bubka bubka diskuze u knih

☰ menu

Krvavé jahody Krvavé jahody Jiří S. Kupka (p)

Rade. neporozuměl jste? žádám odkaz k doložení vašeho tvrzení, že se objevily knižně jako fakt vydané falešné vzpomínky vězně německého koncentračního tábora. Já zatím na žádné nenarazila, ale vy asi ano, když o nich píšete.
ano, každý nespravedlivě vězněný nebo dokonce zabitý trpěl podobně, i ti na Quantanámu, v tajných věznicích současných banderovských ukrajinských věznicích pod rozličnými ozbrojenými uskupeními, v amerických tajných věznicích v Polsku, Sýrii i jinde, nicméně vraždění malých dětí, hromadná upalování, hromadná znásilňování a kopání vlastních hrobů si užívali - naštěstí zatím - hromadně jen vězni těch nacistických. myslím, že i kamenování a podřezávání na území ovládané Isis před tím poněkud bledne i ve své strašlivosti.

takže ano, je třeba rozlišovat, je třeba nenechat se zlákat k módnímu v některých kruzích antirusismu, kterým je tato databáze prodchnuta hlavně proto, že ti, kteří touto chorobou netrpí v rámci svobody slova buď nemají přístup do diskuzí nebo raději nediskutují.

na posuzování historie, zejména na potvrzení opakovaně pozorované skutečnosti, že historie je, byla a bude tendenčně překrucována tato kauza vliv mít bude. konečně, přečtěte si to Souostroví Gulag, oddělte v něm zrno od plev a zjistíte sám.

a to ani nemluvím o tom, že smyslem této knižně vydané lži bylo podvodě vylákat od ČR peněžní odškodnění, tedy trestný čin podvodu jako vyšitý.

z této knihy nelze jinak oddělit zrno od plev, neboť,a to je podstatné, zrno v ní zcela chybí, je to jen pytel plev.

Lectore. asi to tak nevnímáte, ale já bych rozhodně hodnotila vaše diskuzní politická vystoupení hodně podobně tomu, jak vy hodnotíte za od záhadum,, a protože Werich měl pravdu je to to poslední, co bych vám chtěla říci.

25.07.2019


Krvavé jahody Krvavé jahody Jiří S. Kupka (p)

Rade - dejte mi, prosím,, odkaz na u nás uveřejněné vzpomínky na utrpení druhé světové války, na něnecké lágry v celé Evropě a podobné lahůdky - a upozorňuji, že válka nebyla ani náhodou jen holocaust a že Slované jí zaplatili největšími oběťmi ze všech, které byly od a do z vylhané a popisovaly ne beletristicky to, co se tam dálo, jako třeba Jiskra života, ale to, co se tam nikdy neudálo.

jestliže fakta nejsou fakty, ale zlovolnou lží, je správné je zpochybńovat, a snad i připomenout, že nejvíce nácků přichýlily právě, kromě Německa samého, USA a také katolická církev., tam odtud do poslední doby devadesátileté vrahounské staříky vyškrabují.,

24.07.2019


Krvavé jahody Krvavé jahody Jiří S. Kupka (p)

ano.gulagy byly. počty jejich obětí ale známy nejsou vzhledem k protiruské atmosféře se rozhodně nedá spoléhat na jiné než oficiální ruské zdroje s odkazy. v každém vězení lidé trpí, podstatou této diskuze je ale to,. že zvěrstva, která popsala paní Sosnarová prostě nikdy v gulagu neprobíhala , a ani v jeho okolí, to bylo vlastní expertům západní kultury, proslaveným Germánům a kolaborantům z jiných zemí, např, Ukrajiny nebo Pobaltí a dalším.
shrnuto, o tom, jak to chodilo v gulazích za Stalina toho prostě nevíme dost a i tato diskuze ukazuje, že mnozí o pravdu o nich zájem nemají,

neznám žádný vymyšlený příběh z koncentráku, zato jsem četla nejméně dva vymyšlené ze sev, Koreje.

Ano, Souostroví gulag je dobrá volba, je ale jej třeba číst pozorně a přísně odlišovat vlastní zážitky autorovy a příběhy, které podává z doslechu.

