keri.H keri.H oblíbené citáty

☰ menu

Jednoho dne budete dost staří na to, abyste znovu začali číst pohádky...
Clive Staples Lewis

"Jsem minulost," pravil hlas. "Jsem budoucnost," odpovídal jiný. "Jsem krásná," mluvila minulost. "Budu krásnější," slibovala budoucnost. "Měla jsem vše: úsměvy, slzy, sen i procitnutí," děla minulost. "Budu míti vše: úsměvy, slzy, sen i procitnutí," řekla budoucnost. (Krysař)
Viktor Dyk

Mají-li se volnost a láska vylučovat, volím volnost. Raději černá křídla než růžová pouta.
Karel Čapek

Být dítětem, to znamená.. Celý svět v zrnku písku zřít a nebe v polní květině, nekonečno do dlaně uchopit, věčnost žít v pouhé hodině.
William Blake

Toho, kdo v klidu sedí, je snadné chytit.
Ursula Poznanski

"Neexistují podivná místa,"řekla. "Existují jen podivní lidé." (Saeculum)
Ursula Poznanski

Lidé se natlačí do rychlíků, řekl malý princ, ale potom nevědí, co hledají. A tak se rozčilují a točí se kolem dokola. A pak dodal: Nestojí to za to...
Antoine de Saint-Exupéry

Lidé cestují vlakem, sem a tam a Malý princ říká výhybkáři, se kterým se baví: Nebyli snad spokojeni tam kde byli? Výhybkář: Nikdy nejsme spokojeni tam, kde jsme.
Antoine de Saint-Exupéry

Tanči, když měsíc zpívá, a neplač nad problémy, které ještě nenastaly. (Měsíční píseň)
Patricia Briggs

Někdy člověk nemá jinou možnost než se smířit se situací...
Anders de la Motte

Tak už pojď, jen pojď, smrti má, pod cypřišem temným ať spočinu. Jen leť, tak leť, duše má, to pro krutou lásku zahynu.
Agatha Christie

Ve věcech lidských je čas přílivu, jenž chycen v proudu vede ku štěstí.....Ano, vlny se valí ke břehu - ale opět se odlévají - a mohou nás strhnout s sebou.
Agatha Christie

Životem prolétáme jako vlak, který se temnotou řítí do neznáma.
Agatha Christie

Z mozku a pouze z mozku povstávají rozkoše, radosti, smích a šprýmy stejně jako zármutek, bolest, žal a slzy… Mozek je rovněž sídlem šílenství a deliria, strachu a hrůz, jež na nás útočí v noci i ve dne…(Prázdné křeslo)
Jeffery Deaver

Občas lidi odejdou. Občas umřou. A druhému zůstanou jenom příběhy a vzpomínky - pokud má štěstí, tak jsou to hezké příběhy a hezké vzpomínky - a nezbývá mu než se otočit a žít dál. (Žhavé zprávy) /Charlotta99/
Jeffery Deaver

Co je pro jednoho slepá ulička, může být pro druhého hlavní vchod. (Kamenná opice) /Charlotta99/
Jeffery Deaver

Ať se děje, co se děje, nejdřív se koukej postarat o sebe. Protože jestli nezůstaneš celá ty, jen těžko budeš moct pomoci komukoliv jinému. (Kamenná opice) /Charlotta99/
Jeffery Deaver

"Tlupa cizích lidí, kteří se všichni dohromady smějí a mají svá vlastní hesla a vtipy, ve mně vždycky provokuje záchvat melancholie, hlubší, než se dá vyjádřit slovy."
Stephen Leacock

Ani o lidech, kteří jsou nám blízcí, ani o těch, které milujeme ze všech nejvíc, nemůžeme vědět úplně všechno.
Kiera Cass

Nemáme nic cennějšího než jeden druhého. (Svědkyně ohně)
Lars Kepler

Všichni jsme osamělí a všichni hledáme ruku, které bychom se drželi v temnotě. Je to ruka, kdo hraje, ne harfa. (Poslední království)
Bernard Cornwell

