bubka bubka diskuze

☰ menu

Nono (aneb štrikovna)

Jaccku... chystáš se taky vyskočit z okna se zvoláním: Rusové, Rusové jdou?

ovšem pozoruhodné je, že naši strážci neagresivní diskuze zatím nikdy proti tvým blábolům nevystoupili... že bys by jejich alter ego?

11.06.2018


Nono (aneb štrikovna)

dudu - nekomunikuji agresivně, ale řídím se heslem na hrubý pytel hrubá záplata..a to až po několika útocích. Budu se tím, z dovolením, řídit i nadále. a vyprošuju si sexistické narážky, Dudu, nechtějte vědět, co bych já vám mohla říci o mužské logice

Erilenne - snad máte pravdu, ale jak říkám nemám ve zvyku nechat se beztrestně napadnout a ani si tento postoj neosvojím. Škoda, že jste nepromluvila do duše například i sieně.... to by byla trefa do černého.

11.06.2018


Nono (aneb štrikovna)

asi to raní vaši sebeúctu, ale nikdy jsme nepřemýšlela o tom co by na vás platilo. Vy nevíte, kdo jsem, a vaše úvaha, že jsem právnička je jen úvaha, nic dalšího a na této diskuzi ani nic významného.
pro mne jste jen arogantní namyšlený trouba... přeberte si to , jak chcete a dokonce odhaduju, že máte nevyřešený vztah k ženám vůbec a k ženským autoritám zvlášť. s tím si musíte pomoci sám.

11.06.2018


Nono (aneb štrikovna)

Lectore - potěšilo mne (musím se k tomu přiznat), jak moc vás mé přiléhavé zhodnocení ranilo. Už jste potřeboval pravdu slyšet jako sůl. Žít v iluzích a dokonce o sobě, není dobrý život.

Teď máte před sebou dvě možnosti - buď tu pravdu přijmout a začít se měnit, nebo před ní stále zavírat oči a zůstat v sebeklamu, držím vám palce.

11.06.2018


Nono (aneb štrikovna)

Lector - jste buď nepopiratelný manipulátor nebo nepopiratelný hlupák.

máte na mysli patrně tento příspěvek: bubka předevčírem v 19:38:52
Americký ministr obrany James Forrestal v roce 1949 vyskočil z 16. patra s výkřikem: „Rusové přicházejí! Rusové jsou tady!“ Šílenství je zřejmě nakažlivé.
tak nějak se mi při četbě těchto slov vybavil Jacck, ani sama nevím,, proč.



převyprávím vám jej.: četla jsem slova: Americký ministr obrany James Forrestal v roce 1949 vyskočil z 16. patra s výkřikem: „Rusové přicházejí! Rusové jsou tady!“ Šílenství je zřejmě nakažlivé.
Tato slova JSEM NENEPSALA, NEPROVĚŘOVALA, ČETLA JSEM JE, JE TO Z PŘÍSĚVKU CELKEM PATRNÉ.

Při jejich četbě jsem si vybavila nick Jacck, který s hloupostí sobě vlastní takto uvažuje. sdělila jsem to.

čtěte moje převyprávění opakovaně, případně se ptejte, čemu nerozumíte dál.-

vás můj důraz na pravopis a to váš pravopis nebaví, ale vzteká...baví ale mne vaše úzkoprsá, hloupá a arogantní reakce. Nečtu vaše příspěvky, pokud na ně nenarazím v tématu, které mne osloví, nesleduju ani vaše chyby, pokud nemění srozumitelnost nebo nejsou tak příšerné jako to vaše by jste ( a nejen vaše).

Vaše snaha ponížit toho, kdo, a je třeba říci, že po právu, poukázal na hrubici, která se nepromíjí ani malým dětem, svědčí o vaší hlouposti , sebestřednosti a současné komplexu méněcennosti,. užívejte si to. Děláte to opakovaně, nejen mně, snažíte se nečestně a za každou cenu dostat toho, kdo říká o vás nebo vašich názorech něco, co se vám nelíbí. když vás to baví, užívejte si to.

nic to ale nemění na marnosti vaší snahy prezentovat se jako slušný a znalý člověk.

v příspěvku, na který poukazujete jsem nelhala, ale citovala, jasně tam píšu, že jsem ta slova četla a ta ve mně vyvolala vzpomínku, Lžete vy a lžete opakovaně, jestli vám to pomůže vyrovnat se s vaší vlastní ubohostí, pak si to užívejte, já to tedy opravdu unesu, ba mne to i pobaví.

