bubka bubka diskuze u autorů

☰ menu

Arthur William Upfield

jeho detektivky jsou velmi dobré, ještě štěstí, že aspoň do slovenštiny jich bylo přeloženo více, člověk ale musí odhlídnout od jasného rasistického postoje k domorodým Australanům i sexistického k ženám, mírný, ale zřetelný. autora omlouvá doba, v níž žil a tvořil, i když dnes to trochu praští do očí.

29.06.2019


Tuvia Tenenbom

je opravdu škoda, že autor s takovými skvělými postřehy, s takovou schopností se ptát, trčí stále na svých jasně sionistických zcely mylných názorech a v podstatě se pořád točí v kruhu nepochopení toho, proč nikdo nemá dost rád Izrael a dost nerad Palestince. Je to škoda.

09.03.2019


Jan Petránek

Jan Petránek, novinář, který myslel vlastní hlavou a nezapojoval se do zlovolných kampaní na to také doplatil. Každý lump se o něj otřel, když odmítl zpívat jeho písničku.

Doba je zlá a slušní lidé jsou umlčováni zatímco šílenci, duše prodejné a blekotaklové mají zelenou, Ještě že pan Petránek našel zastání třeba v Parlamentních listech, kde publikoval donedávna.-

čest jeho památce.

11.11.2018


Karel Sýs

Básník Karel Sýs: rejžkové, putnové, kolik v sobě ještě máte té žluči? Takhle si nepouštěl hubu na špacír ani Goebbels
autorův komentář k hysterii, která se zvedla ohledně návrhu na jeho vyznamenání prezidentem republiky

15.06.2018


Satjá Saí Baba

normálně pojatý životopis tohoto krásného dítěte z něhož vyrostl poměrně ošklivý muž, není k dispozici?

19.01.2018


Kerstin Gier

drahokamy jsem nečetla a hned tak je nedám, nejsem na romantiku, ale ty první, tedy Muži a jiné katatsrofy, nevěsta řekla ne.... ty jsou čtivé, vtipné a milé, jedny z nadprůměrných humoristických knih.

25.08.2017


Vlastimil Vondruška

no prosím,a já to mám se soudcem Ti úplně naopak -ale to nic neříká o knihách, jen o čtenářích

a Vondruška je čten, je to úspěšný spisovatel -buď je hodně lidí hloupějších než kritici nebo prostě Vondruška umí. Asi si od něj taky něco přečtu.

24.05.2017


Vlastimil Vondruška

žasnu, co odborníků na historii se sešlo na této diskuzi.Nemůžete sem dát odkaz na svá kvalitní díla z toho oboru? zany, elizabeth_ba, Juri81 ? budu vděčna.

a pokud snad dokonce píšete i dobré detektivky, hodil by se mi odkaz taky.

ještě k soudci Ti, je můj oblíbenec a nejméně po dvě první Lenormandovy knihy jsem jeho pojetí nemohla přijmout,ale pak jsem mu přišla na chuť, jeho Ti není takový kožený panák,, jako Gulikův, na druhé straně jeho knihy nemají tu skvělou atmosféru,Lenormandův Ti a zejména jeho První dáma, jsou lidé z masa a kostí,kritičtí glosátoři svého okolí.Koupila jsem si je všechny, které zatím vyšly.

24.05.2017


Věra Kistlerová

tohle je mimořádná česká spisovatelka,škoda, že po ní v češtině zůstalo tak málo.

19.05.2017


Charles Osborne

pročpak není Agatha Christie uvedena alespoň jako spoluautorka, když už ne jako jediná autorka, jsou to přece její příběhy.

18.02.2017


Fidel Castro

u příležitosti úmrtí tohoto autora a politika, jsem založila diskuzní vlákno Fidel Castro, kde jsem vyslovila politování nad jeho úmrtím jako jedné z nejvýznamnějších osobností své doby, Bohužel, vlákno bylo neprodleně smazáno.

28.11.2016