Na zahradě

Na zahradě https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/473621/bmid_na-zahrade-5Uw-473621.jpg 4 14 7

Veverka z Vamberka série

1. díl >

Žanetka snídá kaši na zahradě, když vtom jí do talíře spadne veverka. Obvykle by se zrzavé zvířátko rychle oklepalo a utíkalo zpátky na strom. Veverka z Vamberka se ale bouchla do hlavy a ztratila paměť… Zato ale mluví! Co z toho vzejde, poznáme záhy – až spolu ty dvě vyrazí do letní zahrady… První ze série příběhů pro nejmenší o Veverce z Vamberka a její kamarádce Žanetce z Žamberka od Markéty Pilátové s půvabnými ilustracemi Daniela Michalíka.... celý text

Přidat komentář

broskev28
23.03.2024

Mám ráda knihy Markéty Pilátové - jak ty dospělácké, tak ty dětské.
Mou favoritkou je Kiko a princezna z tundry - jednak jsem lokální patriotka a navíc mám pro Kiko slabost. Takže veverka z Vamberka a Žanetka ze Žamberka se mi sice líbily, ale moje srdcovky to nebudou. I když teď mě napadá, že přinejmenším na "pampeliškový kulich" na veverčině ocásku asi hned tak nezapomenu . . .
P.S. Ale pozor - ten najdete až v pokračování příběhu o veverce z Vamberka, v dílu nazvaném Na sněhu.

Worbitka89
26.05.2023 5 z 5

Jednoduchý příběh pro malé děti, nad kterým mohou s rodiči přemýšlet a povídat si Ilustrace se nám s tříletou dcerkou velmi líbily.


Knihomolka506
26.12.2022 5 z 5

Malé holce spadne do misky kaše malé chlupaté stvoření s drápky. Je hodné a rádo jí oříšky. Kdo to je ? Správně veverka! Ale zapomene, kdo vlastně je, protože si pádem udělá úraz. Žanetka s babičkou ji ale pomůžou si vzpomenout :)

Knihomolka506
22.09.2022 5 z 5

Malé holce spadne do misky kaše malé chlupaté stvoření s drápky. Je hodné a rádo jí oříšky. Kdo to je ? Správně veverka! Ale zapomene, kdo vlastně je, protože si pádem udělá úraz. Žanetka s babičkou ji ale pomůžou si vzpomenout :)

Kakarinka
16.01.2022 5 z 5

Krátká, velmi milá knížka s překvapivou pointou. Rozkošné ilustrace.

Kattie
04.11.2021 3 z 5

(SPOILER) Knížky z Meandru mám ráda a jsem zvyklá, že jsou takové "jiné", ale tato se s mým vkusem nepotkala. Ilustrace jsou hezké, ale příběh je zvláštní. Nepochopila jsem, jestli mělo být veverky vzpomínání (po pádu ze stromu na hlavu) nějak poučné, když tam jedla oříšky a nechtěla borůvky nebo když si po čase vzpomněla, že nemá ráda vodu? Nebo vtipné v tom ohledu, že je veverka "tornádo" a neposeda? Někdy mi přijde, že je těch dětských knížek už nějak moc. Vedle skvostů, jako je třeba Dobrodružství pavouka Čendy, pak některé knihy trochu blednou.

MakiMel
06.08.2021 5 z 5

Krásná a nádherně ilustrovaná dětská knížka o veverce, která objevuje po pádu ze stromu svět. Je to čtení na jeden večer, ale zasmála jsem se i jako dospělá.