11.06.2018


Nono (aneb štrikovna)

Lector - nevím, o čem mluvíte konkrétněji by to nešlo, když už mne obviňujete ze lži?:

ve skutečnosti vás našňuplo,, že jsem vás, který tak rád jiné kritizujete i za pravopis, veřejně upozornila na chybu, které by se neměl dopustit ani třeťák, a která, spolu se záměnou holt - hold je příšerným mučením zraku čtenáře. Vzhledem k vaší neurvalosti a namyšlenosti jsem totiž odstoupila od své předešlé praxe, kdy jsme vás na hrubku upozornila zprávou, a taky, tyhle dvě chyby - by jste a holt - hold , je třeba vyřadit i ze slovníku jiných.

kní: už ti dochází síly bránit to nejhorší, co naše i světová politická scéna nabízí, takže o mně lžeš? U tebe je to normálka. Nakonec chartisti sami vzpomínají na nejvýznamnější z charty, kolik se jim od nich dostalo podpory i finanční, a jak vstřícní těm dole byli, a to jich bylo dohromady jen pár, peníze ze zahraničí stačily jen pro některé.

Charta taky nebyla ani tak míněna dovnitř země, jako navenek,. Měla předvádět platícím zákazníkům odpor československé veřejnosti vůči komunistům. Odpor, který tady masově nebyl a to ani v roce 1989 a 1990 a který se až po letech podařilo vybudit, ale dnes jeho síla slábne. Byla blbost si z nich dělat hlavu, tedy z chartistů a bránit jim mluvit. Kdyby mohli mluvit, rozhádali by se hned,. jako to předvedli po roce 1990.

Ohledně počtu komunistů v ČSSR bylo jich o dost více než milion, z toho ale většina podobných, kteří dnes plují ze strany do strany, podle toho, de nabídnou více možností.
Socialismus tady skončil pro vnitřní hospodářské potíže, a ty vznikly z velké části tím, že do vedení čehokoliv, stejně jako dnes, se dostávali ti nejloajálnejší, nikoliv ti nejschopnější, ale z největší části tím, co se dělo v SSSR, kde vedl naivní neschopa Gorbačov provázený hochštaplery Jelcinem a Ševarnadzem, nejméně.

Putinovi a Rusku se to nestane.

sieno - zase jste se předvedla podle svého tvrzení jako objektivní ¨nekonfliktní osoba, i váš pravopis snese následnou kontrolu. Nebo snad je třeba nejprve vám předložit chystaný příspěvek, abyste rozhodla, zda je to ten poslední nebo ne?

11.06.2018


Nono (aneb štrikovna)

Lector??? zkuste najít dva rozdíly mezi tvrzení a citáte m

BYSTE byste BYSTE byste... tak je to správně

10.06.2018


Nono (aneb štrikovna)

Americký ministr obrany James Forrestal v roce 1949 vyskočil z 16. patra s výkřikem: „Rusové přicházejí! Rusové jsou tady!“ Šílenství je zřejmě nakažlivé.

tak nějak se mi při četbě těchto slov vybavil Jacck, ani sama nevím,, proč.

09.06.2018


Nono (aneb štrikovna)

já bych zase přínos našich emigrantů pro cizinu nepřeceňovala, Karla Holoubková, či jak se jmenovala, to byla taky ryzí Češka, a nebyla sama. Když sleduju ID extra, tu a tam je pachatelem taky Čech....no samozřejmě , když emigranti přijedou domů, básní.

akceptovat dětské sňatky, mnohoženství, ženskou obřízku, zahalování žen a jejich podřadné postavení - a to se děje už na našich hranicích .- je cesta do pekel a vyvolává oprávněné obavy. a to ani nemluvím o tom, že pomalu ale jistě v Evropě zůstanou spíše bývalí bojovníci ISIS než jejich protivníci či jejich oběti - ve mně to radost nevyvolává.

