yellow
Nebylo to špatné, byla to taková příjemná oddechovka. Dexovy dcerky byly roztomilé, ale ten konec byl dost přeslazený.
Pěkná knížka pro malé děti. Jednoduché čtení i děj. Dceři se líbila.
Stonehenge je úchvatný. Shodou okolností se mi k němu konečně podařilo dostat zrovna při čtení této knihy. Absolutně nechápu, jak to tehdejší lidé se svými znalostmi a nástroji zvládli. Příběh vylíčený v knize je sice velmi zajímavý, ale nejsem si úplně jista, jestli by to takhle "rychle" zvládlo. Každopádně jako vždy se kniha pana Folleta výborně četla.
Tak tohle jsem nedala. Styl (který dospělý člověk by použil slovo "vobídek") a následně špatné dělení slov hned v první kapitole mě doslova otrávilo, i když téma je zajímavé. Možná přijde čas, kdy si to přečtu v angličtině, ale moc šancí tomu nedávám.
EDIT: Takže jsem tomu ještě nakonec dala šanci a nakonec to nebylo tak zlé, i když styl mi vadil celou knihu. Příběh byl celkem fajn, hodně mi připomínal Muž jménem Ove.
Tento díl byl tak trochu zklamáním. Příliš mnoho mystična, málo místních lahůdek a spousta chyb v textu.
Můj nejoblíbenější díl série to asi nebude, protože mám raději komornější příběhy. Tohle už bylo trochu moc jako Jason Bourne. Ale bylo to dobré. Mělo to spád, skvěle se to četlo, že se člověk nemohl odtrhnout od knížky. Po přečtení nechápu, proč mi ta knížka ležela od předloňských vánoc v hromadě knih k přečtení. A ihned po dočtení jsem se šla podívat, jestli se tam náhodou neválí i další díl. Louise Penny prostě umí.
Trochu předvídatelný, ale pěkný příběh plný smutku. Velmi dobře se četl, i když ich formu příliš nevyhledávám. Dopisy horám jsou zajímavým nápadem. Co mě vytáčelo, byly nadpisy (číslování kapitol). Měla jsem eknihu a nedalo se to vůbec přečíst.
Román je celý psaný formou dopisů a emailů. Nejdřív jsem si nebyla jistá, jestli mě to bude celou dobu bavit, zvlášť, když mi jejich pisatelka nebyla příliš sympatická. Ale nakonec jsem měla problém se od knížky odtrhnout a dokonce jsem Sybil i litovala.
Moc příjemná oddechovka. Kdo by se nechtěl přestěhovat do Bordeaux! Ale bez toho zahradničení, které také nemám příliš v oblibě. Co by se mi naopak velmi líbilo, by byl podobný čtenářský klub. Je škoda, když si člověk nemá s kým popovídat o přečtených knihách.
Myslím, že novým autorkám se podařilo udržet laťku vysoko. Sice to bylo trochu jiné než dřívější díly, ale bylo to čtivé, ubíhalo to a chytilo mě to.
(SPOILER) V první řadě se mi nelíbila ta ich forma. Ze začátku jsem chvíli uvažovala, že kvůli ní nebudu pokračovat, ale nakonec jsme se začetla a byla jsem ráda. Kniha jako celek se mi líbila, ale je tu jedno velké ALE. Tím je pro mě závěr knihy. Vyvrcholení bylo zcela nerealistické a uspěchané. Čekala jsem nějaký vývoj jejich vztahu. A oslovení "holčičko" mi vysloveně ježilo vlasy, i když jsem Richarda jako postavu měla celkem ráda.
Pro mě oproti HR došlo k výraznému zlepšení jak obsahu, tak mi přišlo i formy. Ale upřímně, mohlo to být o něco kratší a ještě líp, nemusel tam být Shane.
Oproti Heated Rivalry se mi tento díl líbil výrazně víc. Vlastně bych řekla, že jediný důvod, proč jsem se pustila do Heated Rivalry byl Ilya, který byl v tomto díle skvělou vedlejší postavou.
Nechápu to nadšení, ani vysoké hodnocení. Je zajímavé, jak na jiné platformě vyskočilo hodnocení poté, co vyšel seriál. Za mě tahle knížka prostě nefunguje. A ta úroveň jazyka je prachmizerná (čteno v originále).
Opět pohodová oddechovka. Líbilo s mi střídání minulosti a přítomnosti na začátku knihy. Slowburn mi vyhovuje, takže spokojenost.
Příjemné oddechové čtení. Líbila se mi víc, než první díl série.
Závěr série mě trochu zklamal. Něco tomu chybělo a už to nebylo jako v předchozích dílech. Navíc v podstatě zůstalo mnoho nevyřešeného, což je škoda u případu, který se táhne tolika knihami.
Je to taková příjemná a nenáročná oddechovka. Děj je celkem předvídatelný, ale pěkně ubíhal.
Tady lze pochválit pouze ilustrace. Verše byly šíleně krkolomné, špatně se četly. Dceru knížka nebavila.
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK: