Nikča1236 Nikča1236 oblíbené citáty

☰ menu

..Jestliže, bože, jsi, tak už mě neser / podmínky, kterýs dal, jsou prostě nefér! / nikdo mi neřekl při cestě na svět / že jednou budu zas muset jít nazpět (Já už chci domů)
Jiří Hásek

Zlo je zlo, Stregobore, ... Menší, větší, střední, všechno jedno, proporce jsou relativní, hranice nejasné. Nejsem zbožný poustevník, nečinil jsem v životě jen dobro. Mám-li však volit mezi dvěma zly, nevolím raději vůbec... (Zaklínač- Poslední přání- Menší zlo)
Andrzej Sapkowski

S láskou je to jako s ledvinovou kolikou. Dokud tě nepostihne záchvat, nedokážeš si něco takového ani představit. A když ti někdo vypráví, nevěříš.
Andrzej Sapkowski

Lidé si s oblibou vymýšlejí nestvůry a hrůzy. Sami si připadají pak méně odporní. Když se zpíjejí do němoty, podvádějí, kradou, bijí ženy nebo prostřílí šípy posledního jednorožce na světě. Rádi si namlouvají, že horší než oni je přece jen mora, kradoucí se za rozbřesku do chalupy. Pak jim je nějak lehčeji u srdce. A lépe se jim žije. (Poslední přání)
Andrzej Sapkowski

Být neutrální neznamená být lhostejný a bezcitný. Není třeba zabíjet v sobě city. Stačí v sobě zabít nenávist. - Zaklínač III.
Andrzej Sapkowski

"Pokrok," pronesl důrazně, "bude zaháňat tmu, poněváč k temu pokrok slúží, tak jako prdel k sraní. Bude furt víc a víc světla a nikdo sa už nebude bát tmy ani Zla, co se v něj skrývá. Přijde taký den, že už na Zlo nikdo nebude věřit. Ale vždycky někde ostane tma a v něj Zlo. Vždycky budu kdesi číhat tesáky a drápy. A vždycky budu potřební zaklínači." - Zaklínač VII.
Andrzej Sapkowski

"Pletl jsem si vesmír s hvězdami odrážejícími se na vodní hladině" - Čas opovržení
Andrzej Sapkowski

Věčně říkám: ,Těší mě, že jsem se s váma seznámil, někomu, s kým mě ani dost málo netěšilo se seznámit. Ale když člověk chce žít, musí tyhle věci říkat.
Jerome David Salinger

Známkou nezralého člověka je, že chce kvůli něčemu podstoupit vznešenou smrt, zatímco známkou zralého člověka je, že chce kvůli něčemu v příkoří žít.
Jerome David Salinger

Když se to vezme kolem a kolem, je vlastně každej voják taky ukradenej ze svýho domova.
Jaroslav Hašek

Můžete s tím nesouhlasit, můžete se dokonce i rozčilovat, ale to je asi tak všechno, co s tím můžete dělat.
Jára Cimrman

Historická bitva často napáchá větší škody v učebnici než na válečném poli.
Jára Cimrman

Jsem bezvýhradný ateista, až se bojím, že mě Pánbůh potrestá...
Jára Cimrman

"Opravdu mě po dočtení dorazilo, že když skončíte se čtením, přejete si, aby byl autor váš úžasný kamarád a mohli jste mu zavolat, kdykoliv se vám chtělo." - Kdo chytá v žitě
Jerome David Salinger

Jsme přinuceni mlčet a na druhé straně jsme nebezpeční svým mlčením; jako kdyby cítili, co se s námi děje, že nám není třeba mluvit, abychom řekli své.
Jiří Kolář

Proč se staří lidé probouzejí tak brzy? Proto, aby si prodloužili další den života?
Ernest Hemingway

Květy všechno zakryjí. Dokonce i hroby.
Erich Paul Remark

Těch okamžiků k zapamatování jsou spousty a mě někdy napadá, že ve skutečnosti třeba ani nejsme lidi. Třeba jsme právě ty okamžiky. (Když psi pláčou)
Markus Zusak

Každý přijímá takovou lásku, jakou si podle svého názoru zaslouží.
Stephen Chbosky

Rváč může zvítězit, ale neznamená to, že se vítěz umí rvát. (Smečka rváčů, s.132)
Markus Zusak