Proč sem namísto mladých mužů, kteří mají být doba a snažit se spravit, co se tam rozbilo, nebereme jezídské, kurdské i jiné ženy, které byly znásilňovány, už tím přišly o své, i tak mizerné postavení ve společnosti a jestli ještě mají dítě, pak už jsou skutečně páriové doma a jejich děti nemusejí přežít... proč sem nevozíme ty? a je nabídka jsou taky osvobozené od Boko Haram, Konyho armády... jejich děti chtějí v jejich vsích zabít. Co subsaharští albíni? ti se neožívají vysokého věku v důsledku pověr v jejich vlasti? proč ti tady nejsou? proč nepomůžeme těm,kteří jsou reálně v nebezpečí a to bezprostředně hrozícím, zato sem lákáme středoškolského ředitele, který měl, jak jsme slyšeli, násobný plat a násobný bytový komfort, než mu můžeme poskytnout my?

09.06.2018


Nono (aneb štrikovna)

je mi líto, ale já nevidím rozhodně cizince u nás jednoznačně jako přínos, a to ani ty opěvované Vietnamce, neboť jsou to producenti marihuany a nejen jí a typičtí neplatiči daní, pokud se Arabů jako lázeňských hostů týká, měla jsem tu čest pobývat v Klimkovicích a musím říci jediné- nebrat a jen touha po výdělku k tomu může vést, ale samozřejmě to, co tam bylo strašné byly zvyky bohatých Arabů, třeba ti běžní to mají jinak.

Nebyla bych ani omylem nadšena, kdyby se do mé vísky přistěhovala arabská rodina se zahalenými ženami, která se štítí psů a ani Vietnamci by mne nenadchli, kupovávala jsem i nich i v jejich jídelnách, ale poté, co jsem viděla v TV psí jatka v KV - už jsem tam nevstoupila. Vadí jejich jasná snaha jen udělat kšeft, ne uspokojit zákazníka. Rusy i Ukrajince máme, , jsou samosebou maličko jiní, ale nevadí, dokonce máme i Brita a ten je taky trochu jiný, ale nevadí. sama sebe si nedovedu přestavit, jak žiju v cizině mezi cizinci trvale


a že tady zůstane , tedy v Evropě a tím i u nás pořádná síla těch kteří se pro zločiny ISIS tam spáchané, domů vrátit prostě nemohou, je podle mne pravděpodobné. taky se mi nelíbí opustit válkami rozbité země a nechat to tam k řešení na starých lidech a ženách, které nikdy nebyly připraveny vést zodpovědný život.


zdravím mluvčího Zemanových voličů, znalce všeho a ostražitě hlídajícího zločinné ruské pařáty, Jacck. Na psychině už u vás nemají místo nebo co se stalo?

08.06.2018


Poznej knihu podle tří indícií

smrt a jiné vrcholy mého života

07.06.2018


Postava hledá autora - pomozte jí!

no, mne by napadl jen klaun Pennywise, ale moc hebrejsky to nezní a neživí se jen strachem, taky násilím

06.06.2018


Odkazy v bazarových položkách

ivaanos - souhlasím

05.06.2018


Knihy schválené jako vhodné pro ženy

ba ba, souhlasím s ddkk - plytká, hloupá literatura není výsadou žen, mnohé horory, thrilery, fantasy jsou tak hloupoučké, že se člověk diví, že je nevydal Albatros ve své dětské řadě pro předškoláky, takže je to fakt stejné.

souhlasím taky s tím, že za to mlžeme v první řadě my, matky, sama jsem nesčetněkrát viděla, jak matky feministky, které nenechaly na partnerovi nit suchou pro jeho lenost nekooperaci , lhostejnost a sobeckost, běží uvařit svému patnáctiletému synáčkovi čajík, a ohřát párky, a vyžehlit tričko, a vyčistit boty, že by kdy myl nádobí, vytřel, vypral, pověsil, to už samosebou nepřichází v úvahu,Ty z nich, které mají nádavkem ještě dcerku mají vystaráno, jen výjimečně není vedena k domácím pracem, pomoci, čeká se to od ní. a pokud je čtenářkou lehké literaturx "pro ženy" bude na ni mít čas, až umyje nádobí a utře prach, zatímco synkova posvátní četba, jak mimozemšťané ze třetího paralelního vesmíru, který začíná tam, kde lze udělat tři kotrmelce vzad a dva dopředu a při tom se nedotknout země, je respektována-- nech ho přece číst a nenuť ho umejt to zatracený nádobí, nač máme holku

05.06.2018


Knihy schválené jako vhodné pro ženy

ddkk - určují to genderové sterotypy, ja se dnes říká, prostě společenské pověry o tom, jak myslí ženy a jak muži, co stačí ženám a co mužům, nic víc a nic méně. Pro toto pohrdání nejen světem žen, ale i jejich prací, vedlo a vede občas i dnes ženy k tomu, aby si zvolily mužský pseudonym. Ušetří si dost potíží.

