Křehké srdce

Křehké srdce https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/527253/bmid_krehke-srdce-6564dcb79c1ef.jpg 4 110 22

Scarlet Luck série

< 2. díl

Jsou to už tři měsíce, co se Adam neozval. Rosie stále nemůže dostat z hlavy jeho slova z dopisu na rozloučenou. Srdce ji bolí stejně jako první den, postrádá společné rozhovory i každodenní legrační zprávy a fotky, které si s Adamem posílali během turné skupiny Scarlet Luck po Evropě. Touží po blízkosti, kterou s ním cítila, i když byl tisíce kilometrů daleko. Turné skončilo předčasně, jelikož Adam se po nepříjemné události v pařížském studiu rozhodl okamžitě nastoupit odvykací protialkoholní léčbu. Rosie se ze všech sil snaží na Adama zapomenout. Určité rozptýlení nachází ve své práci. Je moderátorkou vlastního internetového pořadu o hudbě a neúnavně pracuje na tom, aby se po posledních událostech vrátil na správnou cestu, ale bohužel se to nedaří úplně nejlépe. A potom Adam opouští kliniku pro léčbu závislostí a u východu jej zachytí nedočkaví novináři. Ve zbídačelém stavu ho vyfotografují a fotky zveřejní. Když Rosie obrázky najde, dojde jí, že Adam je zpátky. A že se jí ani po návratu neozval... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Red
Originální název:

Fragile Heart , 2022


více info...

Přidat komentář

Ella161
23.04.2024 5 z 5

Na tohle jsem se fakt těšila. Rosie a Adama jsem si opravdu oblíbila, vlastně celou skupinu Scarlet Luck, ale bylo mi líto, jak to skončilo v prvním díle. Po jeho dočtení jsem chtěla hned pokračovat ve čtení, ale na to jsem si bohužel pár měsíců musela počkat. A víte co? I po těch pár měsících, kdy jsem přečetla hromadu dalších knih, jsem si ten příběh téměř dokonale pamatovala. Nemusela jsem si dávat rereading, abych vůbec věděla, o čem to tak nějak bylo. A to něco znamená, nee?

Opět jsem byla ráda za to, že kapitoly byly z obou pohledů hlavních hrdinů. Lépe jsem si tak dokázala k oběma vytvořit pevnější vztah a snadněji se do nich vcítit. Líbilo se mi, jak tady byla popsána Adamova cesta… všechny ty terapie, jeho stavy, psychika… Opravdu nádherně popsané a všechno vysvětlené. Bylo rozhodně úžasné číst o tom, jak se Adamův stav jen zlepšuje, jak si svůj život čím dál tím víc užívá a jak si postupně tvořil s Rosie bližší vztah.

Já si je oba vážně moc oblíbila, ten jejich příběh je tak krásný! Je mi tak líto, že tenhle svět musím už opustit, ale určitě se k nim znovu vrátím, ačkoliv už to nebude takové. Na konci jsem nepokrytě slzela, protože jsem byla tak šťastná, že to zvládli, že všechnu tu nenávist a překážky ustáli, že došli tak daleko…

michaelakoc
22.04.2024 5 z 5

Když jsem loňské léto dočetla 1. díl této duologie Scarlet Luck, milovala jsem to, ale tvrdila jsem, že jsem dostala jenom polovinu příběhu, a bývala bych ihned potřebovala 2. díl. U některých knih nevadí, že mají více dílů, protože ty jednotlivé jsou alespoň částečně uzavřené, tady to po Osamělým srdci zůstalo naprosto otevřené a mezi Rosie a Adamem se toho vlastně tolik nestalo.

Vy máte teď tu výhodu, že můžete vzít obě knihy najednou, Osamělé a Křehké srdce, a ihned si je přečíst. A to také udělejte, protože je to dokonalost. Letos je Křehké srdce kniha, která se doopravdy dotkla toho mého srdce a nejednou jsem si s hrdiny během četby pobrečela.