23.07.2019


Krvavé jahody Krvavé jahody Jiří S. Kupka (p)

ne, Kekiku, mystar, je to o tom, že záležitosti,které ta osoba popisuje se prostě nikdy ani v gulazích nestávaly.... to jsou příběhy z nacistických lágrů nebo banderovských akcí,jsou to prostě jen a jen zlovolné lži vyslovené pro získání peněz, dobré je, že ty peníze nezískala...sociální zabezpečení myslelo hlavou.

ano,, něco takového lidé zažili, popisuje to Simon Wiesenthal jako své reálné zážitky z německého, ne ruského lágru a mnohdy způsobeně ukrajinskými ne ruskými dozorci, způsobené nacionalistickými příznivci Bandery

na to, že lidi spolknou vše,samozřejmě připravení lidé, na tom staví všichni lumpové, že lidi pravdivost neřeší, proto taky výplach mozků je tak úspěšný. ale není tomu tak navždy

22.07.2019


Krvavé jahody Krvavé jahody Jiří S. Kupka (p)

Ozvláštně zajímavé je, že starší sestra Věry Sosnarové byla po válce odsouzena za konfidenství Gestapa k 5 letům vězení. Její matka žádala o říšské občanství, které jí bylo přiděleno 9.4.1941 a též se zachoval záznam o jejím udavačství na nacistickému Gestapu. StB se ji však po roce 1946 nepodařilo vypátrat s tím, že pravděpodobně odešla do SSSR. Zato se nyní v bývalém SSSR podařilo vypátrat řadu dokladů, které dokládají, že Věra Sosnarová byla v SSSR normálně zaměstnaná viz. přiložené skeny dokumentů.


zajímavé informace

22.07.2019


Krvavé jahody Krvavé jahody Jiří S. Kupka (p)

zůstanete bez odpovědi, diskuze s demagogy mne už prostě nebaví a nejsem povinna se s nimi trápit.

17.07.2019


Krvavé jahody Krvavé jahody Jiří S. Kupka (p)

SIENO, ČEMU JSTE NEROZUMĚLA NA MÉM SDĚLENÍ, ŽE S NĚKÝM JAKO VY DISKUTOVAT NEHODLÁM?

17.07.2019


Krvavé jahody Krvavé jahody Jiří S. Kupka (p)

líbí se mi příspěvky těch, kdo,, podobně jako u odhalených falz děsného života v Sev. Koreji vědí své a opakují - co na tom, že je to jen kec, ale lidi tam strašně trpí, takže je to vlastně pravda-...číst knihu jako strašidelnou dystopii je normální, vyvozovat z ní dnes tolik oblíbenou nenávist k SSSR / to je ten stát, který celé Evropě zachránil kejhák/ samozřejmě, hlavně k Rusku svědčí o tom, že výplachy mozků se povedly.

17.07.2019


Krvavé jahody Krvavé jahody Jiří S. Kupka (p)

pohádkářka, kniha je jen dystopickou fantazií https://denikn.cz/161940/ceska-roky-lici-hruzy-ktere-prozila-jako-obet-gulagu-nikdy-v-nem-nebyla-odhalil-historik/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=denni-tisk

17.07.2019


Cesta do neslobody: Rusko, Európa, Amerika Cesta do neslobody: Rusko, Európa, Amerika Timothy Snyder

já jsem přesvědčena, že ani vám a vám podobným se zničit budoucnost mých dětí nepodaří a nikomu jinému, regres v historii nikdy netrval dlouho.

pozdravujte Rusko a Čínu, až tam zase pojedete sbírat poznatky o tom, jak se tam žije. :D,abyste jimi obohatil ostatní

05.07.2019


Cesta do neslobody: Rusko, Európa, Amerika Cesta do neslobody: Rusko, Európa, Amerika Timothy Snyder

Jackjelly - vy jste nabyl dojmu, že s vámi cokoliv řešit hodlám... alt to mne mrzí, já se vám jen směju, nic jiného tváří v tvář někomu po lobotomii ani nelze.

copak prodej orgánů... kdopak je asi kupuje.. Jemenci, Súdánci, chudí celého světa.... a kupují raději ty čínské po popravených nebo srbské po kosovskými Albánci zavražděných....