Jsme vlci, což jsou divoký psi, a podle toho máme ve městě místo. Jme malí a bydlíme v malým domě a v malý uličce. Koukáme na velký město a dráhu nadzemky, a určitým způsobem je to krásný. Nebezpečný je, že to patří všem, a každej si chce kus zabrat, vybojovat si to svoje (Smečka rváčů, s.31)
Markus Zusak

Ozvu se. Promluvím. Řeknu to. Řeknu. "Neztrácej srdce, Rubíku." A můj bratr, aniž se pohne, mi naprosto zřetelně odpoví. "Já ho nechci ztratit, Came. Snažím se ho najít." (Smečka rváčů, s. 102)
Markus Zusak

Jsi můj nejlepší kamarád. Těmahle slovama můžete chlapa klidně zabít. Bez pistole. Bez nábojů. Stačej slova a jedna holka.
Markus Zusak

Je arogantní. Je neomalenej a, co je nejhorší, je taky sympaťák, a s takovejma lidma se vždycky těžko jedná. No fakt, když je někdo skrznaskrz parchant, klidně ho pošlete do hajzlu. Jenže když umí bejt navíc sympatickej, najednou nevíte, co s ním. Jakmile je ve hře ždibec charismatu, může se stát cokoliv. Je to smrtící kombinace." (Smečka rváčů, s. 41)
Markus Zusak

Běžej. Doufaj. Vědí, že svět je jim v patách. Držej se. Držej se jako o život týhle chvíle, toho okamžiku svobody, kterej je tak smutnej, že musí zůstat ve skrytu klamnýho dojmu, že uvnitř týhle prázdnoty vězí něco skutečnýho. (Smečka rváčů, s. 19)
Markus Zusak

Každý začátky jsou těžký, ale některý začátky jsou příšernej průser - Báječná léta pod psa
Michal Viewegh

Bůh je jediná bytost, která vládne, aniž musí vůbec existovat.
Charles Baudelaire

Věřím v peklo, jelikož se v něm nacházím!
Arthur Rimbaud

Nejvíc se bojím toho, že se na mě budou ostatní dívat tak, jako já na ně.
Arthur Rimbaud

"Ostatní říkaj, že jsi jako stroj, protože si myslí, že neznáš strach. Jsou slepí. Nevidí, jak tě strach svazuje."
Pierce Brown

Lidi jsou někdy krásný. Ne tím, jak vypadaj. Ne tím, co říkaj. Jenom tím, co jsou. -Posel
Markus Zusak

"Věř mi nebo ne - ale k tomu, abych tě takhle nesnášela, je potřeba hodně lásky." (Posel)
Markus Zusak

Přátelství se zrodí v tu chvíli, kdy jedna osoba řekne druhé: "Cože? Ty taky? A já myslel, že jsem jediný!"
Clive Staples Lewis

Skočil bych kvůli tobě do oceánu a potopil se až na dno. Posbíral bych ta mušle a udělal pro tebe náhrdelník a pak bych se na něm oběsil. Protože kdybys tady nebyla ty, nechtěl bych tu být ani já. - Finn
Courtney Cole

Kdyby se všichni zemřelí rozhodli střežit svůj majetek, neměli bychom my živí kde bydlet. (Jackaby)
William Ritter

Zajímalo by mě, co je vlastně smutnější - zda zanechat někoho, kdo truchlí nad vaší smrtí, nebo zemřít a nikoho takového nezanechat. (Jackaby)
William Ritter

I když není v naší moci změnit to, odkud pocházíme, pořád si můžeme vybrat, kam směřujeme. (Ten, kdo stojí v koutě)
Stephen Chbosky

Ve válce dělají otroky silní ze slabých a v míru dělají otroky bohatí z chudých
Oscar Wilde

..opouštěla mě někdy odvaha a nemohla jsem se ubránit sklíčenosti, ale on se naopak rozveselil. Ještě nikdy si pro mne tak často nevzkazoval a nikdy se ke mně nechoval laskavěji. A já jsem ho, běda mi, ještě nikdy tolik nemilovala! (Jana Eyrová)
Charlotte Brontë

Ten nejlepší trik, jaký kdy ďáběl udělal, bylo, že přesvědčil svět, že neexistuje
Charles Baudelaire