Tessie15 Tessie15 komentáře u knih

☰ menu

Měděný jezdec Měděný jezdec Paullina Simons

Úžasná kniha. Těším se na další díly, zároveň se však děsím toho, co přijde. Ale jsem si jistá, že jsem nečetla Měděného jezdce naposledy...

31.03.2019 5 z 5


Kašmírový šál Kašmírový šál Rosie Thomas (p)

Úžasná kniha. Líbilo se mi propojení minulosti a současnosti. A k tomu ten neuvěřitelný popis Indie, období války a všech změn, které s válkou a hlavně po ní nastaly. Rozhodně stojí za přečtení.

15.04.2018 5 z 5


Najít Sky Najít Sky Joss Stirling (p)

Nevím proč, ale ze začátku jsem měla problém se do knihy začíst. Nakonec se mi to ale podařilo a nemohla jsem se od ní odtrhnout :) Námět je zajímavý, stylem to opravdu připomíná Stmívání a podobné knihy (přesně jak píše Kaleigh ve svém komentáři). Prostě taková romantika smíchaná s fantasy.
A ten překlad a gramatika? Celkem hrůza. Chápu, že se občas nějaká chybička vloudí, ale tohle bylo moc ...

11.02.2018 4 z 5


Dveře do prázdnoty Dveře do prázdnoty Victoria Schwab

No, nevyrovnalo se to prvnímu dílu. Ale upřímně? I tak se mi tahle kniha neskutečně líbila. Vtáhlo mě to do děje, ta myšlenka Archivu je originální. A hlavní postavy? V určitých okamžicích jsem Mac chápala (jasně, mohla se se vším svěřit, ale buďme k sobě upřímní - každý si občas nechává některé věci pro sebe a nechce se svěřit) a Wesley? Ten kluk je neskutečný :)

06.02.2018 5 z 5


Archiv Archiv Victoria Schwab

Archiv mě hodně bavil. Podle mě je to dobře napsaná kniha, prostředí Coronada je úžasné a líbilo se mi propojení se vzpomínkami na jejího dědečka. A upřímně? Wesleyho jsem si zamilovala od prvního okamžiku :) Smála jsem se, byla jsem napjatá a v určité pasáži jsem se málem rozbrečela. Už se těším, až si přečtu druhý díl :)

11.11.2017 5 z 5


Uvnitř mé hlavy Uvnitř mé hlavy Francesca Zappia

Úžasná kniha. Zajímavá, napínavá a skvělá. To, že hlavní hrdinka má schizofrenii je rozhodně zajímavé, nikdy nevíte co je realita a co halucinace. Neuvěřitelně čtivá knížka, Alex i Milese jsem si zamilovala a už teď vím, že jsem knížku nečetla naposledy :)

08.11.2017 5 z 5


Všechny malé zázraky Všechny malé zázraky Jennifer Niven

Tuhle knížku jsem si už dlouho chtěla přečíst, ale dostala jsem se k tomu až teď. A musím říct, že je úžasná. Je skvěle napsaná, čtivá. Theodora Finche jsem si zamilovala v prvním okamžiku. Smála jsem se, brečela, ale hlavně jsem nad touto knížkou ještě dlouho po dočtení přemýšlela.
A poznámka autorky na konci knihy? Tak to mě dostalo.

08.11.2017 5 z 5


Jana Eyrová Jana Eyrová Charlotte Brontë

Upřímně? Ještě předtím než jsem Jane Eyrovou začala číst, jsem se obávala, aby to nebyla taková normální kniha, prostě román který se řadí mezi klasiku, přečtete ho, ale nezanechá ve vás nějaký hlubší pocit a touhu se k němu znova a znova vracet (ne každá klasika všechny zaujme, přece jenom má každý jiný vkus). Ale Jane Eyrová se mezi taková díla nebude nikdy řadit. Od první stránky knihy až po tu poslední jsem četla s velkým nadšením, všechno jsem s hlavní hrdinkou prožívala a některé pasáže mě opravdu dojaly (až jsem se málem rozbrečela při čtení v tramvaji :D Autorka napsala neuvěřitelný příběh s úžasně propracovanými charaktery postav. Nic v příběhu nebylo přehnané (nebo nějak ,,přeslazené"), postavy byly skvěle popsané a láska mezi Jane a panem Rochesterem byla cítit na každé stránce. Tohle je jedna z knih, ke kterým se budu ráda vracet a které nikdy neomrzí. Vážně úžasné dílo.

26.09.2016 5 z 5


Skoro směšná story Skoro směšná story Ned Vizzini

Kniha je naprosto geniální!!! Strašně dlouhou dobu jsem tuto knihu sháněla v knihkupectvích a nakonec jsem si ji koupila v originále i českém překladu. A jsem za to ráda. Vizzini uměl skvěle popsat deprese a využít zkušenosti z doby kdy byl sám v psychiatrické léčebně (jen je škoda, že sám trpěl depresemi a nakonec spáchal sebevraždu, byl to opravdu skvělý spisovatel). Jak jsem tak četla a postupně poznávala samotného Craiga, jeho deprese, vztahy s rodinou a přáteli a celý jeho příběh, byla jsem jím naprosto ohromena. Rozhodně tato kniha stojí za přečtení a abych byla úplně upřímná, myslím, že v některých situacích se s Craigovými pocity ztotožníte a uvědomíte si, že život rozhodně stojí za to i když máte problém a myslíte si, že není jiné řešení než sebevražda. Doporučuji všem!!!

