Veledetektiv Agaton Sax

Veledetektiv Agaton Sax https://www.databazeknih.cz/img/books/68_/68771/bmid_veledetektiv-agaton-sax-enL-68771.jpg 4 23 5

Příběhy o soukromém detektivovi Agatonovi Saxovi, šéfredaktorovi fiktivních novin Byköpingsposten (Byköpinský kurýr) ve fiktivním městečku Byköping.

Přidat komentář

JAnD
13.02.2023 4 z 5

Váhám mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami.
Příběh je vtipný, až absurdně přehnaný. Čtenář najde mnoho narážek na detektivní i špionážní filmy i knihy.
Ale až tak dobré, že bych se to chystal někdy číst znovu to opravdu není.

hanpari
03.01.2021 5 z 5

Nebudu lhát, když napíšu, že jen tři detektivové tvoří základ mé opakované detektivní četby. Jsou to Sherlock Holmes, Soudce Ti a Agaton Sax.

Rafinovaný tlouštík s hodinkami zabezpečenými proti průstřelu. Kolik času jsem jen strávil přemítáním nad tím, k čemu to vlastně má být dobré.

Místo nových knih, které nemají co nabídnout, obražte antikvariáty a krmte své potomky prověřenou kvalitou.

Toto je sázka na jistotu.


P1tr
01.03.2018 3 z 5

Celkem příjemná a nenáročná sbírka detektivních příběhů určených primárně pro mladší čtenáře, která ovšem dokáže zaujmout i starší zájemce svojí pohodovou naivitou a infantilností, za kterou se nestydí a přetavuje ji ve své hlavní kouzlo. Zároveň ale tyto vlastnosti mohou být občas na obtíž, kdy příběhy působí nepromyšleně a vypadají naopak, jako by se jednotlivé dějové zákruty vymýšlely za pochodu dle toho, co by zrovna bylo nejzajímavější, či nejméně očekávané. Ona snaha zvraty šokovat ovšem většinou díky své náhodnosti nevychází a někdy kromě údivu dojde na protáčení očí a kroucení hlavou. Ovšem povětšinou se jedná o pohodové a nenáročné čtení, které připomene, jaké je to být dítětem a právě dětem udělá kniha jistě největší radost.

Zdenekvdf
21.01.2018

Obsah si už moc nevybavuji, ale na knihu vzpomínám. Jedna z mých oblíbených v dětství.

NAMEKA
04.07.2012 4 z 5

Tato kniha se mi dostala do ruky nahodou,přibližne v 12 letech,když ji vyřazovali z knihovny a jako malemu klukovy se mi moc libila..

Štítky knihy

švédská literatura

Autorovy knížky

Nils-Olof Franzén
švédská, 1916 - 1997
1968  77%Veledetektiv Agaton Sax

Kniha Veledetektiv Agaton Sax je v

Přečtených26x
Knihotéce35x
Chystám se číst8x
Chci si koupit4x
dalších seznamech1x