Existují lidé, kteří lžou proto, aby něco získali, jiní zase lžou proto, aby se vyhnuli bolesti, někdo zase lže prostě proto, že je mu naprosto cizí pomyšlení, že se má mluvit pravda... a pak ještě existují lidé, kteří lžou proto, že na svůj čas, kdy budou mluvit pravdu, zatím ještě čekají. (Nezbytné věci)
Stephen King

Člověk vyroste, dospěje a nezbývá mu než si zvyknout, že život pro něj přichystal mnohem míň, než v kolik doufal, že automat na sny má na sobě velkou ceduli s nápisem MIMO PROVOZ.
Stephen King

.....já chci prostě říct,že mluví jen v klišé.Znáš to slovo?To je to,co říkají nebo čemu věří lidé,kteří přemýšlejí málo nebo vůbec ne.
Stephen King

Život je vlastně kolo... dřív nebo později se znovu objeví to, co sis myslel, že jsi opustil. V dobrém či zlém, ale objeví se to znovu. /Nespavost/
Stephen King

Věřím, že fantazie je silnější než vědění. Že mýty mají větší moc než historie. Že sny jsou mocnější než skutečnost. Že naděje vždy zvítězí nad zkušeností. Že smích je jediným lékem na zármutek. A věřím, že láska je silnější než smrt.
Robert Fulghum

Člověk je sám i mezi lidmi.
Antoine de Saint-Exupéry

Správně vidíme jen srdcem. Co je důležité je očím neviditelné.
Antoine de Saint-Exupéry

Spisovatel nepíše proto, že je erudovaný, ale protože ho pohání vnitřní nutnost komunikovat. Za nutností komunikovat je nutnost podělit se. A za nutností podělit se je nutnost být srozumitelný.
Leo Rosten

Lidé, ať jsou jejich zkušenosti, jejich étos či víra jakékoliv, nakonec dospějí k hořkému závěru, že život je nespravedlivý, osud slepý a štěstěna nemilosrdná. Ale já začínám chápat, že se všechny smrtelné bytosti rostoucí silou slova zoufale snaží dospět k nezbytné víře, že ctnost BUDE odměněna, že zlo BUDE potrestáno a že pravda, ať už tak či onak, nakonec BUDE vítězná.
Leo Rosten

Reklama je zmrazení lidské inteligence na dostatečně dlouhou dobu, aby se na tom daly vydělat peníze.
Stephen Leacock

Moje oči jsou profesionální zloději, kteří ukradnou vše, co je k vidění, a uloží to v mé mysli.
Tahereh Mafi

Knihy se dají zničit snadno. Ale slova budou žít tak dlouho, dokud si je lidé budou pamatovat.
Tahereh Mafi

Zrcadla mají tu nemilou vlastnost, že říkají pravdu. - Cinder
Marissa Meyer

Je snadnější přesvědčit druhé, že jste krásná, když o tom přesvědčíte i sama sebe. - Cinder
Marissa Meyer

A přesto, zažít ten pocit úlevy, že ji někdo přijímá takovou, jaká je, a potom se zase ocitnout ve vězení svých tajemství, bylo snad ještě nesnesitelnější, než mu vůbec muset lhát. - Cinder
Marissa Meyer

Humor by si člověk měl zachovat i v těch nejčernějších chvílích. Pokud bychom se ho zříkali, je to cesta do pekel. (Tajemství dámy)
Jo Beverley

Píšem kvôli niekoľkým veciam: milujem písanie, rád zarábam peniaze takýmto spôsobom, písanie mi umožňuje byť stále mladým a navyše, stále cítim, že mám ešte toho veľa čo povedať.
Ed McBain

Svět je krásné a strašné místo. Každou minutu se páchají hrozné činy a ti, které milujeme, nakonec umírají.
Phyllis Dorothy James

Nemůžeme se přinutit někoho milovat jen proto, že si to přejeme.
Phyllis Dorothy James