Caroline Kepnes citáty

americká, 1976

Citáty (19)

...ztrácím trpělivost stejně jako s životem a s lidmi. Už nemám po čem toužit ani o čem snít. Když se na něj podívám, připadám si odporný, protože on je tak debilně hodný, že o tobě vůbec nemluví. Navíc se vůbec nebaví o svém vztahu, takže se cítím, jako bych potřeboval jeho soucit.


"Nahrává fotky na Instagram tak metodicky a chladnokrevně, až by člověk řekl, že sbírá důkazní materiál na vlastní obhajobu, jako by se celý život snažila dokázat, že má nějaký život."


Až příliš mnoho kluků tady s tebou spalo. Vím to, protože tě přehlížejí.


Bude to hnusný, když řeknu, že je mi skvěle.


Existuje jedna věc, která je ještě krutější než klec, ve které pták nemůže lítat: klec tak velká, že si pták myslí, že v ní lítat může. (Ty)


Chci, aby život utíkal pomalu, protože se na tebe chci těšit z celého srdce, z celého srdce se s tebou přivítat, z celého srdce se s tebou milovat a pak chci, aby mi po tobě bylo z celého srdce smutno. Musím se smát, protože k sobě v duchu mluvím jako nějaké navoněné přáníčko, ale já si to zasloužím. Tebe i tu radost.


Jak je sakra možné, že se můj hněv vždycky promění v lásku k tobě?


Kdybychom byli puberťáci, mohl bych tě políbit. Ale stojím na stupínku za pultem, na košili mám cedulku se jménem a ani jeden z nás už není úplně mladý. Večerní finty dopoledne nezabírají a okny sem proniká slunko. Nemělo by být v knihkupectví šero?


Měl jsem pocit, že jestli ji nesevřu v náručí, nebo jestli aspoň neudělám nějaký krok k tomu, abych ji sevřel v náručí, tak asi umřu. Takže jsem imrovizoval.


Moje nej metamorfozovala do záhadné krávy.


Nesměješ se a nemáš náladu na blbé vtipy a já tě miluju za to, že nic nepředstíráš, že jsi celým duchem tady, a všechna ta dřina se konečně vyplatila, protože všechno jsem dělal pro tenhle okamžik.


Odevzdal jsem se jí celý, ale je to jako rozdíl mezi filmem a knížkou. Kniha ti dovolí zvolit si, kolik detailů, kolik krve chceš vidět. Kniha ti dává svolení vidět příběh vlastníma očima, pochopit ho po svém. Ty jsi ten, kdo interpretuje. Tvůj Alexander Portnoy nevypadá jako můj, protože pohled každého z nás je jedinečný. Když člověk shlédne film, odejde s přítelem z kina a hned se o něm můžou bavit. Když člověk dočte knihu, přemýšlí. Love vyrostla na filmech a já jsem jí právě přečetl knihu.


Potíž s knihami je v tom, že mají konec. Svedou tě. Roztáhnou ti nohy a vtáhnou tě do sebe. A ty se do nich ponoříš, opustíš všechno, co máš, přetrháš vazby se skutečným světem a líbí se ti být uvnitř a pak se kniha rozplyne.


Protože každý den jako by vždycky byl ten jediný.


Stačí trocha praxe v knihkupectví a člověk se brzo naučí, že většina lidí se stydí za to, kým jsou.


Udržet oční kontakt jde asi 10 vteřin, pak se ten druhý vyděsí, nebo ho svedete. (Ty)


Všechno, co má nějakou cenu, se musí schovat. (Ty)


Všeství (podstatné jméno): splynutí myslí, těl a duší. (Ty)


Žijeme v době kdy lidé kteří nemají 4 355 přátel jsou považováni za odpad.