09.03.2016 5 z 5


Gepard je nejrychlejší Gepard je nejrychlejší Jana Moravcová

Když jsem tuhle knihu začala číst, tak mě hodně zaujala. Po přečtení části, ve které zabil myš, tak jsem myslela, že tu knihu zavřu a už nikdy neotevřu. Ale, pak jsem si to rozmyslela a dala knížce druhou šanci. A nakonec jsem udělala dobře. Rozhodně zajímavá kniha, která zachycuje vývoj mentality člověka/vraha, který si už od dětství uvědomuje, že je jiný. Kniha určitě stojí za přečtení, vřele doporučuji.

12.12.2015 4 z 5


Jíst, meditovat, milovat Jíst, meditovat, milovat Elizabeth Gilbert

Knížka je tisíckrát lepší než film!!! Je skvěle napsaná a nejvíce ze všeho mě fascinuje ta skutečnost, že autorka tuto cestu sama absolvovala. Přišlo mi zajímavé číst o tom, jak se její život měnil, jak objevovala svět a své já a byla ochotná zamířit do úplně cizích zemí, věnovat se novému náboženství a po všem co prožila, po vší té psychické bolesti a problémech znova začít žít a nakonec se i zamilovat. Podle mě skvělá knížka ke které se budu ráda vracet.

09.10.2015 4 z 5


Losing it Losing it Cora Carmack

Super!!! Upřímně, nečekejte od toho nějaké mistrovské dílo, které se vám zapíše do paměti až do konce života, ale rozhodně je to ta pravá knížka, když máte depku a potřebujete se ujistit, že romantika aspoň někde existuje (když už to není ve vašem životě). Rozhodně mě to pobavilo a asi tak jako po každé takové knížce jsem zjistila, že toho kluka chci :D (uznávám, je to naivní představa, že takový kluk někde existuje, ale proč aspoň nesnít, no ne? Rozhodně ji přečtete rychle a vykouzlí vám úsměv na rtech. Doporučuju :)

28.09.2015 3 z 5


Romeo a Julie Romeo a Julie William Shakespeare

Romantický příběh, dva znepřátelené rody, mladí milenci a tragický osud. Kdo by to neznal :) Někomu to moc nesedne, ale já Shakespeara miluju, takže za sebe rozhodně doporučuju :)

05.08.2015 4 z 5


Utrpení mladého Werthera Utrpení mladého Werthera Johann Wolfgang Goethe

Jakmile jsem ji dočetla, pochopila jsem proč se s postavou Werthera tolik lidí ztotožnilo a rozhodlo se ho následovat. Nenaplněná láska, přemýšlení o smyslu života, tragický osud. Ačkoliv byla kniha vydána v roce 1774, je to stále aktuální téma a určitě ještě dlouho bude.

05.08.2015 4 z 5


Romeo, Julie a tma Romeo, Julie a tma Jan Otčenášek

Kdo ji nečetl, tak nepochopí. Je to úžasně napsaná kniha. Mnoho spisovatelů (snad asi každý kdo kdy napsal nějakou knihu) psalo o mladé a zamilované dvojici a jejich osudové lásce, ale Otčenášek napsal neuvěřitelný příběh, který vypráví o lásce židovské dívky a mladého chlapce během 2. světové války. Jakmile to dočtete, zanechá to ve vás silné dojmy. Aspoň u mě to tak bylo. Rozhodně se k této knížce ráda vracím a DOPORUČUJU ji. Kdo ji ještě nečetl, měl by to rychle napravit, protože přichází o velký čtenářský a emoční zážitek.

05.08.2015 5 z 5


Na stříbrné cestě Na stříbrné cestě Alice Moss

Oproti prvnímu dílu trochu zklamání, ale dá se číst. Škoda, že nevyšel třetí díl v češtině :(

05.08.2015 2 z 5


Smrtící polibek Smrtící polibek Alice Moss

Když se v knize poprvé objevil Finn, tak jsem se do něho ihned zamilovala :D Miluju tenhle typ kluků a vždycky doufám, že oni budou ti praví pro hlavní hrdinku :) Trochu moc romantické a naivní, ale co už ... Knihu doporučuju, rozhodně vám zlepší náladu :)

05.08.2015 4 z 5


Tajemství Lynburnů Tajemství Lynburnů Sarah Rees Brennan

Miluju romantické knihy a tuhle jsem přečetla jedním dechem :) Neříkám, že je to mistrovské dílo, ale je to ideální odpočinkové čtení, které vás rozesměje nebo rozbrečí. Nejvíce mě ale dojalo, když Jared řekl Kami: ,,Všechno, co jsem kdy chtěl, jsi ty." Pořádně mě ale naštvalo, že druhý díl nebudou překládat do češtiny :(

05.08.2015 4 z 5


Léto s kovbojem Léto s kovbojem Jaromíra Kolárová

Ten film miluju, ale o knize jsem dlouho nevěděla. Pak jsem ji uviděla v knihkupectví a musela jsem ji mít. A neudělala jsem chybu. Je to odpočinkové čtení, které rozhodně nezklame. Nejvíce mě ale dostalo popisování vnitřních pocitů hlavních postav, v tomhle kniha film převyšuje. Ideální čtení na léto :)

31.07.2015 4 z 5