus. Mnoho lidí z obou stran zákona je ochotno jít přes mrtvoly, jen aby odhalili jeho pravou identitu. Nebo aby ji chránili? Kriminální thriller z pera Anderse de la Motte, autora napínavé trilogie Game, Buzz a Bubble, vychází ve 21 zemích, práva na seriálovou adaptaci zakoupila společnost 20th Century Fox TV v produkci Howarda Gordona (24 hodin, Ve jménu vlasti). MemoRandom je první částí dilogie....celý text
https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/245751/big_memorandom-memorandom-memorandom-JLR-245751.jpg 4.1177Komentáře (38)
Kniha MemoRandom

Anders je prostě borec!Nejdříve jsem četla jeho novější tvorbu a jsem ráda,že mě jeho starší knihy nezklamaly.
Mám ráda jeho styl psaní.

Dlouho mi trvalo, v podstatě až na konci než se mi vše spojilo a já konečně prozřel. Hned se pustím do pokračování, doufám, že potkám stejné postavy a čtení pro mě bude o to snazší.

Napínava, nenechala mě vydechnout. Jdu se pustit rovnou do dalšího dílu. Tato kniha se opravdu hodně povedla.

První třetina knihy ještě ušla . Kvituji s potěšením, že autor rozvíjí bolestné téma kdysi spořádané země, nyní prolezlé kriminální emigrací, na jejímž přísunu mají podíl tamní sociální demokraté a my můžeme (zatím) být v klidu, že tato, k normálnímu životu nepřizpůsobivá populace - naše hranice obchází. A to pomíjím další průšvih Švédska, který v době psaní této knihy ještě nedorostl, a to "bláznivou Grétu". Uff-uff.
Není co závidět! Závěr knihy považuji za bramboračku, ve které se normální čtenář skoro přestává orientovat.
A tak 2* dávám za reálný epilog, který ukazuje život, když ne v nahotě, tak jen v nedbalkách.
Šlo o mou první a také poslední knihu pana Anderse de la Motte.

Wow, tak to tedy bylo něco! Tolik napěti v jedné knize jsem už dlouho nezažila. Naprosto skvěle vymyšlený příběh, který mě chytil a už nepustil. Knihu nešlo odložit... Teď už jen sehnat druhý díl... :-)
Štítky
švédské detektivky ztráta paměti, amnézie vydírání
Autor a jeho další knihy
2022 | ![]() |
2018 | ![]() |