Tenhle díl byl napínavý od začátku do konce. Je hezké opět sledovat cestu postav, které mi v předchozích dílech přirostly k srdci. Některé věci byly dost neočekávané a ten konec, nějak tomu pořád nemůžu uvěřit.
Tyto povídky mi moc nesedly, některé byly až moc drastické. Líbila se mi však povídka Superhrdina - příběh o tom, že i když něco myslíme dobře, nemusí se to vždy setkat s pochopením.
Nejhorší byly povídky s Herculem Poirotem, hlavně Poslední případ, tam jsem zůstala koukat, co z toho autor udělal.
Tohle bylo hodně dobré pokračování prvního dílu. Vysvětlují se tu některé věci, objevují se nějaká tajemství. Je hezké sledovat další cestu a vývoj postav, které jsem si v prvním díle oblíbila.
Konec mě překvapil, nečekala jsem takový vývoj a jsem zvědavá, co se z toho vyvine dál.
Kniha mě jako první zaujala kvůli tomu, jakým způsobem jsou tu popisováni jednorožci. Je to jiné a zároveň zajímavé. Líbily se mi tu také ty vyvíjející se vztahy a popis prostředí. Konec byl hodně dobrý a nalákal na další díl.
Část z Brakebiils mě celkem bavila, až na pár věcí, co mi tam vadilo, jenže při další části po škole už to šlo z kopce a bohužel to tak bylo až do konce knihy, kdy jsem se přemáhala knihu dočíst. Postavy byly takové nevýrazné, neměla jsem žádnou oblíbenou ani neoblíbenou, takže mi bylo úplně jedno, co s nimi bude a jak to s nimi dopadne.
Jestli dám šanci druhému dílu se budu hodně rozmýšlet.
Kniha, která dokáže rozplakat a zároveň vykouzlit úsměv na tváři. Kniha o životě, o stesku, o snech a o naději. Nádherná kniha, je to takové pohlazení po duši.
Příběh byl zajímavý, ale některé věci byly zřejmé dost brzy. Místy to bylo napínavé a pak se to střídalo s nudnými pasážemi. Mohlo být taky dáno víc prostoru k vysvětlením a k důvodům, co přesně k tomu vedlo. Některé věci mi přišly přehnané a k tomu se řadil i úplný závěr.
Úžasně tajemná, napínavá kniha. Prostředí metra bylo fascinující. Postavy v knize byly zajímavé. Měla jsem potřebu číst dál a dál, jak to bylo napínavý.
Hodně málo fejetonů mi přišlo vtipných. Někdy mi připadalo, že se autor snaží být až moc vtipný, ale bohužel na mě to mělo opačný efekt a většina knihy mě spíš nudila.
Autorka má dobrý styl, který mi sedí, ale velká část knihy byla celkem nuda. Pak to sice získalo spád a začalo to být hodně zajímavý, ale přesto to už nevyhradilo tu přechozí část. Tušila, kdo by s tím mohl mít něco společného, ale přeci mě jedna část překvapila. Čekala jsem však, že to bude větší pecka. Autorky kniha Za zavřenými dveřmi byla o dost lepší.