autoritářský režim se pozná podle sdělení v ČT... jsou třeba prezidenti, kterí bez ohledu na povinnost obsarat si souhlas parlametntu své země, se vrhají do válek... a jejich veřejnost může svobodně brblat, stejně to nikoho nezajímá.
hezky jste rozebral problém Jugoslávie... oni to Rusové a Čínani, jako už je, lotry, známe, německými ústy podporovali rozpad Jugolsávie, uznali Chorvatsko a jiné a navzdory slibům a dohodám, ukradli Kosovo.

samozřejmě by bylo nejlepší, kdyby každá země, každé území dostalo amerického místodržícího i veřejně, nejen skrytě, Rusko by bylo vydáno všanc a ´Čína zavlečena do občanské války, to by byl svět teprve v pořádku.

samozřejmě, že se lidem žilo lépe a svobodněji v kapitalismu, třeba takový stát Bangladéš, plně kapitalistický, celá subsaharská Afrika, jižní Amerika s oblíbenými CIA dobře cvičenými eskadrami smrti, to bylo něco prima...

ještě že konečně někdo jiný než my sami začíná rozhodovat, které informace jsou svobodné a tedy pro nás vhodné, a které jsou jen fake news, pryč od nich, už to bylo zapotřebí,

jen se zeptám, kdy jste se vrátil z Ruska a Číny, že jste tak úžasně informován?

04.07.2019


Cesta do neslobody: Rusko, Európa, Amerika Cesta do neslobody: Rusko, Európa, Amerika Timothy Snyder

no ale co si počnu, když podle v aší rady nemám zabíjet? Dosud jsem zabíjela denně a nyní změna....to bude opravdu těžké..
nikdo nezabíjí? takže ti Jemenci vraždění naší spřátelenou Saudskou Arábií a americkými zbraněmi se nechávají zabíjet rádi... taky Palestinci, Iráčané a mnoho dalších.. prostě si v tom libují a Assangemu nehrozí trest smrti, není mučen v Británii, Turecko,, náš partner v NATO nezavřel tisíce potencionálních odpůrců... Srbsko nikdo nebombardoval a lidi tam nezabíjel....

jo, konečně dobro zvítězilo, láska je mezi námi, a kdo si myslí něco jiného, dostane pořádně za uši. vymažou ho z netu, možná, pokud snad si dovolí ukázat, co se opravdu ve světě děje, můžou ho i zavřít a pokud pronese veřejně svůj názor na to, co je zakázáno komentovat odlišně od maistreamu )migrace. ukázky politického násilí vě světě), bude potrestán. Quantanámo je rehabilitační ústav a odebírání dětí mexickým migrantům je krok správným směrem... díky za vysvětlení a volám hurá

Kosovo je ukázka skvělé NATO obrany demokracie, eskadry smrti v jižní Americe už s quaidoem zadoufaly.....

lidi, kteří obdivují masové vrahy, touží po likvidaci svobod a lidských práv a jsou hrdí na krvavou minulost svých rodičů a svou vlastní. Rádi by sloužili režimu, který vraždí a vězní opoziční politiky, nepohodlné novináře a kvalita života jejich vlastních občanů jim je zcela lhostejná - můžete mi dát příklady podobných osob, Myslím u nás, ze západu a ze zámoří jich znám dost.,

04.07.2019


Cesta do neslobody: Rusko, Európa, Amerika Cesta do neslobody: Rusko, Európa, Amerika Timothy Snyder

Jackjelly, co byste chtěl od ruské špionky, přítelkyně starých pořádků, která ne a ne být bez sebe z rozvážení americké demokracie po světě a dokonce má radost z tohol, že konečně to usa dobrotisko dostává vodítko.

jo a jsem hrdá na své předky, po celou známou rodinnou historii vždy stojící na straně těch chudých a ožebračovaných. hrůza, co. a dokonce se odvažuji z plna hrdla smát nejen vašim žvástům. hloupost kvete za každého režimu...

