Tessie15 Tessie15 oblíbené citáty

☰ menu

Sebepomoc Jak zastavit čas: polibkem. Jak cestovat v čase: četbou. Jak uniknout času: hudbou. Jak pocítit čas: psaním. Jak si ulevit od času: dýcháním.
Matt Haig

Každý v sobě nese svůj příběh. Ten příběh z nás dělá to, kdo jsme, určuje naše rozhodnutí i naše omyly. Pokud je váš příběh plný pocitu viny, strachu a nenávisti k sobě samému, může být život dost mizerný. Ale jestli máte štěstí, najdete člověka, který vám poví hezčí příběh. Takový, který se usídlí ve vaší duši a zní hlasitěji než vše, o čem jste sami sebe přesvědčili. Pokud ten příběh uložíte do svého srdce, stane se vaší vášní a důvodem, proč žít. A to je na tom to dobré, to nejlepší. Protože tohle je sama podstata lásky, a nic míň.
Mia Sheridan

,,Když přemýšlím o lásce, vidím ji jako něco, co nás obklopuje. Je to víc než jen sex nebo zamilovanost. Myslím, že když zmizíme ze světa, to jediné, co po nás zůstane, je láska." (Kniha vzpomínek)
Rowan Coleman

,,Žít šťastně až do smrti, nebo třeba jen žít spolu až do smrti není žádný klišé," řekla Wren. ,,Je to ta nejvznešenější a taky nejodvážnější věc. o kterou se lidi můžou pokusit."
Rainbow Rowell

Někdy není hrdinství být silný a odvážný, ale nejstatečnější je užívat si to, co máme, a zachovat si optimismus kvůli tomu, co nám přináší štěstí. Bát se života je snadné a obyčejné. Mnohem těžší je obklopit se něčím dobrým a každý den kráčet k zítřkům jako bojovník. (Dublin Street, Poděkování)
Samantha Young

And in the middle of my chaos, there was you.
Paullina Simons

Když si vezmeš na cestu knížku, stane se něco podivuhodného: začne shromažďovat tvé vzpomínky. Později ji stačí jen otevřít a ty budeš zase tam, kde sis z ní poprvé četla. Všechno se vrátí už s prvními slovy: obrazy, vůně, zmrzlina, kterou jsi při čtení jedla... Věř mi, knihy jsou jako mucholapka. Na ničem neulpívají vzpomínky tak dobře jako na potištěných stránkách.
Cornelia Funke

Prožij všechno, co můžeš. Byla by osudová chyba to neudělat. Nezáleží nijak zvlášť na tom, pro co přesně se rozhodneš, dokud to, co žiješ, bude tvůj život. Kdybys neměl svůj život, co jiného bys potom měl?
Henry James

Ani o lidech, kteří jsou nám blízcí, ani o těch, které milujeme ze všech nejvíc, nemůžeme vědět úplně všechno.
Kiera Cass

Mám podivínství rád. Normalita je nudná.
Kasie West

Každý je zajímavý, když se na něj díváš dostatečně dlouho. - Uvnitř mé hlavy
Francesca Zappia

Jednoho dne potkáš chlapce, který se naučí znát, jakou květinu máš nejraději, jakou písničku máš nejraději, která sladkost je tvá nejoblíbenější. A pak nebude záležet na tom, jestli bude třeba chudý a nebude ti to všechno moct dát, protože si dal práci poznat tě lépe než kdokoliv jiný. Jenom takový chlapec si získá tvé srdce.
Leigh Bardugo

Každé smrti nezabráníš, stejně jako nezabráníš létu, aby přešlo v podzim... - M. Ch. Prastarý meč
Rick Riordan

Život se skládá ze vzpomínek. Z dobrých i ze špatných. Ty dobré si pamatovat chceme, ty špatné se připomínají samy.
Petra Stehlíková

Váží si tě - za všech okolností? To je první otázka. Druhá: Pokud bude za dvacet let od nynějška stejný jako teď, chtěla bys s ním pořád být? A nakonec, inspiruje tě k tomu, aby ses snažila být lepším člověkem? Až najdeš někoho, s kým na všechny tři otázky odpovíš ano, pak jsi našla dobrého chlapa. (Slammed)
Colleen Hoover

Normální život by se k nám nehodil, i kdybychom se o něj pokoušeli.
Victoria Schwab

Mít někoho rád člověka poděsí. Zvlášť když už někoho ztratil. Je jednoduché si začít myslet, že to za to nestojí a že život nebude tolik bolet, pokud si nikoho nepustíš k tělu. Ale to potom nežiješ. Jestli cítíš jen polovinu z toho, co on, neodháněj ho. (Dveře do prázdnoty)
Victoria Schwab

Vědění je síla, ale nevědomost může být požehnání." - Archiv
Victoria Schwab

Nevím. Řekla bych, že můžeš být sám sebou, ať už to znamená to nejlepší, nebo to nejhorší, co v tobě je. A stejně tě ten druhý má rád. Můžeš se s ním i pohádat nebo poprat, ale i když jsi na něj naštvanej, pořád víš, že nepřestal být tvůj nejlepší kamarád. -Všechny malé zázraky
Jennifer Niven

Nikdy nejsi ani tak skvělý, ani tak ubohý jak si sám myslíš.
Francesca Zappia

Jsem na nejvyšší větvi. Jsme vepsáni do nátěru. Věřím ve znamení. Záře ultrafialové. Jezero. Modlitba. Je to krásné, být krásný v soukromí.
Jennifer Niven

