vodnář vodnář komentáře u knih

☰ menu

Duchovní unikání Duchovní unikání Robert Augustus Masters

Knihu bych označila jako "načančané nic". Složitě formulované myšlenky, které se neustále opakují, pokaždé jinak formulované, a přitom nic konkrétního často nesdělí. S celou řadou názorů by šlo polemizovat, protože úhel pohledu na danou problematiku mi přijde příliš jednostranný. Za sebe knihu ke čtení moc nedoporučuji.

05.11.2023 2 z 5


Čas na tarot 2  aneb dalších 111 tarotových tipů pro začátečníky i pokročilé Čas na tarot 2 aneb dalších 111 tarotových tipů pro začátečníky i pokročilé Anna Bechná

Kniha je psaná čtivě, vtipně a s nadhledem a obsahuje řadu zajímavých nápadů, jak obohatit vykládání tarotových karet. Není to "kuchařka výkladu ", kde byste se seznamovali s jednotlivými kartami, takže si myslím, že ji ocení především ti, kteří již nějaké zkušenosti s tarotem mají.

20.10.2023 5 z 5


Lunární uzly Lunární uzly Verena Bachmann

Pro mě zatím nejlépe zpracovaná tématika lunárních uzlů v knižní podobě. Všem zájemcům o studium astrologie rozhodně doporučuji.

05.01.2023 5 z 5


Horoskop mého dítěte Horoskop mého dítěte Klemens Ludwig

Za největší přínos knihy považuji pojednání o Cheironovi v dětském horoskopu a o kombinovaném vztahovém horoskopu, protože tato témata nejsou v česky psaných astrologických knihách příliš zmiňovaná. Ostatní informace v knize lze získat i z jiné kvalitní astrologické literatury.

02.10.2022 4 z 5


Setkání s tajemnem Setkání s tajemnem Arnošt Vašíček

Četla jsem vydání z roku 1994 ( nakladatelství Littera Bohemica). Zajímavé čtení. Nemám důvod pochybovat o pravdivosti příběhů vzhledem k tomu, že máme v rodině podobné zkušenosti ( moje maminka by mohla vyprávět....).

18.08.2022 4 z 5


Inteligence duše Inteligence duše Artho S. Wittemann

Zajímavé téma, přínosné informace. To by bylo i na 5 hvězdiček. Ale kniha se mi nečetla dobře, nedokázala mě zaujmout tak, abych se těšila na další informace, neužívala jsem si ji. Spíš jsem byla ráda u každé kapitoly, že je už za mnou. Čtivost bych hodnotila tak 3 hvězdičkami.

14.02.2022 4 z 5


Sněhulák Sněhulák Jo Nesbø

Výborná detektivka, napětí až do poslední stránky. Asi od půlky knihy jsem tušila motiv a pachatele a jsem ráda, že jsem se nemýlia. Jen ještě vědět, kdo to je...

30.01.2022 5 z 5


Svobodné zednářství Svobodné zednářství W. Kirk MacNulty

Hodnocení dávám především za obrazovou část, která v obsahu knihy převažuje. Textová část mi připadá málo srozumitelná pro někoho, kdo neví nic o svobodném zednářství. Pro pochopení základních pojmů je lepší získat informace z jiných zdrojů.

21.01.2022 4 z 5


Okřídlená duše Okřídlená duše Amanda Stevens

Čtivá, oddychová literatura. Zpočátku jsem chtěla dát čtyři hvězdičky, ale konec knihy mi připadal bez náboje a mdlý v porovnání se zbytkem knihy. Některé situace by si zasloužily důkladnější vysvětlení a více pozornosti. Ke čtení dalších dílů se zatím nechystám.
(V rukou schopných filmařů by z této knihy mohl vzniknout i dobrý duchařský horor s detektivní zápletkou.)

18.01.2022 3 z 5


Umění být zdráv Umění být zdráv Věra Keilová

Perfektně napsaná kniha. Doporučuji přečíst všem, komu není lhostejné jeho zdraví.