03.07.2019


Opuštěná společnost Opuštěná společnost Erik Tabery

no a já jsem vám napsala. že o rozhovor s vámi nestojím, s demagogem je zbytečný, a k vaší prosbě jsem vám sdělila, kde můžete prostudovat a najít či nenajít ukázky výplachu mozků. tomu se říká dodat zdroj... s tím ale vy pracovat nebudete, že ne.

pokud se týká nicku bubka, nevymazala jsem nic.....a vy jistě dokážete nahradit mé jiné příspěvky stručným shrnutím mé příšerné osobnosti, kdybyste si nevěděla rady, jistě se poradíte se zdejšími odborníky na ruské špiony.

gladya - obstarejte si zdroj, který kritizuji a uvádím a tam se dočtete věci....to jsou moje argumenty, originální zdroj. myslet si můžete co chcete...mně osobně je to jedno a povoluji vám to.

03.07.2019


Cesta do neslobody: Rusko, Európa, Amerika Cesta do neslobody: Rusko, Európa, Amerika Timothy Snyder

Jackjelly - věříte, že tu samou otázku si kladu já, když čtu příspěvky našich rusofobů, liberálů, antizemanovců a antikomunistů, amerikanofilů, antiputinovců..... -kde berou to fanatické přesvědčení o své pravdě, kterou realita nepotvrzuje?

Knih, které se věnují moderní, ale i starší historii bez ideologického zabarvení je jako šafránu a to nejen v otázce evropy, ale i třeba izraele, afriky, arabských zemí, kolonialismu. Samozřejmě jistá stranickost je přítomna vždy, jinak voní seno koním a jinak zamilovaným to se nedá svítit, ale co předvádí současné česká i překladová literatura známých demokratů,. to už je přece jen trochu moc.
ohledně přístupu občanů k různým informacím, to se snaží demokracie poněkud více omezit... protože něco jiného je číst zdroje stejného smýšlení a něco jiného číst to, co mne rozhodí, třeba takový julian assange za zdroje, které statečně poskytl světové veřejnosti za spolupráce evropských i amerických zemí a za mlčení naší laskavé demokracie asi už z basy nevyleze. přes to je to hrdina a ukazuja jako zločince jiné než Grebeníčka - mohu se zeptat, jakého zločinu se dopustil tento vysokoškolský pedagog?
že cenzura panuje na DK nyní i na netu jako takovém je snad jasné.

02.07.2019


Opuštěná společnost Opuštěná společnost Erik Tabery

siena - to je vaše věc zavírat oči před realitou, mne do toho netahejte a znovu vás žádám, ignorujte mne, nemám s demagožkou jak a o čem diskutovat.

02.07.2019


Opuštěná společnost Opuštěná společnost Erik Tabery

sieno, poradím vám, kupte si ji a prostudujte., myslím, že je k sehnání. abyste mne nepodezírala z toho, že vám ji chci zatajit, jedná se o dílo nakladatelství NOVÁ ŠKOLA, s.r.o. autorů CHALUPA - ŠTIKOVÁ, ono to jinde nebude jiné.

nakonec je to stejné i tady kritický názor na knihu i autrora je vydáván za diskuzní příspěvek..

02.07.2019


Opuštěná společnost Opuštěná společnost Erik Tabery

víte o tom, že toto - pan Tabery nezklamal, zase manipulativní bláboly pro naivní duše, není názorem na knihu,? PROTO Byl právem přenesen do diskuze :D-. no ale upřesním, kniha je tendenční, populista v ní kritizuje jiné za populusmus.. rozhodně doporučuju k přečtení, vytváří dobré protilátky.

01.07.2019


Opuštěná společnost Opuštěná společnost Erik Tabery

gladya - jak byste si představovala hodnocení knihy jako knihy? jako vazbu, ilustraci, tisk? jako výrobku?

ta odlišnost pana Hampla a pana Tabery je v něčem hodně podobná, za všechno může levice zajména pak komunisti

27.06.2019


Opuštěná společnost Opuštěná společnost Erik Tabery

gladya - vám přijde, že ty knihy pojednávají o toméž? já že jste hledala tu protiváhu.

Z mého pohledu jsou obě poznamenány přesvědčením autora více než je zdrávo, jsou tendenční, rozíl je v tom, že Tabery sjíždí mainstream, je jeho součástí, kdežto Hampl už ne. a rozdíl bude i v autorech, podle mne Hampl má reálné přesvědčení, půjde s ním nahoru i dolů,u Taberyho si tím jista nejsem.

pro zajímaost, dnes přinesl syn domů učebnice i tu vlastivědy pro pátý ročník.. výplach mozků začíná už tam, celý Tabery pro děti. Ne že by byl Hampl lepší nebo horší, jen jiný.

