Allys Allys oblíbené citáty

☰ menu

I když je nějaká myšlenka snadno pochopitelná, neznamená to ještě, že je také snadné se podle ní řídit. - Dalajlamova kočka
David Michie

Dobře žít znamená být připraven zemřít bez lítosti.
Laurent Gounelle

Všechno, co nás obtěžuje a vyčerpává, jsme si vytvořili my sami. Když si to uvědomíme, můžeme s tím začít pracovat.
Jaroslav Dušek

Láska k národu vlastnímu nemusí a nemá znamenat nenávist k národu jinému.
Friedrich Dürrenmatt

Pravda? Žádná není. O hranicích vesmíru jsme vybádali pouze to, že neexistují, a o Bohu nevíme nic než to, že nic nevíme. Proto jedna máma, která dělala farářku, kladla na svou rodinu jediný prostý požadavek: snažit se, jak nejlépe umíme. Zasadit dnes jabloň, i kdybychom věděli, že zítra bude konec světa. Zachraňovat, koho můžeme.
Fredrik Backman

Pro pocit štěstí se obyčejně vyžaduje tolik času, kolik je ho třeba k natažení hodinek.
Anton Pavlovič Čechov

Místo toho, abych přemýšlela o všech možných způsobech, kterými bych mohla umřít, soustředím se na způsob, jakým chci žít. - Prokletý rok
Kim Liggett

Jenže co se ze začátku zdálo být neškodné, se proměnilo v něco nekonečně nebezpečnějšího. Ale nezačíná takhle snad všechno zlo? Plíživě. Nenápadně. Jako utahování šroubu. - Prokletý rok
Kim Liggett

Můžeš vysadit strom, ale nikdy nebudeš vědět, jakým směrem vyraší větve. Můžeš ho prostřihovat, ale tím proměníš strom v obyčejný keř. (K otevřenému nebi)
Antonio G. Iturbe

Nebudu jednat v hněvu. Dějiny jasně ukazují, že skutky, které vede hněv, jsou ze samotné podstaty problematické a často vedou ke skáze. Místo toho vyčlením veškerý čas potřebný k tomu, abych tuto zprávu zpracoval. (Nimbus)
Neal Shusterman

Nikdy se neboj být sama sebou. Vždycky je snazší zaplnit prázdné místo po svém boku, kde předtím býval někdo jiný, než zaplnit prázdné místo v sobě, kde jsi předtím bývala Ty.
Charles Spencer Chaplin

Stejně jako má Sisyfos svůj kámen, já mám svou samotu. Není veselá, ani smutná, vřelá ani chladná, náročná ani snadná. Je to jen stav věcí. Samota je však jediná jistota mého života, která není závislá na ostatních lidech. Zůstane se mnou až do smrti. Proto ji objevuji, abych zjistil, kdo vlastně jsem. (Prázdniny v Evropě)
Ladislav Zibura

Nevinnost je odsouzena zhynout nesmyslnou smrtí z našich vlastních rukou, jako oběť chyb, které nemůžeme nikdy odčinit. A tak ukládáme k odpočinku úžas vykulených očí, jímž jsme kdysi žili, a měníme ho za jizvy, o kterých nemluvíme, příliš propletené, než aby je mohla napravit sebelepší technika. - Faraday, Smrtka
Neal Shusterman

I když si o sobě možná myslel, že má svobodného ducha, nic takového neměl. Jenom si sám určoval rozměry své klece. - Rowan, Nimbus
Neal Shusterman

Čeho se na nás dopustili druzí, s tím se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
François de La Rochefoucauld

Kdykoli nás nenávist strhne příliš, pak vždycky pod úroveň toho, koho nenávidíme.
François de La Rochefoucauld

Důvěra je totiž největším důkazem lásky... Důvěra znamená úplně všechno. A pak, když je zlomena, provinilcovo PROMIŇ nemusí znamenat už nic. (Dvanáct srdcí)
Petr Casanova

Existují jen dva druhy problémů. Jedny mají řešení, druhé nemají. Má-li problém řešení, je zbytečné se trápit. Nemá-li problém řešení, je také zbytečné se trápit (Dalajláma, Dvanáct srdcí)
Petr Casanova

Tak to asi chodí, pronesla Katrine. Nejdříve máme všechno a postupně to ztrácíme, kousek po kousku. Sílu. Mládí. Budoucnost. Své blízké...
Jo Nesbø

Děti nejsou omalovánky. Nemůžeš je vybarvit, jak se ti zlíbí. (Lovec draků)
Khaled Hosseini

Náš svět není o nic trvalejší než pouhá vlna vzdouvající se v oceánu. Ať jsou naše zápasy a vítězství jakékoliv, ať se s nimi tak či onak dokážeme vyrovnat, stejně se až příliš rychle rozplynou a vyblednou jako rozedřená tuš na papíře.
Arthur Golden

Je těžké pochopit „nic“, ale mnohovesmír je toho plný. Nic se dostane kamkoliv, vždycky je tam dřív než něco a ve velkém mračnu nevědění touží stát se čímsi, prchnout, dopravovat se, vnímat, měnit se, tančit, zakoušet – krátce – být něčím.
Terry Pratchett

"Když už jsem nějakému muži dovolila, aby se mě dotknul, byla to pro nej čest." Stormy máchne rukou podél mého těla. "Tohle všechno? To je čest. Uctívat tenhle chrám je výsada, privilegium, chápeš co tím myslím? Ke trůnu se nemůže priblížit každý šašek. " (PS: Stále Tě miluju)
Jenny Han

Člověk je tak silný jako jeho slovo, Liesel. (Hans Hubermann)
Markus Zusak

... z jedné příležitosti se přímo rodí další, stejně jako se z risku rodí větší risk, ze života více života a ze smrti více smrti. ... Zlodějka knih
Markus Zusak

Nakonec si člověk uvědomí, že nejsou žádní "dobří" lidé. Že jsou jenom ti, kteří došli až za hranu, a pak ti, kteří tam nedošli. - Finlay (Hadrový panák)
Daniel Cole

Pamatuj, že ze všech možností musíš vždycky předpokládat tu nejhorší. Pak můžeš být maximálně příjemně překvapen.
Jiří Kulhánek

Světlo si myslí, že dokáže cestovat rychleji než cokoliv jiného, ale to se mýlí. I kdyby dokázalo cestovat seberychleji, kamkoliv dorazí, všude najde tmu, která tam byla dřív a už na něj čeká.
Terry Pratchett

Jsou chvíle, kdy se lidská řeč vzdává a odchází dát si panáka.
Terry Pratchett

Čarodějky jsou všeobecně velmi opatrné na to, co říkají. Nikdy si nemůžete být dost jistí, co slova udělají, když se vám dostanou z doslechu.
Terry Pratchett

Neměl bys mít strach z nepřátel, kteří tě proklínají do tváře, ale z těch, co se usmívají, když se na ně díváš, a co si brousí nože, jakmile se otočíš.
George R. R. Martin

Čas vezme všechno, ať chceš nebo ne.
Stephen King

Někteří lidé říkají, že musím být hrozný člověk, ale to není pravda. Mám srdce mladého chlapce - - - ve sklenici na mém stole.
Stephen King

Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal.
Antoine de Saint-Exupéry

Čtenář prožije tisíc životů, než zemře. Člověk, jenž nikdy nečte, prožije jen jeden.
George R. R. Martin