Worbitka89 Worbitka89 komentáře u knih

☰ menu

Prasátka a vlk Prasátka a vlk Helena Řezáčová

Zaujalo rocni i ctyrlete dite. Idealni pred spanim jako 10 minutovy příběh s velkymi pismeny a hybacimi obrazky.

19.04.2024


Biomanžel Biomanžel Michal Viewegh

Čteno jako první kniha od tohoto autora. Jen doufam,ze lidé v mém okolí nepremysli jako hlavni postavy v knize. Ani jedna z nich mi nebyla sympaticka. Oceňuji myšlenku užití okamžiku a smrtelnosti. Styl psaní mi vyhovoval, zkusím ještě další knihu od "Mistra", třeba to byl jen špatný výběr (dle obalu knihy) závislý na tehdejších životních událostech autora.

17.04.2024 2 z 5


Ztracenné Ztracenné Michaela Losekoot

Moje prvni motivacni kniha, dostala jsem ji darem - byla jsem skepticka, motivacni knihy a hesla, tim lehce pohrdam, ale nakonec se mi libila! Nekolikrat jsem se i od srdce zasmála. Vhodná pro zeny, ktere uz maji neco za sebou a chteji si uvedomit svoji hodnotu/smysl/cestu. Ke konci uz mi to prislo obdobné, nicméně humor sobě vlastní ( prani je hvezdam) a surová upřímnost (tazne a chovne kravy) si me ziskali a nekolik mouder jsem i prednesla dal. Jedine co me vubec nezaujalo byla grafika... asi to byl záměr malovat jako malé dite

03.04.2024 4 z 5


Kdo šije u Podolské? Kdo šije u Podolské? Lucie Hlavinková

Knihu jsem zvolila kvuli obalce, ocekavala jsem lehčí retro čtení. Vzhledem k tomu, co se dnes deje, mi kniha zpusobila lehkou depresi. V pulce jsem ji chtela odlozit, nic noveho uz mi neprinesla, je o životě z mnoha pozic. Ale zadny pribeh nebyl pro me dostatečně rozveden, hodne toho chybelo, nejvíc u Mileny a jejiho zmizeni pres caru, postavy byli lidske, ale hodne informaci,deje a vyvoje bylo preskoceno, skoda.

28.03.2024 3 z 5


Harry Potter a Ohnivý pohár Harry Potter a Ohnivý pohár J. K. Rowling (p)

Čtu celou sérii poněkolikáté a pořád nacházím něco nového (Snape), je to dokonalé, škoda, že film pro nectenare tak odflakli (Winky, Rita, Popletal, Ludo Sirius, Berta), je to zlom a začátek temné části příběhu z úžasného kouzelnického světa,ktery mě provázel cele dětství.

26.02.2024


Jsi jako slunce Jsi jako slunce Táňa Keleová-Vasilková

Chtela jsem na svátky něco veselého, autorku mi doporucili v knihovne, nazev mi připadl optimistický.... no, chyba - prvni a asi poslední kniha od autorky. Kniha ma 204stran, na prvnich strankach se seznamime s prominentni rodinou - (ne)muz lekar, hlavni postava pucka v domacnosti, sestra ve Švýcarsku, rodiče z vyssi vrstvy vlastnici vinohrad, nasleduje 70 intenzivnich stran pláče a omilani vety ,,byl to muj tata", bylo to tak casty, ze se snad jednalo o umele natahovani skrz pocet stran!? Jako by ji nikdy nikdo v okoli neumrel a se smrti se ve strednim veku setkala poprve. Hlavni hrdinka mi lezla krkem, sebestredna, sobecka s patentem na rozum, kde vidi do kazdeho. Stejne nesympaticke se postupne stavaji i dalsi postavy. Ty se predbihaji v tom, kdo vic trpi smrti otce. Zapletka s detmi nelogicka, (ne)sex smesny, prozreni ostudne, a zaver s dopisem vylozene trapný.
Mimochodem, zajimalo by me kolikrat je v knize pouzito slovo tata.... tak 750x?

18.12.2023 1 z 5


Náhradník Náhradník Princ Harry (p)

Tady v roce 1997 dětský palacovy psycholog selhal.
Pořád si říkám proč? Proč tohle napsal? Co chtěl získat? Soucit, nebo pochopení, či podporu, nebo přiblížení se k běžné populaci, nebo k rodině? Klid od médií a zároveň popularitu? Nebo prostě jen peníze?
Tolik potenciálu jak svůj život využít, jak upozornit a pomoci druhým.
A v knize si jen a jen stěžuje na všechno a na všechny (Mimo Meghan). A všichni mu ubližuji a celý svět to má v životě snadné, jen on a Meg trpí. Pořád se ohání matkou. Přitom dovolené, cestování a alkohol s jointy byli dost časté a nijak omezující...
Styl psaní je čtivý, obsah je znám z médií, ale po tomhle se ze mě stal ,,tým Willy a Kate".