Křehké srdce pokračuje o 4 měsíce déle oproti 1. dílu a máme tu Rosie, která se snaží opět rozjet svou rozhlasovou show, ale zároveň je poznamenaná událostmi, které se staly se Scarlet Luck, Adamem a její bývalou kolegyní, která ji zradila. Trpí, pomalu upadá do deprese, ale snaží se jít každý den pomalými krůčky dále. Adam se vrací z odvykačky, pořád má démony, pořád má před sebou velký kus práce, ale je na tom lépe, i když je nyní vyřízený, vyčerpaný a zlomený.

Řekla bych, že v této knize se role obrátily. Zde je to Rosie, která potřebuje pomoc, protože se pomalu topí a vlastně jediný Adam to vidí, ale zase na tom ještě není tak, aby mohl vzít zodpovědnost za Rosie na sebe. Jen to píši a mám slzy v očích, doopravdy.

Mona Kasten v této duologii maximálně rozebrala psychické problémy a myslím, že u Rosie i Adama to zvládla tolik uvěřitelně. Máme zde léčbu závislosti, deprese, dopady znásilnění, sociální fóbii, vyhoření, zlomené srdce, kyberšikanu a mnoho dalších, a zde řeknu, pouze ve dvouch knihách. K tomu přidejte hudbu a lásku a máte dokonalé knihy.


makkuska
21.04.2024 3 z 5

Mona Kasten umí spát čtivě a člověku to nedovolí knihu neodložit. Přesto mě příběh Rossie a Adama nebavil. Za mě to bylo příliš ufňukané, táhlé a bez nápadu. Prostředí showbyznysu je určitě kruté, ale v knize nebylo nic nového, co bych už nečetla jinde.

nicole1990
20.04.2024

První díl se mi sice líbil víc , ale i tak byla knížka moc hezká . Adam na sobě hodně zapracoval a jsem rada, ze k sobě s Rosie našli cestu . Popravdě mi Rossie prisla ufnukana. Naštěstí jsem druhy díl četla hned po přečtení prvního dílu jelikož konec prvního dílu byl otevřeny a chtěla jsem vědět jak to dopadne .

lena.o.knihach
20.04.2024 4 z 5

Konec prvního dílu zůstal otevřený a já jsem ráda, že jsem Osamělé srdce četla teprve nedávno, a nemusela tak na druhou knihu čekat dlouho.

V Křehkém srdci pokračuje příběh Adama Sinclaira a Rosie Hartové. Bylo nádherné sledovat vývoj mužského hlavního hrdiny, jenž strávil pár měsíců na odvykačce. Trpěla jsem s ním, bylo mi do pláče, ale prožívala jsem i šťastné momenty, které si po velmi náročném období bubeník kapely Scarlet Luck zasloužil.

Oproti prvnímu dílu tady převládaly hlavně emoce. Pro někoho by to mohlo být nezáživné, ale já si ty postavy od začátku oblíbila a užila jsem si každou stranu až do té úplně poslední.

#spoluprace @knihydobrovsky

havrmoni
12.04.2024 3 z 5

(SPOILER) Tolik jsem se těšila na druhý díl a bohužel mě zklamal. Počítala jsem, že bude hlavně o pocitech hl.hrdinů a byl, ale čekala jsem posun. Ten nastal však jen u Adama. Tam bylo vidět jak na sobě pracuje, je silnější a otevřenější. Naproti tomu Rosie byla pro mě to zklamání. Naprostá emocionální fňukna co hroutí kvůli všemu. Jasně, že všechen ten hnus kolem show byznysu je na nervy a zasahuje do soukromí, ale dělala v tom léta, tak tohle mohla čekat. Jako jí jsem fakt nedávala a co mi vadilo, že jí v podstatě nikdo trošku rázně ,,nenakopl". Všichni jen po špičkách. Vadilo mi na ní vìce věcí, ale to už bych prozradila moc.

Pája699
12.04.2024 4 z 5

Pokračování příběhu Rossie a Adama....jůůůj tohle byla zase emoční jízda :-)

Je o 3 měsíce později.....Adam se vrátil z léčebny a bojuje se svými démony i nadále. Rossie pokračuje ve své show a stále myslí na Adama. Jak se jejich cesty zase zkříží a bude jejich cesta pokračovat?

Určitě není lehké ustát komentáře a různé narážky na Rossiinu osobu. Do toho neodbytní paparazzi... urážky...nenávist....je to síla a mazec. Člověk musí mít nervy ze železa. Závist je hrozná vlastnost!