27.06.2019


Rudý snajpr na východní frontě Rudý snajpr na východní frontě Josif Piljušin

tak už víme, že kniha obsahuje komunistickou propagandu, asi se jí měl autor vyhnout, a přejít to, že stát vedený komunisty byl napaden státem vedeným nacisty, Měl to podat spíše bez této připomínky. Patrně měl zcela vynechat i to, že sloužil - a věrně sloužil - SVAZU SOVĚTSKÝCH SOCIALISTYCKÝCH REPUBLIK, asi se měl za to zastydět. Měl své spolubojovníky, kterří umírali za vlast - a připomínám, že nejen za tu svoji - tak trochu poplivat, zejména, když to byli komunisté.

na druhé straně desítky knih německých vojáků, od ostřelovačů po generály, od vojáků wehrmachtu po vojska SS,, se vyznačují odideologizováním, jen čteme o jejich vřelých srdcích, přesné mušce a věrném kamarádství.

taky současné knihy jsou ideologie prosty, jsou samozřejmě objektivní a popisují svět, jak jej známe, blbé dělnické ředitele, nadané měšťanské synky, kteří vysoce převyšovali ten ubožácký plebs, který se po válce hrnul na školy a považme,. i ty vysoké, pracovitou šlechtu plnou entusiasmu a komunisty s průměrným IQ 30. tak to má být, to je svatá pravda a žádná ideologie. HAšek by se bavil.

21.06.2019


Na mušce lovce Na mušce lovce Albrecht Wacker

těším se na popdobnou knihu z civilního prostředí, třeba jak pan Roubal musel skutečně máíknout, kdyžý svazovat lidi do kozelce, aby se zami oběsili, nebo jak poanu Hijerovi chutnalo lidské maso a co zteprve naši byznysmani,, kteří si vyvolili drastické, ale výnosné podnikání zejmééna kolem Orlíku, Straka taky něco dá, zkrátka budeme mít možnost uvidět násilí, zločin, zlo a vraždy napínavě z pohledu pachatelů, hurá,

jen mi přijde zvláštní, že propagaci nacismu ani ti nejpřísnější sledovatelé prej zločinných ideologií nezaznamenali.

21.06.2019


Cesta do neslobody: Rusko, Európa, Amerika Cesta do neslobody: Rusko, Európa, Amerika Timothy Snyder

konečně rozumím tomu, kdo je váš vzor, nevím už jak se jmenuje, ale je to uživatel s paranoidní představou světa plného ruských špionů a trollů. no, nezávidím.

16.06.2019


Cesta do neslobody: Rusko, Európa, Amerika Cesta do neslobody: Rusko, Európa, Amerika Timothy Snyder

jsem ráda, že tady je vše při starém,, ačkoliv svět je dál, Rusko je zlo, dosadilo Trumpa( vyšetřování se tomu vysmálo -.já a se mnou mnoho dalších jsme se tomu vysmáli hned), USA je senzační dobrotivý stát a že občas má nějké ty mučírničky, zabíjí tisíce, embarguje léky, takže mřou i malé děti, to jsou jen potíže růstu. zatímco Rusko je nutno odsoudit , považtě násilím, NÁSILÍM, zastavili DAEŠ, proti kterému USA koalice bojovla dobrotivě, dodala mu zbraně, peníze... a on se rozrůstal, třeba by to bylo k něčemu dobré, myslíte?


nemá smysl diskutovat s lidmi po výplachu mozků a jen si gratuluju, že můj syn ví, kdo osvobodil republiku, ví, komu vděčí celá Evropa za životy, jako kamarád holčičky z Doněcka, která žije dnes zde, ví, jak to tam vypadá a kde je pravda a spravedlnost. Jako spolužák dvou vietnamských dětí má taky poměrně přesnou představu o americké dobrotě.

