yndiC yndiC komentáře u knih

☰ menu

Lazar Lazar Lars Kepler

Kniha byla opět napínavá jako každá "keplerovka" z této serie. Jen na mě některé pasáže byli občas příliž zlouhavé a zbytečně okecávané čím si, co mi přišlo nedůležité. Ale i přes to se kniha četla opět velmi dobře a byla jsem napjatá jak to dopadne.

07.10.2019 4 z 5


Lovec králíků Lovec králíků Lars Kepler

Skvělá kniha. Další "keplerovka" co mě nezklamala. Pro mě napínavé od začátku až do konce. Vřele doporučuji.

07.10.2019 5 z 5


Mé nepálské lásky Mé nepálské lásky Michaela Gautam

Kniha je velmi zajimavá a krásně se čte, byl to pro mě moc příjemný relax. To co Mysha všechno prožila, čím si prošla je někdy až neuvěřitelné. Obdivuji jí za to, že to nevzdala a dál bojovala o to aby mohla v Nepálu pomáhat i přes ty všechny né malé klacky pod nohama. Na druhou stranu jak sama Mysha napsala občas to odnášel její malý syn, páč většinu svého času věnovala právě práci a pomoci nepálčatům. To já jako matka si představit neumím, ač při mateřské pracuji. O tom ale knihy mají být.. přimět přemýšlet, vyvolat pocity,.. Knížku určitě doporučuji.

20.03.2019 5 z 5


Děs Děs David Hidden

Opravdu výborná kniha. Žádné zbytečné zdlouhavé okecávání. Mě kniha zas tak drsná nepřipadala jak tu jiní píšou. Na konci mohlo být vysvětleno proč to vlastně vše vrah dělal, ale ani to mi v knize nechybělo, ono taky proč vše zakončovat stejně nudně jako v ostatních knihách. Sálodlouhé vysvětlování není potřeba, vrah byl prostě magor. Autor nechal prostor pro vlastní fantazii. Kdo má rád thrillery, tak tuhle knihu určitě doporučuji. Za mě 5 hvězd.

23.07.2016 5 z 5


Padesát odstínů svobody Padesát odstínů svobody E. L. James (p)

Přes všechny ty negativní komentáře musím napsat, že mě se kniha opravdu líbila. I když normálně čtu úplně jiný žánr knih, tahle mě mile překvapila. Všechny tři díly bych hodnotila stejně pozitivně asi ani nejde napsat jaký se mi líbil nejvíce, prostě je to pohodová, odpočinková četba, při které se člověk dostane z toho všedního povětšinou zamračeného světa. Knihu jsem přečetla za 4 dny a klidně bych si jí přečetla znovu.

19.07.2016 5 z 5


Padesát odstínů temnoty Padesát odstínů temnoty E. L. James (p)

Koukám jako u prvního dílu opět hlavně negativní komentáře. Tak to opět trochu roztrhnu a knihu chválím. Jak jsem už psala u prvního dílu, čtu úplně jiné knihy, tato sága se ke mě dostala náhodou a mile mě překvapila. Kniha se mi líbila, byla to velká oddechovka a zhltla jsem jí během 4 dnů. Sexuální scény se už sice až moc opakovali, ono taky jaké novinky v těchto scénách vymýšlet, ale i tak jsem knihu četla ráda a bavila mě.

19.07.2016 5 z 5


Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Koukám, komentáře jsou tu spíše negativní a kniha se snad nikomu nelíbila. Tak tedy budu jedna z mála. Mě se kniha opravdu líbila. Byla čtivá, za mě tam nebylo nic navíc ani nic nechybělo. Ke knize jsem se dostala náhoodu, ani jsem po ní neprahla, páč čtu úplně jiný žánr, ale kniha mě opravdu mile překvapila a přečetla jsem jí za tři dny pomali na jeden dech.

19.07.2016 5 z 5


Já a pan Darcy Já a pan Darcy Alexandra Potter

Kniha neměla moc spád až posledních cca 50 stran bylo napínavých. Přelud "Darcyho" mi tam moc nesedl, spíše mě nudil.

12.07.2016 2 z 5


Stalker Stalker Lars Kepler

Kniha se mi líbila, ostatně jako všechny v této řadě s hlavní postavou Komisařem Joonou Linnou. Ale musím říct, že tato mi přišla nejméně napínavá. Začátek mi přišel příliž zdlouhaví občas až nudný. Až konec se konečně trochu rozjel a byl napínavý. Každopádně knihu mohu doporučit. Dávám 4 hvězdy.

10.05.2016 4 z 5


Žena 30+ Co už nemusí řešit Žena 30+ Co už nemusí řešit Michael Kernbach

Jako dárek je to celkem vtipné. Ale žádné skvělé počtení se od této knihy vážně čekat nedá. :-) Dávám jednu hvězdu páč mi bylo líto označit jí za odpad.. tím není žádná kniha.

11.03.2016 1 z 5


V pekle plynových komor V pekle plynových komor Shlomo Venezia

Jedna z nejlepších knich s touto tématikou. Je jen hrstka přeživších, kteří "pracovali" v Sonderkommandu a díky nim se tuto hrůzu můžeme dovídat. Je to neředstavitelné co tito lidé museli zažívat a s čím se jistě prali po celý zbytek svého života. Knihu mohu jen doporučit, ovšem není pro slabší žaludky, protože autor popisuje ty nejtemnější stránky z koncentračního tábora, které se tam jen mohli odehrávat. Velmi silný příběh.

16.01.2016 5 z 5


V pekle jménem Bergen-Belsen V pekle jménem Bergen-Belsen Tomi Reichental

Výborná kniha. Kdo se o tuto tématiku zajímá, tak mohu jen doporučit. Kniha má velmi silný příběh.

16.01.2016 5 z 5


Dva prstýnky Dva prstýnky Millie Werber

Kniha se mi líbila. Patří tedy mezi ty slabší z tohoto žánru, vzhledem k tomu, že se autorce již některé vzpomínky vytrácejí (pro ní jedině dobře), ale i tak je příběh velmi silný a zdrcující. Autorka popisuje jak život před transportem do Osvětimi, tak i život po té co přežila a žila v USA. Knihu mohu určitě doporučit. Kniha je psaná v ich-formě a to jí dodává na síle.

14.01.2016 4 z 5