První díl se mi líbil sice více, ale pokračování taky nemělo chybu .-) Na obálce knihy je komentář, že by si tento příběh zasloužil filmové zpracování.....noooo já jsem všema 10-ti pro :-)

helenkan
10.04.2024 3 z 5

Samozřejmě jsem byla zvědavá na pokračování. Sice to nebylo špatné, ale většinou to bylo jen o jejich pocitech a ty se dost opakovaly. Knížku nezatracuju,ale první díl byl zajímavější.

0197
09.04.2024 4 z 5

Do druhého dílu jsem se pustila okamžitě, protože mě samozřejmě zajímalo, jak se to bude vyvíjet dál.

Adam se pomalu vracel do běžného života. Udělal velký pokrok. Chodil na terapii, měl doma mámu a snažil se znovu hrát. Jen mi přišlo zvláštní, jak se téměř rozplynul jeho strach z doteků, protože v prvním díle to bylo několikanásobně horší a navíc se to v souvislosti s ním pořád řešilo.

Rosie se snažila nějak zpracovat, že ji Adam odstřihl. Nesmírně trpěla, ale před ním se snažila dělat, že je v pohodě, aby mu to ještě více nestěžovala. Do toho stále pracovala na své show. Její nový kolega byl skvělý.

Opět se tu ukázala zákeřnost sociálních sítí. V druhé polovině to bylo nejhorší, což Rosie, pro kterou ta nová větší mediální pozornost byla nová, nezvládala. I mě všeobecně stále udivuje, co si někteří dovolí napsat :-(.

Oproti prvnímu dílu tu byly části, které se za mě táhly (hlavně prostředek). Popisovali se stále dokola pocity a tolik mě to nebavilo. Nechci zlehčovat problémy, které měli, ale uvítala bych to více optimistické, místy to bylo dost depresivní. Od doby, co si dali už konečně pusu, se to zase rozjelo. Jen pak škoda toho rychlého konce.

Zase mě ale potěšilo, že spolu trávili více času. I ta jejich slabost pro barvení vlasů byla rozkošná.

Mamberi
03.04.2024 2 z 5

První díl se mi moc líbil. To bohužel nemohu říct o druhém díle. Celá kniha se točí jen okolo pocitů obou postav a chybí jakýkoliv děj. Celkově to byla jedna velká nuda.

Blueberry.hd
01.04.2024 4 z 5

(SPOILER) Za mne důstojné pokračování, i když chvílemi poněkud nereálné..
No, možná jednou a v jiném Vesmíru.. se všechno stalo jinak ale tentokrát...

Adam a já, svět a všechno mezi tím

Nechci být ošklivá, ale bylo mi řečeno, že když jsou dva lidé v bažině, nedostanou se ven a utopí se :(

Moniska2410
01.04.2024 3 z 5

Na tenhle díl sem se hrozně moc těšila, jak se to bude vyvíjet mezi Adamem a Rosie, protože konec prvního dílu skončil hrozně moc otevřeně. Takže jen co sem dostala knihu do ruky, hned sem začala číst. Jenže to prvotní nadšení po pár stránkách opadlo

Tak do půlky knihy sem se u čtení spíš nudila a celé se to tak nějak vleklo. Pak se to naštěstí začalo otáčet a já začala dostávat ten skvělý příběh, který sem od knihy očekávala.

Zabrousily jsme i do minulosti ústředních postav a já se tak dozvěděla odpovědi na některé otázky, které mi v hlavě zůstali po dočtení prvního dílu.

Tenhle díl se už moc nevěnuje hudbě a podcastu, ale spíš nám ukazuje tu druhou tvář showbyznysu. Paparazzi, závist, lži a já sem upřímně ráda, že sem jen obyčejná kadeřnice ze zapadákova.

Adam i Rosie byly opět skvělý, každý měl svého démona a snažil se s ním bojovat. Počítejte s tím že je to slow burn romantika a tady za mě obzvlášť pomalá.

Knihu určitě doporučuju, krásně uzavře příběh.

,,Když se podívám do tvých očí, vím, že jsem našel zrcadlo své duše."

