yellow
Život světoznámého barmana Franka Meiera během okupace Paříže. Za mě je to jedna z nejlepších knih, které jsem letos četla. Neskutečně mě vtáhla do děje a vůbec jsem se od ní nemohla odtrhnout.
Upřímně mě děsí, že když jsem si myslela, že je u dcery období Binga dávno za námi, tak v knihovně objevila jeho příběhy a hned si je chtěla půjčit. A ještě víc mě děsí, že za dva nebo tři roky tohle období nastane i u syna.
Nás to s dcerou tedy v ZOO nebavilo a málem jsme knížku ani nedočetly.
Příběh dospívající Mary Jane, která přes léto pracuje jako chůva a objevuje i jiný svět, než který do té doby znala ze své středostavovské a chladné rodiny.
(SPOILER) Úplně nechápu to dobré hodnocení, které kniha získává, když na ní není v podstatě nic zajímavého, ani neobyčejného. Jedině snad konec, ale na druhou stranu, jinak by to asi nešlo. V kulisách Londýna krátce po konci Napoleonských válek se odehrává zakázaná láska dvou mužů z odlišných společenských vrstev. Postavy jsou nepropracované a k žádné z nich jsem si nedokázala najít cestu. Nechápu, co je k sobě táhlo, ta láska na první pohled pro mě nefungovala. Vedlejší linka se zlodějem šperků byla taky o ničem. Pro mě ta knížka prostě nefungovala.
Příběh dvou lvích sester, který má děti naučit, že v životě je důležité být vytrvalým, zkoušet nové věci a nebát se dělat chyby, protože těmi se člověk učí, jak se zachovat příště.
Smutný příběh plný lásky a naděje. Pěkně se četl, a i když Jodie asi nebyla moje nejoblíbenější postava, nakonec jsem si ji docela oblíbila.
Už dlouho jsem nečetla knížku, která by se mi relativně líbila, ale zároveň jsem se nemohla dočkat konce, abych ji konečně dočetla a mohla ji odložit. Hlavní hrdina Lars mně neskutečně iritoval a několikrát jsme přemýšlela, že bych kvůli němu knihu odložila. Ale ani David mě jako postava příliš nenadchl. Nejsem si upřímně ani jistá, co je (nebo spíše Davida) k sobě tak táhlo. No a ten otevřený konec tomu moc nepřidal.
Večerníček jsme s dcerou neviděly, ale kniha se jí líbila. Byla nadšená ilustracemi a smutná, když jsme dočetly poslední příběh.
Milý příběh se zajímavým námětem pro všechny milovníky knih. Je to trochu nerealistické, až trochu pohádka, ale moc pěkně se to četlo.
Je to takové nenáročné, ale příjemné čtení. Anglii konce 19. století mám ráda, takže mě téma potěšilo. Jen mě mrzí ten uspěchaný konec.
Historický román o období husitských válek a vlády Jiřího z Poděbrad. Román je psán jako vzpomínky Jiřího z Poděbrad převážně na období od dětství po korunovaci českým králem. Tyto vzpomínky jsou taktéž doplněny poznámkami a vzpomínkami jeho manželky Johany a jeho šaška, kteří přidávají i pohled na život krále po korunovaci.
Louise Penny nikdy nezklame. Tahle série mi přijde lepší a lepší. Už se moc těším, až mi letos pod stromečkem přistane Black wolf.
Pěkný příběh plný obrázků, které text výborně doplňují. Jen teda ten název se mi ani trochu nelíbí a málem jsme si kvůli němu v knihovně knížku ani nepůjčily, ale naštěstí nám ji kamarádka i teta knihovnice doporučily. Ale proč dávají do názvu "pitomý", když děti učíme, že taková slova se neříkají, to doopravdy nepochopím.
Originální příběhy vysvětlující některá přirovnání.
(SPOILER) Severina a Simeón... Doopravdy nevím, co si o této knize myslet. Podle popisu jsem čekala něco trochu jiného, a i když se mi kniha nakonec celkem líbila, očekávání nenaplnila. Čekala jsem nějaké vyvrcholení jejich "vztahu", jestli se to tak dá vůbec nazývat. Také mi úplně nevyhovovalo neustálé prolínání minulosti a přítomnosti. Přestože minulost byla zajímavá, mně by potěšilo, kdyby se víc rozvinul příběh přítomnosti. Naopak se mi líbilo pokračování po letech.
Kouzelnou třídu mám docela ráda, ale tahle kniha se mi doopravdy nelíbila. I když by asi dobře posloužila k tomu, aby se na příkladu Kryštofa dětem ukazovalo, jak přesně se nechovat.
Zajímavý nápad, ale mně to příliš nesedlo. Možná tam bylo až příliš náhod a záchran na poslední chvíli. Možná to bylo i vyprávěním v první osobě.