keri.H keri.H komentáře u knih

Obálka knihy Skandar a kostlivá kletba Skandar a kostlivá kletba Annabel Steadman

Tenhle díl byl napínavý od začátku do konce. Je hezké opět sledovat cestu postav, které mi v předchozích dílech přirostly k srdci. Některé věci byly dost neočekávané a ten konec, nějak tomu pořád nemůžu uvěřit.

12.11.2025

Obálka knihy Tři opice Tři opice David Urban

Tyto povídky mi moc nesedly, některé byly až moc drastické. Líbila se mi však povídka Superhrdina - příběh o tom, že i když něco myslíme dobře, nemusí se to vždy setkat s pochopením.
Nejhorší byly povídky s Herculem Poirotem, hlavně Poslední případ, tam jsem zůstala koukat, co z toho autor udělal.

02.11.2025

Obálka knihy Skandar a přízračný jezdec Skandar a přízračný jezdec Annabel Steadman

Tohle bylo hodně dobré pokračování prvního dílu. Vysvětlují se tu některé věci, objevují se nějaká tajemství. Je hezké sledovat další cestu a vývoj postav, které jsem si v prvním díle oblíbila.
Konec mě překvapil, nečekala jsem takový vývoj a jsem zvědavá, co se z toho vyvine dál.

02.11.2025

Obálka knihy Skandar a zloděj jednorožců Skandar a zloděj jednorožců Annabel Steadman

Kniha mě jako první zaujala kvůli tomu, jakým způsobem jsou tu popisováni jednorožci. Je to jiné a zároveň zajímavé. Líbily se mi tu také ty vyvíjející se vztahy a popis prostředí. Konec byl hodně dobrý a nalákal na další díl.

Obálka knihy Mágové Mágové Lev Grossman

Část z Brakebiils mě celkem bavila, až na pár věcí, co mi tam vadilo, jenže při další části po škole už to šlo z kopce a bohužel to tak bylo až do konce knihy, kdy jsem se přemáhala knihu dočíst. Postavy byly takové nevýrazné, neměla jsem žádnou oblíbenou ani neoblíbenou, takže mi bylo úplně jedno, co s nimi bude a jak to s nimi dopadne.
Jestli dám šanci druhému dílu se budu hodně rozmýšlet.

22.10.2024

Obálka knihy Krámek s fantazií Krámek s fantazií Tabitha Bird

Kniha, která dokáže rozplakat a zároveň vykouzlit úsměv na tváři. Kniha o životě, o stesku, o snech a o naději. Nádherná kniha, je to takové pohlazení po duši.

11.08.2023

Obálka knihy Životní terno Životní terno Fredrik Backman

Dojemný příběh. Líbilo se mi to uvažování nad životem a to, co dokáže Backman i na pár stránkách je obdivuhodné.

11.08.2023

Obálka knihy Pojď trochu blíž Pojď trochu blíž Rachel Abbott

Příběh byl zajímavý, ale některé věci byly zřejmé dost brzy. Místy to bylo napínavé a pak se to střídalo s nudnými pasážemi. Mohlo být taky dáno víc prostoru k vysvětlením a k důvodům, co přesně k tomu vedlo. Některé věci mi přišly přehnané a k tomu se řadil i úplný závěr.

20.01.2023

Obálka knihy Zmizení Sáry Lindertové Zmizení Sáry Lindertové Kateřina Šardická

Úžasně tajemná, napínavá kniha. Prostředí metra bylo fascinující. Postavy v knize byly zajímavé. Měla jsem potřebu číst dál a dál, jak to bylo napínavý.

17.01.2023

Obálka knihy Myšlenky za volantem Myšlenky za volantem Marek Eben

Skvělá kniha, u které jsem se dost pobavila. :)

29.11.2022

Obálka knihy Za každou cenu Za každou cenu Jan Flaška

Hodně málo fejetonů mi přišlo vtipných. Někdy mi připadalo, že se autor snaží být až moc vtipný, ale bohužel na mě to mělo opačný efekt a většina knihy mě spíš nudila.

28.10.2022

Obálka knihy Zítřek ti nikdo neslíbil Zítřek ti nikdo neslíbil Kateřina Karolová

Začátek byl skvělý a do půlky knihy to bylo zajímavý, ale pak to bohužel šlo s dějem z kopce a ten konec taky nic moc.

04.10.2022

Obálka knihy Vazba v trestním řízení Vazba v trestním řízení Ingrid Galovcová

Hezky shrnuté důležité věci o vazbě. Pro toho, kdo se o této problematice potřebuje něco dozvědět, můžu doporučit.

08.02.2022

Obálka knihy Výjezdovka Výjezdovka David Urban

Zajímavý pohled do práce české policie, hlavně výjezdovky. Líbilo se mi, jak autor popisuje věci bez příkras a jak je to celé hodně realistické.

06.04.2021

Obálka knihy Léto na táboře Léto na táboře Jen Calonita

Moc hezká, romantická oddechovka. Líbilo se mi příjemné prostředí táboru.

Obálka knihy Čas něhy Čas něhy Lenka Lanczová

Je to sice takové naivní, ale pěkný, milý a já jsem se při čtení krásně pobavila a odpočinula si.

Obálka knihy Revizor Revizor Nikolaj Vasiljevič Gogol

Dobrá a zábavná hra. Všichni se tak krásně snažili a to jaké bylo jejich konečné překvapení, když zjistili pravdu, bylo úžasné.

24.03.2021

Obálka knihy V pasti lží V pasti lží B. A. Paris (p)

Autorka má dobrý styl, který mi sedí, ale velká část knihy byla celkem nuda. Pak to sice získalo spád a začalo to být hodně zajímavý, ale přesto to už nevyhradilo tu přechozí část. Tušila, kdo by s tím mohl mít něco společného, ale přeci mě jedna část překvapila. Čekala jsem však, že to bude větší pecka. Autorky kniha Za zavřenými dveřmi byla o dost lepší.

Obálka knihy Praha Praha Jan Neruda

Autorův pohled na Prahu byl velice zajímavý a v knize bylo mnoho pěkných obratů a mnoho zajímavých srovnání. Bylo to milé, pěkné a místy vtipné. :)

02.03.2021

Obálka knihy Nepouštěj se mé ruky Nepouštěj se mé ruky Michel Bussi

Děj příběhu se mi líbil, ale bylo tu až moc věcí, co mi vadily a místy to bylo přehnané. Konec byl skvělý a i díky němu bych dala knize 3,5.

24.02.2021

Zavřít