Elize
30.03.2024 3 z 5

Tenhle díl byl pro mě jedno velké zklamání. Zkrátka vím, že to Mona umí líp... první díl se tak nějak nic moc nedělo, ale kniha byla plná emocí a velmi čtivá a najednou bum a rychlý velmi emotivní konec... to se ale rozhodně nedá říct o druhém dílu. Děj zde opět prakticky není, ale bohužel se celá kniha tak nějak táhne velmi obsáhlými odstavci o emocích, které se neustále opakují... hluboké mnohastránkové vyznání lásky tak nějak ztrácí na hloubce, když ho pak hlavní hrdinka při prvním zakolísaní doslova zmačká a vyhodí do koše... hlavní hrdinové jsou celou dobu stejní jako v prvním díle... nenastává zde žádná změna, ani žádný osobní vývoj. Závěrečná zápletka snad ani nebyla zápletka, nehledě na to, že jsem se do problémů hlavních hrdinů nedokázala vůbec vžít. Celkově zhrnuto: tomuto dílu chybí ona pověstná čtivost a hlavní emoci, kterou jsem celou dobu cítila, byla nuda a následně uspokojení, že jsem to vůbec přelouskala až do konce. Rozhodně nehodlám na knihy od Mony zanevřít - psát zkrátka umí, ale tohle se (alespoň za mě) úplně nepovedlo.

MaláKnihomolka
28.03.2024 5 z 5

Připravte si kapesníčky, emoční jízda na 400 stranách začíná.. Tři měsíce, tak dlouho se Adam neozval. Stejně tak dlouho je zlomené i srdce Rosie, která se snaží vést dál normální život, fungovat ve své milované práci a ustát jeho odchod. To vše, protože si přeje, aby byl Adam v pořádku. Ten se teď však vrací na scénu a nebude to jen tak. S ním se vrací i všechny city.

Upřímně ani nevím, kdy naposledy mi bylo knižních postav tak moc líto. V dnešní době je tak lehké někomu ublížit, napsat zlý komentář trvá chvilku. Stejně tak ten nátlak, když se stanete známými a lidé najednou mají pocit, že vás znají (ačkoliv jen přes sociální sítě, televizi, z koncertu..) a že mají právo vás soudit, nenávidět, pomlouvat. Nejen kyberšikanou se zabývá Mona Kasten v této duologii, ale je to stěžejní téma příběhu. Autorka se nebojí vážných témat, tudíž se tu řeší i závislost nebo rodinné problémy (ty v lehčí míře). Stejně tak nám ukázala, že taktéž paparazzi jsou kolikrát nechutní tím, jak se ženou za senzací. Na úkor tomu, že i celebrity jsou jen lidé, také jim jejich jednání může ublížit.

Začátek se na mě trochu táhnul, čekala jsem hlavně na to, až se Rosie znovu setká s Adamem. To byl asi jediný mínus, který jsem v Křehkém srdci našla.
Jinak se mi líbilo vykreslení vztahu hlavní dvojice. Jak si k sobě hledali cestu, podporovali se, byli tu jeden pro druhého. Já jim tu chemii stoprocentně věřila. Je to takový bolavý příběh pro romantičky, který nakonec pohladí po duši.

Tajně doufám, že autorka napíše další knihu o nějakém dalším členovi Scarlet Luck. Myslím, že půdu si na to docela připravila.

cestina_s_linus
27.03.2024 5 z 5

Po nečekaném “rozchodu pokračuje příběh Adama a Rosie o tři měsíce později. Připravte si kapesníčky, protože na necelých 400 stranách zažijete pořádnou emoční jízdu.

Autorka již v předchozí knize pracovala s tématem kyberšikany, ale v tomto díle nabírá mnohem větších rozměrů. Nejen, že nám ukazuje, jak málo stačí k tomu, aby nás nenáviděli úplně cizí lidé, ale zároveň nás skrze text nutí prožít si ty depresivní chvíle, které prožívá Rosie.

I když byl místy děj předvídatelný, tak kniha má spád a nemohla jsem se od příběhu R+A odrthnout. Občas jsem se přistihla, že čtu dokolečka dokola nějakou větu, protože nedávala smysl... ale takových pasáží bylo v knize (naštěstí) jako šafránu.

