Gilles Legardinier citáty

francouzská, 1965

Citáty (16)

...existují lidé, kteří se v našem životě objeví a prozáří ho jako sluneční paprsky, a jiní jsou zase ajko mračna...(Všechno je jinak!)


...pravý muž se nepozná podle své inteligence, nýbrž podle způsobu, jakým ji užívá. (Všechno je jinak!)


Dobro a zlo jsou jen pojmy bez významu, lépe nás definují výrazy - pro koho a proti komu. (Všechno je jinak )


Hodnotu má jen to, o co se s někým rozdělíš. ( Všechno je jinak )


Chlapi jsou opravdu cvoci Radši vám ukážou zadek než svoje srdce. (Zítra začnu nový život - Julie)


Je tu můj poslední týden v bance. Přijde mi to zvláštní. Všichni jsou na mě hodní. Proč se s námi lidé snaží sblížit, teprve když odněkud odcházíme? Protože jim budeme chybět? Protože už o nic nejde? (Zítra začnu nový život - Julie)


Když zemřel můj strýc Louis, neplakala jsem. Upřímně řečeno jsem nebyla ani smutná. S hrůzou jsem si uvědomila, že jsem měla sousedovic psa raději než toho starého bručouna. Styděla jsem se za to, ale naučila jsem se dívat na věci zpříma. Když je člověk upřímný sám k sobě, zjistí, že když nemá rád lidi nebo věci, existuje pro to nějaký logický důvod. (Zítra začnu nový život - Julie)


Lidé jsou krásní, když dělají to, co je baví. (Zítra začnu nový život - Julie)


Moc toho nevím, ale tady na zemi jsem pochopila aspoň jednu věc. Život není tím opravdovým zázrakem. Ten se hemží všude. Tím skutečným zázrakem je láska. (Zítra začnu nový život - Sofie)


Musíte mít víru, i navzdory riziku, že budete zklamaní. Zkusit se má všechno, i když riskujete, že vás to ranní, musíte dát všechno, i když vám hrozí, že vás oberou. Vším, co stojí za to, se nutně vystavujete nebezpečí. (Zítra začnu nový život - Julie)


Muži jsou hloupí a ženy bláznivé, ale z jejich vzájemného setkání občas vznikne něco velmi pěkného.


Nejsem tím, kdo první hodí kamenem. To jím hodí spíš někdo jiný po mně.


Nikdy nezapomeň, že dospělý je jen dítě, které zestárlo. (Všechno je jinak!)


Sny tě posouvají kupředu a rostou spolu s tebou. Povznášejí tě. Iluze je naopak třeba ztratit co nejrychleji. Iluze ti brání vidět život takový, jaký je, a vedou nevyhnutelně k porážce. Když říkáš, že máš spoustu kámošů a celý život teprve před sebou, tak mi věř, že to je jen iluze. (Všechno je jinak!)


Uprostřed dopoledne vešla holčička a já z ní měla šok…. Když jí paní Bergerotová vrátila drobné, spočítala si mince a hned se vrhla k vitríně s bonbóny. Byla přesně v tom rozpoložení, které jsem taky znávala, ten moment, kdy je možné úplně vše. Máte peníze jen na jeden bonbón, ale než si ho vyberete, máte možnost vzít si je všechny. Je to magický okamžik. (Zítra začnu nový život - Julie)


Žal a hořkost jsou k ničemu. Záleží jen na přítomnosti a budoucnosti. ( Všechno je jinak ).