Mona Kasten citáty

německá, 1992

Citáty (121)

,,Každý den mi dává šanci začít znovu a být dobrým člověkem. Každé ráno je nový začátek." Věřit znovu


,,Obavy z budoucnosti jsou to nejděsivější, co existuje. Proto se peru s jedním dnem po druhém. Každé ráno mi dává šanci začít znovu.“ Věřit znovu


” Bylo to jako dieta: čím tvrdošíjněji si člověk zakazoval jíst sladkosti, tím silnější byla chuť. ” Dawn (Věřit znovu)


” Důležité je, abys to zkusil a věřil si. ” Sawyer (Cítit znovu)


” Existuje nekonečné množství druhů bolesti a já je cítila všechny. ” Dawn (Věřit znovu)


” Já ti neublížím. Ani ti ublížit nemohu, protože mi nad sebou nedáš moc. ” Spencer (Věřit znovu)


” Já v tvojí přítomnosti můžu být, kým chci. Aniž bych rozvažoval, jak mě vidí ostatní. ” Isaac (Cítit znovu)


” Jak zlá se vám nějaká situace může zdát, vždycky se to zlepší. ” Sawyer (Cítit znovu)


” Jasně že přijdou špatné dny. „Dny, kdy si budu potřebovat připomenout, že to může být i jinak. Ale slibuji, že udělám všechno, co budu moct, aby těch lepších dnů bylo víc. ” Kaden (Začít znovu)


” Je jedno, jak zlé některé dny jsou, Levi… vždycky se zas dá všechno do pořádku. Nedělej si starosti. ” Sawyer (Cítit znovu)


” Je to těžké, když máš od druhého nějaká očekávání a zároveň nedokážeš naplnit ta jeho. Ale strašlivě ji postrádám. ” Isaac (Cítit znovu)


” Jedním z poučení, které nám rodiče vštípili, bylo dělat vždycky jen to, co je pocitově správné pro nás, a nikdy neposlouchat, co o nás říkají ostatní. ” Sawyer (Cítit znovu)


” Každé ráno mi dává šanci začít znovu. ” Spencer (Věřit znovu)


” Každý den mi dává šanci začít znovu a být dobrým člověkem. Každé ráno je nový začátek. Sice nezapomínám, co jsem udělal, pokouším se s tím ale žít a být někým, kdo je všeho hoden. Lásky své rodiny. Času svých přátel. ” Spencer (Věřit znovu)


” Když ti ostatní dávají každý den pocítit, že tě považují za méněcenného, časem tomu začneš věřit. ” Isaac (Cítit znovu)


” Míň, mluvit, víc chodit. ” Kaden (Začít znovu)


” Mně je jedno, co jsi udělala – bít někoho není nikdy v pořádku. ” Isaac (Cítit znovu)


” Nechávat minulost za sebou nefunguje tak docela správně, když člověk všechno pohřbí hluboko v sobě. Minulost má totiž ve zvyku tě nepustit, dokud se s ní nevypořádáš. ” Spencer (Věřit znovu)


” Nemůžeš to prostě vzdát. .. Smíš dělat chyby, to bys dokonce měla. … Ale nemůžeš prostě zůstat stát uprostřed cesty a přestat postupovat. Protože já ti garantuju: jestli to tak teď budeš dělat vždycky, nebudeš nikdy pořádně žít. Nebo s tím začneš, teprve až bude pozdě. ” Táta Dawn (Věřit znovu)


” Nešlo přitom vůbec o jeho zevnějšek, nebo jestli zvládá svůdný pohled či ne, nýbrž o to, co je hluboko v něm a dělá z něj toho člověka, kterým je. Jestli nosí motýlka nebo koženou bundu – bylo to úplně jedno. ” Sawyer (Cítit znovu)


” Obavy z budoucnosti jsou to nejděsivější, co existuje. ” Dawn (Věřit znovu)


” Poučila jsem se ze svých chyb a věděla jsem, že je lepší o problémech mluvit než je potlačovat. Dřív nebo později člověka dostihnou a zlomí ho. ” Allie (Začít znovu)


” Problémoví chlapi jsou vždycky nejpřitažlivější. ” Sawyer (Věřit znovu)


” Problémy se řeší tak, že se o nich mluví. A ne tím, že se člověk upracuje k smrti a pokouší se je tak potlačit. Takhle to nefunguje. ” Dawn (Cítit znovu)


” Samozřejmě děláme chyby, ale to se určitě nedá svést na nedostatečnou či špatnou výchovu, nýbrž na lidskost a skutečnost, že ještě musíme dospět. ” Táta Dawn (Věřit znovu)


” Ty bys mě dokázala přimět ke všemu. A zlé na tom je, že to docela přesně víš, a proto nehraješ fér. ” Isaac (Cítit znovu)


” Už dlouho jsem věděla, že jsem se po většinu svého života skrývala za maskou, ale teď už to nebyla pravda. Hledala jsem svobodu a našla mnohem víc. Už jsem věděla, že přijdou i těžké dny – tak to prostě je. V tuhle chvíli jsem ale měla pocit, že jsem dostala mnohem víc, než v co jsem kdy doufala. A rozhodně to stálo za to. ” Allie (Začít znovu)


” Vlastní bolest se nedala srovnat s tou, kterou člověk pociťuje, když vidí trpět někoho, kdo mu leží na srdci. To bylo mnohem horší. ” Dawn (Věřit znovu)


” Všichni to pořád říkají a já čekám a čekám, a ono se to prostě nestane. Mnohé věci nelze vzít zpátky. Nic už nikdy nebude dobré. ” Spencer (Věřit znovu)


” Žádné city, žádný smutek, žádné vzpomínky. Žádný strach. ” Dawn (Věřit znovu)