Uspávanky a vstávanky

Uspávanky a vstávanky https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/434208/uspavanky-a-vstavankySt5lnc-He3-.jpg 3 13 4

Milí rodiče, prarodiče a všichni kamarádi dětí! Usínání a buzení jsou důležité chvilky. Když usínáme nebo vstáváme se špatnou náladou, promítne se to do našich nocí i dnů. Hodí se mít pro tyto situace malé rituály.

Přidat komentář

Worbitka89
26.05.2023 3 z 5

Knihu jsem vybrala podle hezkého obrázku na přebalu a názvu. Ten obrázek je nejhezčí, zbytek grafiky ani uspavanky me ani miminko vůbec nezaujaly, protože se ani nerymuji. Vstavanky jsou celkem dobre, stejne jako napady jak je dítěti prezentovat.

Litocha
06.06.2022 3 z 5

Říkanky jsou opravdu hodně jednoduché, pro miminka. Přece jen jsem od autorky zvyklá na zajímavější, nápaditější verše, tady na mě bylo těch zdrobnělin a citoslovcí až příliš. Vzhledově je knížka typicky meandrovská, není prvoplánově líbivá, ale obrázky jsou dostatečně poutavé a výrazné, laděné převážně do modro-oranžovo-růžova. Už jsem měla v ruce povedenější leporela, ale pro kojence to nemusí být špatná volba (navíc obsahuje návrhy, jak říkanky využít pro hru s děťátkem).
Děti ale knížka očividně zaujala - naše knihovní je hned na několika místech "orazítkována" dětskými zoubky...

V naší spíži -
žíží, žíží -
malá žížala se plíží,
žíží, žíží, žíž!
A už se ti oči klíží,
a už spíš a spíš.


eliska2106
17.08.2021 5 z 5

Tahle knížka nás nadchla. Z básniček udělám dceři karty k postýlce a přebalovacímu pultu, abysme si je mohly říkat, i když nemám volné ruce na listování knížkou. A ty ilustrace, ach!

mone
26.03.2020 5 z 5

Netradiční knížka s krásnými verši i grafikou.

Štítky knihy

pro děti od 3 let poezie pro děti

Kniha Uspávanky a vstávanky je v

Přečtených13x
Chystám se číst4x
Chci si koupit2x
dalších seznamech4x