Zdenekvdf Zdenekvdf komentáře u knih

☰ menu

Šikmý kostel 2 Šikmý kostel 2 Karin Lednická

Samozřejmě po dočtení skvělého prvního dílu nešlo jinak než vzít do ruky díl druhý a ponořit se do čtení. Barvitě a poutavě líčené osudy obyvatel Ostravsko Karvinska na pozadí skutečných, pro mě méně známých, historických událostí mě doslova pohltily a od čtení nechtěly pustit. Některé knížky po dočtení odložím (a nejsou špatné...) a celkem lehce se přenesu do děje dalších. Po dočtení dvou dílů ŠK se mi však tolik nedaří je tak snadno dostat z hlavy a myšlenky na momenty a události se vracejí, doznívají ještě potom, co jsem román dočetl. Zanechán velký dojem, hodnotím maximálně možným.

10.03.2021 5 z 5


Mezi tiárou a orlicí Mezi tiárou a orlicí Vlastimil Vondruška

Z dosud přečtených titulů od tohoto autora považuji tento za jeden z nejlepších. Čtivý i poučný příběh z 11.století, obsahuje spoustu informací a má i spád. A pokud se vyskytly nějaké historické nepřesnosti? ..... a kdo by se jich, při líčení událostí, které se odehrály před více než 900.lety, přes svou veškerou snahu o věrnost nedopustil?

16.07.2019 5 z 5


Doktoři Doktoři Erich Segal

Menší rozpaky, se kterými jsem ke knize zpočátku přistupoval, nezpůsobila "tloušťka" románu, ale nebyl jsem si jist, zda-li to bude žánr pro mě. Po přečtení několika úvodních stránek byly mé mírné pochyby zcela rozptýleny. Skvělý román, moc hezky napsán.

13.01.2019 4 z 5


Čuk a Gek Čuk a Gek Arkadij Gajdar (p)

Od útlého věku je pro mě četba knih jedním z nejoblíbenějších způsobů trávení volného času. Právě proto jsem už v dětství pravidelně dostával knížky na Vánoce pod stromeček. Bylo jich za tu řadu let požehnaně. Samozřejmě se mi dnes už všechny tituly nevybaví. Nevím čím to, ale právě (ještě mimo několika dalších) kniha od A.Gajdara mi uvízla v paměti dodnes. Obsah jsem vnímal svým dětským rozumem, bez vedlejšího ideologického kontextu, pokud tam byl. Vím, že se mi příběh kluků a jejich nevšední dobrodružství líbilo. A to, že si ji vybavuji i po mnoha letech je důkazem toho, že na čtení této knihy, na formě i obsahu něco je.

19.12.2018 4 z 5


Veledetektiv Agaton Sax Veledetektiv Agaton Sax Nils-Olof Franzén

Obsah si už moc nevybavuji, ale na knihu vzpomínám. Jedna z mých oblíbených v dětství.

21.01.2018


Žena v kleci Žena v kleci Jussi Adler-Olsen

Bylo mi doporučeno, poslechl jsem a zklamán rozhodně nebyl. Další díly přijdou určitě na řadu.

05.12.2017 5 z 5


Vzkaz v láhvi Vzkaz v láhvi Jussi Adler-Olsen

Dobře napsané, tedy se dobře četlo. Po přečtení předchozí knihy Žena v kleci jsem nepochyboval o tom, že se určitě pustím i do dalších pokračování od tohoto autora. Jako další krimi příběh se mi dostal do ruky Vzkaz v láhvi. Asi jsem něco přeskočil (zřejmě 2. Zabijáci), ale vůbec to nevadilo, nenavazuje dějem. K Zabijákům se určitě vrátím. Vzkaz v lahvi patří k těm knihám, u kterých se po odložení před spaním těším, až ji další den opět otevřu, zvědav na pokračování.

