Anne Leyyd Anne Leyyd oblíbené citáty

☰ menu

"Nemůžu ti radit, ma mie," řekla Héloise. "Prosím tě, maman! Ty jsi moudřejší než já." Héloise se pousmála, ale zavrtěla hlavou. "Jen starší. Nemůžu ti říkat, co máš dělat. Musíš se řídit svým svědomím." "Ale když mi dává protichůdné rozkazy, co potom?" naléhala Sofie. "Inu, když už mě nutíš radit," řekla Héloise neochotně "mohu jen říct, že není na nás, abychom se vzájemně soudili - to je věcí Boha. A když si nejsi jistá, co dělat, udělej to, v čem je víc lásky."
Cynthia Harrod-Eagles

Co se času týče, buďme rádi, že ho nemáme víc. Budeme mít co dělat vyúčtovat ten, co máme! Žádné výmluvy. Bůh nám ho dal přesně tolik, kolik k danému úkolu potřebujeme.
Ladislav Kubíček

Je však jedno umělecké dílo, které se musí hrát přímo z not, bez přípravy. Je to život.
Ladislav Kubíček

Stejnou měrou, jakou v tobě roste láska, roste také tvá krása, protože láska je krásou duše.
Ladislav Kubíček

Inteligence je rozhodně jedním z největších darů. Ale příliš často hledání pravdy vytlačí hledání lásky...
Daniel Keyes

Stačí docela malý kousek naděje, aby se zrodila láska.
Henri Marie Beyle

Nejnebezpečnějšími soky jsou právě nejodlišnější mužové.“
Henri Marie Beyle

Naše společnost, Marcusi, obdivuje nejvíc ty, kdo budují mosty, mrakodrapy a impéria. Ve skutečnosti si ale obdiv zaslouží hlavně ten, komu se povedlo vybudovat lásku. Protože není větší a složitější stavby.
Joël Dicker

Někdy život přináší problémy, které za tebe nemůže vyřešit ani ten nejmoudřejší a nejspolehlivější učitel...
John Flanagan

Když někoho porazíš, nikdy se mu neposmívej. Buď velkorysý a něco na jeho jednání pochval. Nebude mít radost z porážky, ale líp ji unese. Ukaž mu, že si ho vážíš. Pochvalou můžeš získat přítele. Posměšky si vždycky naděláš jen nepřátele.
John Flanagan

Člověku udělá dobře, když začne den smíchem.
John Flanagan

Možná nic jako osud neexistuje. Možná jsou to jen příležitosti, které se nám naskytnou, a to, co s nimi uděláme. (Cress)
Marissa Meyer

Začínám si myslet, že velká láska se prostě nepřihodí jen tak. Musíme si ji vytvořit sami. (Cress)
Marissa Meyer

Dokážu velmi dobře přežívat o samotě - když mám něco dobrého ke čtení.
Sarah J. Maas

V každom náboženstve ide o to, že človek sa usiluje dostať k Bohu tak, ako keď vystupuješ po rebríku. Všetci sa snažia dosiahnuť niečo pre seba. Kresťanstvo je jediné náboženstvo o tom, že Boh sa usiluje dostať sa dolu k človeku, ponúka mu spasenie ako dar a k tomu ako prémiu osobný vzťah so Stvoriteľom cez Ježiša Krista.
Francine Rivers

Přátelství se zrodí v tu chvíli, kdy jedna osoba řekne druhé: "Cože? Ty taky? A já myslel, že jsem jediný!"
Clive Staples Lewis

Pokud někdo tvrdí, že nás mrtví nenavštěvují, potom musí trpět slepotou duše. Jsem vědec, a přece věřím na anděly strážné a přízraky. Na vlastní oči jsem viděl zázrak života, a přesto se domnívám, že něco tak dokonalého jako dítě není možné donekonečna kopírovat bez Boží pomoci. (Ztracená manželka - Josef)
Alyson Richman

Tento obraz jsem nikdy nenamalovala, ale často jsem na něj myslela. Jako poezie, kterou nikdy nikdo nepíše, ale je tím mocnější, protože rozkvétá pouze v duši. (Ztracená manželka - Lenka)
Alyson Richman

Ve stáří jsem začal věřit, že láska není podstatné jméno, nýbrž sloveso. Čin. Jako když voda plyne stále pryč. Dokonce i při odloučenosti, dokonce i ve smrti, se proměňuje. Žije ve vzpomínkách, v doteku, prchavé vůni, náznaku vzdechu. Zanechává stopu jako zkamenělý otiskl v písku, list vpálený do asfaltu. (…) Představ si, že plaveš v letní prohřáté vodě bazénu a kolem tebe se šíří soustředné kruhy. Zlatisté paprsky slunce se ti odrážejí ve vlasech a hřejí tě na tváři. Nasaj vzduch. Nadechni se. Ten pocit tě nikdy neopustí. Když uchopíš sluneční svit do dlaní, promění se ve stín. Když uvězníš světlušku ve sklenici, zahyne. Ale jestliže dáš lásce křídla, nadosmrti budeš cítit bezbřehou radost a vzrušení z pocitu, že se vznášíš vysoko nad zemí. (Ztracená manželka - Josef)
Alyson Richman