04.06.2018


Knihy schválené jako vhodné pro ženy

Adhara - je mi líto, ale dívčí a ženská literatura v průměru rozhodně není hůře zpracovaná zpracovaná než jiná, ale je tak vnímána. takže žádná fakta o tom nesvědčí, mně osobně, která milostnou literaturu nevyhledává a v podstatě nečte, takže v ní nejsem rozhodně kovaná, přijde stejně naivní, milý a čtivý příběh shora uváděného Hvízdavého Dana i Nanynky Kulichovy.

tzv. ženská literatura, kterou jsem četla já, byla vesměs opravdu dobrá až výborná, třeba všechny knihy Amy Tan, které v podstatě stále znovu řeší vztahy matek a dcer. moje oblíbené téma., nebo ty dvě knihy Viktorie Ironside, které jsem četla - prostě pecka, nebo celkem dost knih Cecelie Ahern - podle mne ta má proměnlivou kvalitu , ale vždy výborný nápad, a tak by se dalo pokračovat. Teď mne napadlo, že jsou možná proto tak skvělé (samozřejmě pro pestrost a výmluvnost jazyka), že milostné vztahy jsou tam sice taky, ale až na druhé koleji.

ano, milostné vztahy jsou někdy velmi dobře zpracovány v jiné nežli vysloveně "ženské literatuře", skvělý a rozhodně naprosto milostný příběh je kniha Solaris, to je kniha jen o milostném příběhu, o odpovědnosti k tomu, koho milujeme a jeho odpovědnosti k nám a o následcích, které s sebou nese selhání

ale to vše nemění nic na to, že označení ženská literatura nese v sobě náboj pohrdání a i ty jej nejen cítíš, ale i prohlašuješ a opíráš se při tom a mně neznámá fakta. Podle mne, a píšu to poněkolikáté, je to možné jen díky tomu, že k plnému zrovnoprávnění žen, ne v zákonech, ale v hlavách lidí, prostě zatím nedošlo.

04.06.2018


Knihy schválené jako vhodné pro ženy

Adhara - asi nechtě, ale udeřila jste hřebíček na hlavičku, zatímco knihy o lásce , o vztazích zejména milostných, jsou považovány za blbost k nepřečtení ( a většina jich takových je), a to přes to, že od žen a dívek se očekává, že to budu jejich životní obzory, stejně literárně cenné knihy pro dospívající chlapce jsou in a každý se pochlubí, že je čte.
Kluk, který se svěří, že ho berou románky pro holky nebo muž, který by na sebe práskl, že sleduje některý z limonádových seriálů ( a že takových mužů jsou tisíce) by se doživotně znemožnil. Zkrátka to, čemu dáme přídomek "pro ženy, ženský dívčí" je jasně pro hlupačky a trdla, kdežto naopak to neplatí, i když jsou na tom obě strany mince dost podobně.


Mimochodem, podle mého soudu dnes vychází velké množství skvělých knih pro dospívající nebo mladé dospělé obou (tedy všech?) pohlaví.


Intelektuálko - budu na tématu pracovat a obstarám mu raději dopředu bydlení, u mne by to nedělalo dobrotu, byla bych tchyně sadistka, tedy kdyby mne snacha nenechala dýchat

04.06.2018


Knihy schválené jako vhodné pro ženy

no nestraš, že syn jednoho dne přivede domů někoho jako já....

04.06.2018


Knihy schválené jako vhodné pro ženy

inteletuálko - no. nevím, můj otec přede mnou rodokapsy schovával, a přesto jsem je přelouskala všechny co si donesl, ale rychle jsem z nich vyrostla. Možná typově se mi skutečně zamlouvají muži jemu podobní, ale povahově ani omylem, můj otec byl těžký introvert a já jsem se od dětství divila tomu, že si jej moje vřelá a otevřená maminka vzala. Později jsem to pochopila, on miloval v životě jen ji a to až o smrti.
Já jsem klasická míšena ani těžký introvert, ani vřelá a otevřená a podobné muže jsem vždy preferovala.
Platí to i o synech a matkách?

04.06.2018