08.10.2023 2 z 5


Aristokratka u královského dvora Aristokratka u královského dvora Evžen Boček

Knihu jsem si vzala do čekárny k zubaři, abych zabila čas a třeba se zbavila strachu. A asi tam ještě neměli pacienta, který by se jim tam tak rechtal. Skvělé čtení!

26.08.2023 5 z 5


Medvídek Pú - Rok plný svátků s Medvídkem Pú Medvídek Pú - Rok plný svátků s Medvídkem Pú Walt Disney

Velmi pěkné ilustrace, větší písmena, delší příběhy. Moc pěkná kniha, jedinou vadou na kráse byl složitý poeticky barvity popis prostředí a dlouhá souvětí, který tříletou dcerou vždy trochu zmatl a snížil se tak zajem o čtení. Kniha je spíše pro starší předškoláky i významem příběhů (pokud se o Pua ještě zajímají).

18.08.2023 4 z 5


Pohádky na každý den Pohádky na každý den kolektiv autorů

Pěkné ilustrace, kniha ma drsnější verze pohádek ( např. o sedmi kuzlatkach vlk skončí jak v Karkulce)

07.08.2023 4 z 5


Rozum a cit Rozum a cit Jane Austen

Po přečtení (kdy jsem místy usínala, občas se ztratila v myšlenkových pochodech postav), je ve své podstatě kniha mistrovsky zfilmovana s Emmou Thompson v hlavní roli. Film nenudí tak jako místy kniha. Kniha vystihuje dobu, její náročnost, denní rutiny, postavení žen, intriky lidí, zranitelnost života a i jeho smysl a možnost důstojného žití v 19.stoleti, kdy starému člověku nad hrobem je přes 40. Je to u me poprvé, ale nebýt filmu, knihu bych asi nedočetla. Teď ji uznávám jako moc pěknou literaturu.

02.08.2023 4 z 5


Kreslené pohádky Kreslené pohádky Hans Christian Andersen

Moc hezky zpracovaný Andersen, zvlastni výběr pohádek

26.05.2023 4 z 5


Na zahradě Na zahradě Markéta Pilátová

Jednoduchý příběh pro malé děti, nad kterým mohou s rodiči přemýšlet a povídat si Ilustrace se nám s tříletou dcerkou velmi líbily.

26.05.2023 5 z 5


Uspávanky a vstávanky Uspávanky a vstávanky Daniela Fischerová

Knihu jsem vybrala podle hezkého obrázku na přebalu a názvu. Ten obrázek je nejhezčí, zbytek grafiky ani uspavanky me ani miminko vůbec nezaujaly, protože se ani nerymuji. Vstavanky jsou celkem dobre, stejne jako napady jak je dítěti prezentovat.

26.05.2023 3 z 5


Maková panenka Maková panenka Václav Čtvrtek (p)

Jako malá jsem ji měla moc ráda.

27.04.2023 5 z 5


Na procházce Na procházce Stella Baggott

Další ze série, vhodná nejen pro kluky. Jednoduchá knížečka, která malá miminka (aspoň to mé) zaujme, ideálně při pasení koníků. Listuje v ní i starší,je akorát to ručky s jednoduchými obrázky,o kterých si může povídat. Jen vazba je křehčí a asi dlouho nevydrží dětské ,,zacházení ".

27.04.2023 5 z 5


Zvířata Zvířata Stella Baggott

Asi nejlepší ze serie, protože je nejsnadnější. Jednoduchá knížečka, která malá miminka (aspoň to mé) zaujme, ideálně při pasení koníků. Listuje v ní i starší,je akorát to ručky s jednoduchými obrázky,o kterých si může povídat. Jen vazba je trochu křehčí a asi dlouho nevydrží s dětským přístupem.

27.04.2023 5 z 5


Obličej - první černobílá knížka pro miminko Obličej - první černobílá knížka pro miminko Stella Baggott

Další ze série - Jednoduchá knížečka, která malá miminka (aspoň to mé) zaujme, ideálně při pasení koníků. Listuje v ní i starší,je akorát to ručky s jednoduchými obrázky,o kterých si může povídat. Jen hřbet je křehčí a asi dlouho nevydrží.

27.04.2023


Miminka Miminka Stella Baggott

Jednoduchá knížečka, která malá miminka (aspoň to mé) zaujme, ideálně při pasení koníků. Listuje v ní i starší,je akorát to ručky s jednoduchými obrázky,o kterých si může povídat. Jen vazba je křehčí a asi dlouho nevydrží.

27.04.2023 5 z 5


Hledej a uč se nová slova: Na farmě Hledej a uč se nová slova: Na farmě kolektiv autorů

Celo-ilustrovana kniha pro malé děti s tématem farmy, každý prvek je pojmenován a na závěr jsou obrázky složené a bez popisku, procvičit hledání a poznávání mohou i starší děti. Kniha je nápaditá, výborně zpracovaná a tříleté dceři se moc líbila.

07.04.2023 5 z 5