Nevěřte vždycky všemu, co si myslíte. (Osm týdnů v blázinci - doktor)
Eva Lohmann

Problém: „Mohla bys mě zkusit vyřešit. Pro mě za mě, klidně mě i nějaký čas ignoruj. Jenom buď tak hodná a hlavně mě už nepotlačuj.“ (Osm týdnů v blázinci)
Eva Lohmann

„Takže podle vás je to tak snadné, ano?“ - „Ano, někdy opravdu ano. Ve většině případů totiž žádné ‚dobře‘ nebo ‚špatně‘ neexistuje. Existuje jen a pouze vaše vlastní rozhodnutí. A jak ho jednou učiníte, hned na tom budete mnohem líp.“ (Osm týdnů v blázinci - Mila a doktor)
Eva Lohmann

A všechno to zvládneš, protože máš silné srdce. Srdce, které je schopné lásky. Které dokáže tak milovat lidi a život, že by sis to ani nedokázala představit. (Bez naděje)
Colleen Hoover

Krása může být kdekoliv. Dokonce i tady. A když není, můžeš si ji udělat sama. (Krvavá cesta - máma Saby)
Moira Young

Lidi dobře poznáš teprve tehdy, až se s nimi pořádně pohádáš. Až potom můžeš posoudit jejich charakter!
Anne Frank

Jak krásní a dobří by byli všichni lidé, kdyby si každý večer promítli v duchu události dne a uvědomili si, co na jejich chování bylo dobré a co špatné.
Anne Frank

Nemyslím na všechnu tu bídu, ale na krásu, která stále přetrvá.
Anne Frank

Využíváš svých vědomostí a myšlení, jak se dá, ale přesto nastanou chvíle, kdy musíš vsadit na pravděpodobnost a vlastní intuici. (Já, robot: chránit - Remington Hawthorn, Remy)
Mickey Zucker Reichert

Ve „skutečném životě“ musíte, když se chcete udržet, pořád dělat kompromisy s vlastní emocionalitou: TADY nesmím reagovat přehnaně! TOHLE musím akceptovat! TOTO musím přehlédnout! – Člověk svoje emoce pořád přizpůsobuje okolí, šetří ty, které má rád, hraje ty stovky drobných každodenních rolí, balancuje, vyvažuje, zvažuje, aby neohrozil celkovou stavbu, protože je sám její součástí. (Dobrý proti severáku - Emmi)
Daniel Glattauer

Chlapi jsou opravdu cvoci Radši vám ukážou zadek než svoje srdce. (Zítra začnu nový život - Julie)
Gilles Legardinier

Teď už jsem věděla, jak její příběh skončí. Připadalo mi to jako nějaký smutný romantický film. Přestože jste slyšeli, co se stane, nebo jste ho už viděli pětkrát, pořád doufáte, že skončí jinak. (Odveď mě domů - Dorrie)
Julie Kibler

„Pláč z tebe udělá opravdového muže. Věř mi.“ (Odveď mě domů - Dorrie)
Julie Kibler

„Občas si o něco prostě musíte říct, když to chcete.“ (Odveď mě domů - Dorrie)
Julie Kibler

V mém srdci žhne a vře touha po životě. (Rezistence)
Veronica Roth

S výjimkou hanebného zločinu nechápu, proč se lidé rozcházejí. Je nepěkné a chybné někomu říkat, že je konec. Nikdy není konec. Dokonce i když na toho druhého přestaneme myslet, jak můžeme pochybovat o jeho přítomnosti v sobě? Bytost, která něco znamenela, má význam stále.
Amélie Nothomb

Moje oči jsou profesionální zloději, kteří ukradnou vše, co je k vidění, a uloží to v mé mysli.
Tahereh Mafi

Kniha je film, který se odehrává v mysli čtenáře. Proto chodíme do kina a říkáme: "Hm, kniha je lepší".
Paulo Coelho

Tolik věcí zkrásní, když se člověk pořádně dívá. (Chvíle před koncem)
Lauren Oliver

Lidé jsou plní tunelů, klikatých bludišť, temných zákoutí a jeskyní. Nikdy je nebudete dokonale znát. Nikdy si to nedokážete ani představit. (Pandemonium)
Lauren Oliver

Nejdřív nevidím nic. Ale potom to cítím. Přestože jsem ukrytá ve tmě, vím, že to tu je. Nějaká moje částečka je vždycky, za každých okolností volná. (Dokonalý sen – Cassia)
Ally Condie