05.12.2017 4 z 5


Město naděje Město naděje Beverly Swerling

Na mém pomyslném žebříčku ze série o New Yorku pro mě zatím zůstává na nejvyšší příčce Město snů. U tohoto prvního díla od B.S. jsem ještě "příliš nevěděl do čeho jdu". A byl jsem mile překvapen skvělou úrovní románu a to jak po stránce literární, poutavě čtivé tak i co se týče historie. To ovšem neznamená, že Město naděje je horší kniha. Vůbec ne. Už jsem "věděl do čeho jdu" a tedy jsem bral knihu do ruky s jistým očekáváním. Román mě nezklamal, opět skvělý příběh na pozadí rozvíjejícího se New Yorku. Kdo máte rád historii, která není podána jen v suchých faktech, klidně se do této románové série pusťte.

21.10.2015 5 z 5


Volání na ďábla Volání na ďábla Wilbur Smith

Opět čtivá kniha, tak jako už jsme si nakonec u tohoto autora zvykli, nezklamala. Chvílemi, v první části knihy, se setkáme i úsměvnými pasážemi.

30.01.2015 4 z 5


Údolí strachu Údolí strachu Arthur Conan Doyle

Dobře, čtivě napsaný příběh. Četl jsem už kdysi dávno, teď se mi do ruky dostal podruhé a se zujetím jsem jej četl znova. Brilantní vyšetřování v části první, napínavý příběh se skvěle podanou atmosférou v části druhé. Opět nezklamalo.

12.11.2014 4 z 5


Monzun Monzun Wilbur Smith

Krásná, čtivá kniha. Dle mého názoru ještě o něco lepší než povrchnější Dravec.

26.09.2014 5 z 5


Šaman Šaman Noah Gordon

Po Ranhojiči další skvělý román od tohoto spisovatele. Napsán velice čtivou formou o zajímavých osudech členů z rodu Coleů před, během a po občanské válce. Dobové reálie i historická data jsou poutavě a nenásilně zasazena do příběhu, že nebudou vadit ani čtenáři, pro kterého americká historie 19.století není zrovna ta pravá káva.

11.09.2013 5 z 5


Řeka bohů: Román ze starého Egypta Řeka bohů: Román ze starého Egypta Wilbur Smith

Mohu potvrdit předchozí pozitivní hodnocení knihy. Skutečně, i přes její rozsáhlost, díky krásnému čtivému stylu jakým je napsána, bohatému ději, si ani pořádně neuvědomíte, že se blížíte ke konci a začínáte vážně uvažovat o sehnání druhého dílu. Abych byl taky trochu kritický: Chvílemi jsem se pozastavil nad tím, co Taita všechno ovládal a co se všechno poměrně rychle naučil. To by asi obyčejný smrtelník za svůj život nestihl. Ale berme to tak, že se jedná o vyjímečnou, ba skoro až nadpozemskou bytost.

14.06.2013 5 z 5


Poslední žid Poslední žid Noah Gordon

Jedna z dalších zajímavých knih tohoto autora.

25.04.2013 4 z 5


Peklo návratů Peklo návratů Michael Palmer

Tak tohle byla má první kniha od M. Palmera a určitě mě nezklamala. Čtivá, se zajímavým námětem. Určitě u mě nezůstane poslední od tohoto autora. Dnes jsem koupil Spiknutí sester a těším se na četbu.

25.04.2013 5 z 5


Poslední žid Poslední žid Noah Gordon

Tenhle titul se mi dostal do ruky, když jsem probíral výprodejem v knihkupectví před jeho zrušením. To, že mě kniha po slevě přiška na krásných 60,- Kč nerozhodlo o její koupi. Po přečtení Ranhojiče od tohoto autora, bych ani jinak neváhal a vzal bych si ji i bez slevy.

31.12.2012 4 z 5


Pirátská odysea Pirátská odysea Michael Crichton

Kniha nezklamala. Příběh bavil. Oddechovka.

31.12.2012 3 z 5


Arundel Arundel Kenneth Roberts

Trochu jsem se při četbě ztrácel v množství jmen a osob. Kniha napsaná určitě vypravěčsky dobře, přesto jsem se pořád nějak nemohl "chytit". Určitě doporučuji těm, kteří se zajímají o historii Ameriky, o okolnosti a události předcházející získání nezávislosti.

07.11.2012 3 z 5