Já si tendenčních historiků nevážím,pokud své příběhy vydávají za vědu a objektvitu, snad by udělali lépe, kyby psali beletrii, nějakou tu dystopii.
¨¨
sieno, asi pomaleji chápete, nechci, abyste na mne reagovala, protože jste pro mne ukázka člověka , který nedokáže mluvit pravdu, nedokáže argumentovat jinak než ad hominem a vyznačuje se, jako každý maloměšťák jistou dávnou poťouchlosti a příchylnosti k těm, které považuje za vítěze (mnohdy ale mylně). váš dojem, že zdejší uživatelé stojí na vaší straně není tak docela přesný, jen jste je vy a vaše parta zastrašili, nic víc.

16.06.2019


Cesta do neslobody: Rusko, Európa, Amerika Cesta do neslobody: Rusko, Európa, Amerika Timothy Snyder

sieno, nemusela jste se vypodobnit tak ostře jako se vám to povedlo - jako patřící k těm,kteří se jinak otevřeně hlásí k ideologiím, které již z jejich podstaty nejsou nijak objektivní, natož svobodné, které taxativně vyjmenovávají, proti nim bojují, své nepřátele, považuji jen za jejich snahu o relativizování všeho a všech.

myslím, že to z vašich příspěvků obecně čiší, ale je to vaše právo.

ocením, když se nadále nebudete pokoušet otírat se o mně, připadám si pak tak nějak ušpiněně. díky.liberární demokratko.

15.06.2019


Cesta do neslobody: Rusko, Európa, Amerika Cesta do neslobody: Rusko, Európa, Amerika Timothy Snyder

kattie, díky za psychologickou vložku za radu, na to bych fakt nepřišla, jen náhodou čtu bláboly jako je tahle kniha i seriozní knihy, abych se nepoučila, ještě, že jste mi poradila.
kdo tak jednostranné vnímá Rusko? hoďte sem názory toho blouda...vsadím se, že ten osel nechce přiznat, že Rusko je strůjcem druhé světové, ničitelem světa, který ohrožuje USA, ovlivnilo USA volby, prosadilo brexit a zločinně porazilo DAEŠ , fuj, je to bezpochyby ruský troll nebo rovnou kremelský špion, jak jinak.

15.06.2019


Cesta do neslobody: Rusko, Európa, Amerika Cesta do neslobody: Rusko, Európa, Amerika Timothy Snyder

když čtu některé názory o tom, jak Rusko ohrožuje Evropu a podobnými, vzpomenu na svou babičku, která říkávala :Hloupost je taky boží dar. měla pravdu.

09.06.2019


SS: Peklo na východní frontě SS: Peklo na východní frontě Christopher Ailsby

to peklo si plně zasloužili

21.05.2019


Opuštěná společnost Opuštěná společnost Erik Tabery

Pepa0216Pepa0216nahlásitdnes
Skvĕlá kniha od jednoho z nejlepších investigativních novinářů u nás. Autor je zároveň šéfredaktorem týdeníku Respekt, kde vycházejí další kvalitní a nezávislé články. Ve svĕtĕ kde mediální skupinu Mafra ( Mladá fronta, Lidové noviny, Impuls) ovládá a finančnĕ dotuje Babiš jsou nezávislá média velice důležitá!


ba jo, Pepo 0216, nezávislá média jsou důležitá, škoda,. že takovým Respekt není.

Vlastnictví
Od roku 1994 byla majoritním vlastníkem společnost MAFRA (vlastník MF Dnes), v roce 1996 její podíl odkoupil Karel Schwarzenberg a stal se majitelem 99,9 %. Pro dlouhodobou ztrátovost časopisu však Schwarzenberg hledal dalšího akcionáře.[7] V červnu 2006 byl oznámen „vstup nového vlastníka“ Zdeňka Bakaly. Ten dosadil svého člověka, ředitele Miloše Čermáka, což vedlo k rozporům, a tak v září podala celá redakce výpověď.[20] Krátce na to, koncem září, ale Marek Švehla, šéfredaktor Respektu, oznámil, že „podle dohody zástupců vydavatele, investora a redakce novým šéfredaktorem bude Martin M. Šimečka“, šéfredaktor slovenského deníku SME.[21] Šimečka se stal šéfredaktorem v listopadu 2006.