Vůbec by mi nevadilo, kdybychom se někdy v budoucnu k příběhu R+A (a jejich okolí) vrátili.

evineckY
24.03.2024 5 z 5

„Ty jsi všechno“

Křehké srdce - ten název knihy naprosto sedí.
Paparazzi jsou jako hyeny, které ohlodají člověka na kost a seberou mu duši.
Jsou to lidi bez charakteru a je jím jedno, komu lhaním ublíží.
Kniha je skvělá a dostala mě z krize.

Zasloužil jsem si v životě člověka, který mi dává lásku.
Protože za to stojím.
A právě tak Rosie stojí za všechny ty dobré věci, pro které stojí za to žít.

nina3905
24.03.2024 5 z 5

Achhh, jaj, príbeh bol pohladením pre každú romantickú dušu.

happy19
24.03.2024 5 z 5

(SPOILER) Naprosto nádherně bolavý příběh o dvou srdcích a duších,které se prostě musely potkat!
Rovněž překonat vlastní démony a nástrahy okolního světa...
Miluji slow burn,takže vřele sérii doporučiji všem romantičkám;-)

,,Když se podívám do tvých očí, vím, že jsem našel zrcadlo své duše."

GiraffeAndy
24.03.2024 3 z 5

Oproti předchozímu dílu je pokračování o něco slabší. Všechny vedlejší dějové linky a postavy ustoupily naprosto do pozadí a příběh se věnuje jen vztahu ústřední dvojice, což je na jednu stranu pochopitelné, ale na druhou stranu trochu škoda. První díl byl rozhodně zajímavější, tady jsem se místy už začínala nudit. Možná bych víc ocenila, kdyby autorka celý příběh zpracovala v rámci jednoho románu, nebo kdyby naopak víc rozpracovala některé vedlejší postavy a linky, jak už jsem zmínila, v tomto díle se jim bohužel příliš nevěnovala. Takto působil druhý díl dost předvídatelně a zdlouhavě. Přesto je třeba si druhý díl přečíst, pokud chcete uspokojivý konec celého příběhu.

Matri
23.03.2024 5 z 5

"Vypadala zkrátka jako Rosie. Ta holka s ledově modrýma očima, která mi nedala žádnou jinou možnost než tu, že se musí stát mou přítelkyní. Holka, která se probojovala tou spoustou vrstev, jimiž jsem obalil svoje nitro, až se dostala k jádru."

Prvý diel ma dosť emočne vyšťavil, lebo naozaj sa nejedná o klasickú "ľahkú romantiku". Príbeh Rosie a Adama je trpký, smutný, depresívny, emočne totálne na hrane. A opäť musím povedať, milujem to!!!
Nebudem klamať, z tohto príbehu mám mieru depresiu, som nahnevaná na svet médií, a hoci je to fiktívny príbeh, držím palce každému, kto sa musí potýkať s takouto špinou.
Rosie je miláčik a celú knihu som trpela s ňou :( Adamove trápenie je jedna vec, ale čo sa dialo Rosie by bolo veľa aj na koňa a ona na to bola väčšinou úplne sama.
Rosie a Adam za mňa vytvorili krásny pár, hoci vymyslený, ale ich vzťah autorka vystavala tak, až sa zdal úprimne reálny. Slow burn romantika v celej svojej kráse.
Celá duologia je pre mňa úžasný citlivý, trpký príbeh, ktorý z celého srdca odporúčam!

Už nikdy dům pro hosty.“
„Líbí se mi tvůj dům pro hosty,“ mumlala mi s ústy u krku.
„To mně taky. Ale je pro hosty. A ty už nejsi host.“
„A co teda jsem?“ zeptala se, když jsme došli k posteli.
„Ty jsi všechno. “

Autorovy další knížky

Mona Kasten
německá, 1992
2019  86%Věřit znovu
2020  90%Cítit znovu
2021  83%Zachraň mě
2019  86%Začít znovu
2020  81%Doufat znovu

Kniha Křehké srdce je v

Právě čtených14x
Přečtených140x
Čtenářské výzvě17x
Doporučených9x
Knihotéce131x
Chystám se číst163x
Chci si koupit84x
dalších seznamech4x