09.01.2022 5 z 5


Skryté životní cykly Skryté životní cykly Petra Nel Smolová

Knížka vhodná pro astrology i neastrology. Zajímavé pojednání o cyklech Chirona, se kterým řada astrologů nepracuje, a proto je toto téma o to víc přínosné. Netradiční je i pohled na sluneční znamení, která jsou vysvětlena v projevu své nepotlačené i potlačené stránky. Za velmi přínosné považuji i astrologický pohled na význam současného dění a výhled do příštích desetiletí.

02.12.2021 4 z 5


Naše duše může létat Naše duše může létat Marco Bischof

Knížka podle mě postrádala myšlenkovou ucelenost. Měla jsem pocit, jako kdybych četla články na různá témata, mezi nimiž chybí návaznost. Něco mi přišlo zajímavé, něco méně, celkově mě však kniha příliš nezaujala.

19.09.2021 3 z 5


Zrcadlo moudrosti: Eseje o tradiční vědě a posvátném umění Zrcadlo moudrosti: Eseje o tradiční vědě a posvátném umění Titus Burckhardt

Knihu jsem bohužel nedočetla. Je psána těžkopádným, poměrně náročným způsobem, takže na konci věty už jsem nevěděla, co bylo vlastně na začátku. Tématika mi přišla zajímavá, ale nečtivá. Myslím, že na dané téma čtenář najde jiné knihy, které jsou čtivé a srozumitelné.

19.09.2021 2 z 5


Oidipus a hádanka života Oidipus a hádanka života Thorwald Dethlefsen

Zajímavá kniha. Rozebírá též pohled na pojetí biblické viny a hříchu z hlediska hermetismu.
Knihy tohoto autora stojí za přečtení. Jsou přínosné, čtivé a srozumitelné.

09.09.2021 5 z 5


Cesta za hranice hmotného světa Cesta za hranice hmotného světa Jiří Novák

Začátek knihy dobrý, ale čím dále jsem četla, tím více nepříjemný pocit ze způsobu podávání myšlenek jsem měla. Černobílé vidění světa a pro mě poněkud sektářský způsob přesvědčování o jediné správné cestě ve mě nezanechal dobrý pocit.

01.05.2021 2 z 5


O velké proměně   Umíráme... a budeme žít dál O velké proměně Umíráme... a budeme žít dál Ruediger Dahlke

Kniha "jednohubka", na jedno odpoledne. Na shrnutí hlavních myšlenek by stačil článek. Od knihy jsem čekala více informací na dané téma.

28.04.2021 3 z 5


Dívka, která si hrála s ohněm Dívka, která si hrála s ohněm Stieg Larsson

Perfektní. Snad nejlepší dílo detektivní literatury, které jsem četla. Začínám číst další díl.

10.02.2021 5 z 5


Meč osudu Meč osudu Andrzej Sapkowski

Knihu jsem četla hned po přečtení 1. dílu ( Poslední přání). Obě knihy formou povídek vytvářejí životní příběh Geralta z Rivie od jeho početí až do jeho....( dočtete se na konci Meče osudu). Kniha je čtivá a na rozdíl od seriálu srozumitelnější pro pochopení jednotlivých postav i dějů. (Teď po přečtení obou knih se na seriál podívám ještě jednou, abych lépe pochopila, co mi poprvé unikalo.)

21.01.2021 5 z 5


Zákony osudu Zákony osudu Ruediger Dahlke

V knize jsou vysvětleny některé ze základních zákonů, jimž podléhají naše životy a vyplývají z principů vesmírné inteligence. Kniha není "kuchařkou" na orientaci v životě, spíše dává (s pomocí různých příkladů) podněty k zamyšlení se nad vlastní cestou životem a ukazuje smysluplný směr hledání odpovědí na různé životní situace.
Moje poznámka na okraj: Škoda, že stejnou filosofií se neřídí mocní naší země (ale i celého světa). Pak by možná řešení současné koronakrize vypadalo úplně jinak.

09.10.2020 5 z 5


Muž bez minulosti Muž bez minulosti Tim Weaver

Čtivé, napínavé (nemáte chuť knihu odložit), s neočekávaným, překvapivým koncem. Je to již druhá kniha stejného autora, kterou jsem četla, a plánuji pořídit si další.

21.05.2020 5 z 5