V červnu 2007 podnikatel Zdeněk Bakala získal ve společnosti R-Presse, s.r.o. vydávající Respekt většinový podíl ve výši 55,5 %. Podíl 44,5 % patřil Karlu Schwarzenbergovi. Ke změně došlo více než dvojnásobným navýšením základního jmění.[22] V září 2012 Bakalova vydavatelská společnost Economia, a.s. vykoupila zbývající podíl Karla Schwarzenberga a dalších minoritních vlastníků Respekt Publishing, a.s. (nástupnické vydavatelské společnosti R-Presse). Schwarzenberg tak přestal být akcionářem společnosti a zbylý podíl 0,005 % zůstal v držení společnosti RPK, a.s. sdružující zejména redaktory týdeníku.[23] Ke dni 1. července 2014 dokončila společnost Economia, a.s. fúzi se společností Respekt Publishing, a.s., čímž Respekt Publishing jako vydavatelská společnost Respektu zanikla.

09.05.2019


Opuštěná společnost Opuštěná společnost Erik Tabery

pan Tabery nezklamal, zase manipulativní bláboly pro naivní duše,

27.04.2019


Chyťte Žida! Chyťte Žida! Tuvia Tenenbom

myslím, že dochází k nepřípustnému směšování pojmů antisemitismus což je odpor k těm, kdož se považují nebioó jinými jsou považováni za židy, tedy jasný rasismus a antisionismus, což je odpor k tomu, aby někdo sebe a svůj národ považoval za vyvolený, tedy nadřazený, jehož zájmům, i když jsou ahistorické musejí ostatní ustoupit,

Odpor k sionismu, který se nejméně v přesvědčení o své vyvolenosti a o svém právu, je podle mého soudu zcela v pořádku a vyznačují se jim i mnozí Izraelci nebo židé. Sionismus je taky rasistické pojetí světa.

18.03.2019


Příběh spalovače mrtvol: dvojportrét Ladislava Fukse Příběh spalovače mrtvol: dvojportrét Ladislava Fukse Jan Poláček

citace:kniha přesně splnila svůj účel, tedy více se seznámit se životem L. Fukse a ujasnit si vědomí, zda byl či nebyl více spjat s komunistickou mocí. Děkuji panu Poláčkovi za asi nejbližší seznámení s tímto, pro mne velmi dobrým spisovatelem



fakt je pro někoho stěžejní dumat, zda Fuks byl nebo nebyl spjat s komunistickou mocí? snad tedy nemusel psát své knihy, jen zanechat vyjádření v tom směru, ne?

jiný citát:
*Sir Charles Spencer Chaplin: Západní společnost je zdegenerována natolik, že si své mentální poškození ani neuvědomuje. Některé ideje jsou natolik idiotské, že jim může uvěřit jen intelektuál. Zajímám se o budoucnost, protože v ní hodlám strávit zbytek života.

03.03.2019


Proč se vraždí v Izraeli? Proč se vraždí v Izraeli? Nidal Saleh

je dobré k tomu přečíst i knihu izraelského autora Jak byl vynalezen židovský národ...

ladí spolu.

05.02.2019


Já ne! Já ne! Joachim Fest

Koka-
racionální příčinu (asi jednu z mnoha), mi sdělila jedna paní, česká občanka, Rakušanka rodem z německy mluvící rakouské rodiny, kde panoval velmi nadšený vztahk ke Slovanům.
Když Hitler obsadil Vídeň, bylo ji sedmnáct. Před tím byla v Německu na nějakém pobytu a byla nadšena, vedle krizí zplundrovaného Rakouska s bezdomovci, zločinem a chudobou přišla do země, kde zdravá nadšená mládež tleskala svému vůdci, který rozběhl výrobu i spotřebu a nalil sebevědomí do žil bajkami o tom nejsprávnějším národě. tehdy přehlížela ona i jiní, že kvůli tomu, aby jeden národ byl takové lumen, musí jiné národy zemřít.
Tahle paní ale byla velmi inteligentní a citlivá a i když obsazení Vídně ji nezkrušilo, protože čekala výrazné zlepšení života, znenáviděla si Hitlera i celou tu jeho partu ten den, kdy šla městem a viděla židovské spoluobčany jak pod ozbrojenou stráží jsou nuceni zubními kartáčky drhnout ulice.

její otec, voják wehrmachtu, navázal v SSSR spojení se sovětským odbojem a spolupracoval s ním na rozličných záškodnických protiněmeckých akcích, po válce byl Sověty vyznamenán.

takže jsou z příčin bylo to, že se lidé najedli a že se cítili být součástí sebevědomého nadnároda, i když to byla jen bajka, a předpokládali pro sebe jen dobro, o smrti jiných nepřemšleli, Není to tak neobvyklé.

na druhé straně, když ona v sedmnácti okamžitě poznala, co jsou nacisté zač, je s podivem, že jiní, dospělí a zkušení, kteří viděli totéž a třeba i horší věci, se nad tím nezamysleli.

