Daniel Cole citáty

britská, 1983

Citáty (14)

” Hodně poslední dobou přemýšlím o poctivosti. O tom, že to není konstantní věc. Není to vlastnost, nastavená na nějaký předem definovaný úrovni. Je to spíš… snaha, věčnej boj se životem – zkouší nás, vyjebává s náma a my celou dobu svádíme boj o rovnováhu: poctivost versus to, co chceme, abysme si o sobě mohli myslet, že jsme poctiví… ” Christian (Konec hry)


” Chyba to je, jedině pokud jste to udělat nechtěla. ” Maggie (Konec hry)


” Jediné, co je nebezpečnější než člověk, který nemá co ztratit, je člověk, který může ztratit všechno. ” Wolf (Konec hry)


” Nasadili proti nám to nejhorší, co v sobě máme, naši vlastní krvežíznivost. ” Baxterová (Loutkař)


” Strach je prospěšný. Udržuje člověka ve střehu. Přispívá k jeho bezpečí. ” Thomas (Loutkař)


” Udělala jsem rozhodnutí, o kterých nevím, a pravděpodobně nikdy vědět nebudu, jestli byla dobrá. Člověk s nimi prostě musí žít. ” Baxterová (Loutkař)


Bůh existuje. Ďábel existuje. Démoni chodí mezi námi. (Hadrový panák)


Byla něčím nenormální? Byly děsivé vzpomínky lepší než vůbec žádné? Dávala strachu a riziku přednost před vnitřní prázdnotou? A používal vrah podobné otázky k ospravedlnění svých zvěrstev? (Hadrový panák)


Člověk bez nepřátel je člověk bez zásad. - Joel (Hadrový panák)


Když někomu přestane záležet na životě, často to odskáčou lidi kolem něj. (Loutkář)


Nakonec si člověk uvědomí, že nejsou žádní "dobří" lidé. Že jsou jenom ti, kteří došli až za hranu, a pak ti, kteří tam nedošli. - Finlay (Hadrový panák)


Povězte mi, jestli vy jste ďábel, co jsem potom já? (Hadrový panák)


Vy vidíte Trafalgar Square, já vidím tu uličku naproti, kde jsme z popelnice vytáhli mrtvou prostitutku. Vy se koukáte na Westminsterský palác a já si vzpomenu na tu honičku ve člunech pod ním, kvůli které jsem zmeškala... něco, co jsem zmeškat neměla. Stejně je to ale můj domov.


Zabíjíte ze stejných prozaických důvodů jako kdokoli jiný - slabí se pak cítí silní. (Wolf, Hadrový panák)