A co se týče vás ostatních, zapamatujte si tohle: NĚKDO VÁS CHCE. Ať jste velcí, malí, vysocí, prťaví, pěkní, obyčejní, přátelští, plaší. Nenechte nikoho, aby vám tvrdil, opak, dokonce ani sami sebe. Hlavně ne sami sebe. - Libby Stroutová (Tíha vesmíru)
Jennifer Niven

Jestli se nebojíš, nejsi člověk.
James Dashner

Nesměješ se a nemáš náladu na blbé vtipy a já tě miluju za to, že nic nepředstíráš, že jsi celým duchem tady, a všechna ta dřina se konečně vyplatila, protože všechno jsem dělal pro tenhle okamžik.
Caroline Kepnes

Chci, aby život utíkal pomalu, protože se na tebe chci těšit z celého srdce, z celého srdce se s tebou přivítat, z celého srdce se s tebou milovat a pak chci, aby mi po tobě bylo z celého srdce smutno. Musím se smát, protože k sobě v duchu mluvím jako nějaké navoněné přáníčko, ale já si to zasloužím. Tebe i tu radost.
Caroline Kepnes

Žijeme v době kdy lidé kteří nemají 4 355 přátel jsou považováni za odpad.
Caroline Kepnes

Odevzdal jsem se jí celý, ale je to jako rozdíl mezi filmem a knížkou. Kniha ti dovolí zvolit si, kolik detailů, kolik krve chceš vidět. Kniha ti dává svolení vidět příběh vlastníma očima, pochopit ho po svém. Ty jsi ten, kdo interpretuje. Tvůj Alexander Portnoy nevypadá jako můj, protože pohled každého z nás je jedinečný. Když člověk shlédne film, odejde s přítelem z kina a hned se o něm můžou bavit. Když člověk dočte knihu, přemýšlí. Love vyrostla na filmech a já jsem jí právě přečetl knihu.
Caroline Kepnes

Pohádka, to je raneček moudrosti, který nám tu zanechali předkové, abychom si ho vzali na vandr světem a věděli, jak se rozhodovat na rozcestích. Kudy jít a kudy se nevydat. Pohádka věří, a dokonce přikazuje, že dobro má být pochváleno a zlo potrestáno. Jenže lidský život je krátký a boží mlýny melou tak pomalu, že se takové spravedlnosti málokdy dočkáme. Ale pohádka to všechno stihne. V tom spočívá její blahodárnost.
Zdeněk Svěrák

Není snadné věřit člověku, který nepije kafe.
Laurell K. Hamilton

Čeština je krásná řeč. Ona má obrovskou plejádu slov pro obyčejný věci. Třeba kulaťoučké jablíčko. To neřeknete jinou řečí. Angličan musí říct “a litte round apple“, malé kulaté jablko…. Tomu přece chybí barva i vůně.
Jan Werich

Den, kdy se člověk ani jednou nezasmál, by měl považovat za ztracený.
Victor Hugo

Ze všech na světě si vždycky vyberu tebe.
Rainbow Rowell

,,Já jsem si přál, aby tu dneska se mnou byla máma, což je blbost, protože se to nemůže stát." Krčí rameny a otáčí se ke mně s úsměvem, který mě vždycky dostane. ,,Není blbost chtít ji zase vidět." ,,Nešlo o to, že bych ji chtěl vidět," říká a dívá se na mě celou hloubkou sedmnáctiletých očí. ,,Chtěl jsem, aby ona viděla tebe."
Katja Millay

Trénink je všechno! I květák není nic jiného než zelí pořádně vycepované.
Samuel Langhorne Clemens

Do ráje běžte, jestli dáváte přednost příjemnému podnebí. Do pekla, pokud vám jde spíš o společnost.
Samuel Langhorne Clemens

Opravdový pán Smrti před Smrtí neutíká. Ví, že musí zemřít, a chápe, že ve světě živých jsou mnohem, mnohem horší věci než umírání.
Joanne Rowling

A já nechci jít ve stopách jiných lidí,já nechci kráčet po cestě,kterou jiní přede mnou vyšlapali,já chci svoji vlastní cestu,byť zcela uzounkou pěšinku,namáhavě proklestěnou trním a hložím,ale vlastní a docela novou.
Jarmila Loukotková

Až umřeme, už tu nebude nikdo jako my. Lidé ale nikdy nejsou stejní - když odejdou, nelze je nahradit. Zůstane po nich prázdné místo, které není možné zaplnit, neboť osudem lidské bytosti - osudem genů i nervové soustavy - je být jedinečný, nalézt si svou cestu, žít svůj život, umřít svou smrtí.
Oliver Sacks

„Věřím, že fantazie je silnější než vědění. Že mýty mají větší moc než historie. Že sny jsou mocnější než skutečnost. Že naděje vždy zvítězí nad zkušeností. Že smích je jediným lékem na zármutek. A věřím, že láska je silnější než smrt.“
Robert Fulghum

Jsou lidé, kteří na nás závisejí, sledují nás, učí se a berou si od nás. A my se to ani nikdy nedozvíme. Nešetřte sebou. Třeba se vám o tom nikdy nedostane důkazu, ale jste důležitější, než si myslíte. Vždycky je někdo, kdo bez vás nemůže existovat. Háček je v tom, že nevíte, kdo to je. To mi připomíná starou súfijskou legendu o dobrém muži, kterému Bůh slíbil splnit jedno přání. Muž řekl, že by si přál konat dobro a nevědět o tom. Bůh jeho přání vyhověl. A pak si Bůh řekl, že to je výborný nápad, a splnil to všem lidem. A tak je tomu dodnes.
Robert Fulghum