02.02.2019


Uspořádání světa Uspořádání světa Henry Kissinger

člověk se stále učí, nikdy mne nenapadlo, že rozbití Libye, přepadení Grenady, napadení Vietnamu, Iráku a podpora ISIS, okupace Afganistánu po vyživení Talibanu , výcvik eskader smrti v jižní Americe, a další a další události, jsou
americké politické vize, které se přestaly opírat pouze o systém vyvažování a začaly usilovat o dosažení míru šířením demokratických principů.

pánbu s námi a zlý pryč, jak by to asi dopadlo, kdyby kromě demokratických principů USA užily i ty nedemokratické? nezůstal by na takto povzneseném území ani živáček? :D

23.01.2019


Ve znamení kříže Ve znamení kříže Miroslav Grebeníček

ne, nemá to cenu, jakmile někdo začne škatulkovat, ví o ostatních vše, ocitá se mimo diskuzi a píše nesmysly. vám se to stalo.
Já se, to musím potvrdit, taky komoušů nebojím, zdá se mi ale, že jsou málo průrazní, málo vystrkují růžky, čekám s netrpělivostí na novou levici, která nás dovede do budoucnosti a taky se jí nebojím., ani s jejími rohy,.

stiále ani jeden argument jste nedodal, nejde to, že.

23.01.2019


Ve znamení kříže Ve znamení kříže Miroslav Grebeníček

hoho99 .- asi ne, nic nepokulhává, nepředložil jste žádný argument, jen jste vypálil své fobie neopřené o nic.
Asi nejste povolán rozhodovat o tom, kdo má právo a kdo nemá právo hovořil, Doktor Grebeníček je jednak historik, jednak VŠ pedagog a ví o historii podstatně více než vy, jak se zdá.
zločiny StBáků? a víte vy, kdo to byl? víte toho moc málo, abyste mohl zaujímat hodnověrné stanovisko. Víte, který z vašich sousedů na vás donáší třeba BIS? Snad jste si nemyslel, že s koncem StB vymizeli donašeči.... to byste se tedy fakt spletl, jen dnes většinu informací získávají po síti. Zdalipak víte, že ostrahu ve věznici tehdy jako dnes prováděli pracovníci ministerstva spravedlnosti? těmi totiž bachaři byli a jsou, jak hodnotíte Quantanámo? a ,mučírny v Polsku a Rumunsku, které si tam zřídila CIA?

já naopak se těším, až konečně se KSČM pořádně ozve a nemusí být sama levicových subjektů je víc a konečně novodobé bláboly fakty utře. tato kniha je skvělá, jen žasnu nad tím, jak lidé nadšení z kapitalismu na ni bezplatně provádějí mohutnou reklamu... a osvědčila se, bude pomalu vyprodána.-

dost pochybuju, že jste ji četl.

22.01.2019


Ve znamení kříže Ve znamení kříže Miroslav Grebeníček

hoho99 - já ne a ne najít ve vaší prý argumentaci nic jiného, než nenávistné výkřiky, ba ani ne ta citace jiného tam není. Něco jsem přehlédla? :D

22.01.2019


Ve znamení kříže Ve znamení kříže Miroslav Grebeníček

kniha vyvolává u některých až odpor, podle mne je to tím, ze bourá jejich lživé sterotypy, nebo´uvedení údajných lží a manipulací a jejich vyrácení zatím nikde nečtu... ale bavím se.

22.01.2019


Losos pochyb Losos pochyb Douglas Adams

mám pocit, že ty dvě knihy nejsou dvojím vydáním stejného díla. V podstatě se to stále opakuje na skutečnou shodu vydání se nedá spolehnout.-

19.01.2019