Eva Lohmann citáty

německá, 1981

Citáty (10)

„Takže podle vás je to tak snadné, ano?“ - „Ano, někdy opravdu ano. Ve většině případů totiž žádné ‚dobře‘ nebo ‚špatně‘ neexistuje. Existuje jen a pouze vaše vlastní rozhodnutí. A jak ho jednou učiníte, hned na tom budete mnohem líp.“ (Osm týdnů v blázinci - Mila a doktor)


Clara se vrací slušně rozladěný, neboť je stále ještě příliš lehká, a zaleze si zpátky do postele. Když se na ni podívám, přijde mi tohle léčení až směšně snadné - má prostě jen jíst. Jenže ono to pravděpodobně bude zrovna tak těžké, jako kdyby ode mě někdo požadoval, že mám prostě jen žít. Nechce se nám. (Osm týdnů v blázinci - Mila)


Jak velký blázen musí člověk být, aby se z tohohle světa nezbláznil? (Osm týdnů v blázinci)


Nakolik musí člověk ztratit sám sebe, aby toužil zapadnout do světa, v němž ve skutečnosti vůbec žít nechce? (Osm týdnů v blázinci)


Nevěřte vždycky všemu, co si myslíte. (Osm týdnů v blázinci - doktor)


Otec je první velká láska v životě ženy. (Osm týdnů v blázinci)


Problém: „Mohla bys mě zkusit vyřešit. Pro mě za mě, klidně mě i nějaký čas ignoruj. Jenom buď tak hodná a hlavně mě už nepotlačuj.“ (Osm týdnů v blázinci)


V dnešní době se spousta lidí domnívá, že už si nějaké ohledy vůči své duši nemohou dovolit. Jejich rozum, hlava a okolí, které s tím nemá osobní zkušenosti, je nechávají v domnění, že jsou na světě důležitější věci. Například práce, děti, krize, každodenní nepříjemnosti. Ale jde o to najít rovnováhu mezi tím, čeho je člověk mocen, a tím, co opravdu chce. Vaše duše je poměrně trpělivá. Ale když jí nenasloucháte, může se docela slušně naštvat. V takovém případě si vezme na za nástroj vaše tělo a začne k vám promlouvat jeho prostřednictvím. Nejrůznějšími způsoby. Bolestmi zad, vyrážkou, nespavostí, seznam těch symptomů je nekonečný. (Osm týdnů v blázinci)


Většina z nás je naučená, že nás druzí budou milovat pro naše úspěchy. (Osm týdnů v blázinci - doktor)


Víš, ono je vlastně jedno, s jakou poruchou tě sem poslali. Nakonec se tu totiž všichni učíme totéž. Nakonec se tu všichni učíme znovu naslouchat svému srdci. (Osm týdnů v blázinci - Mila)


Eva Lohmann - knihy

2014  68%Osm týdnů v blázinci

Žánry autora

Literatura světová Romány

Štítky z knih

psychiatrické léčebny deprese

Lohmann je 0x v oblíbených.