Duchovní unikání

Duchovní unikání https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/415122/mid_duchovni-unikani-SZM-415122.jpg 4 3 2

Duchovní unikání - používání duchovních praktik a postojů tak, abychom se vyhnuli nutnosti řešit emoční bolest, nezhojené rány a vývojové potřeby - se objevují natolik často, že si ho naše kultura téměř nevšímá. Tématu se dotkli i jiní autoři, tento text se však jako první věnuje vysvětlení fenoménu duchovního unikání a práci s ním.... celý text

Přidat komentář

vodnář
05.11.2023 2 z 5

Knihu bych označila jako "načančané nic". Složitě formulované myšlenky, které se neustále opakují, pokaždé jinak formulované, a přitom nic konkrétního často nesdělí. S celou řadou názorů by šlo polemizovat, protože úhel pohledu na danou problematiku mi přijde příliš jednostranný. Za sebe knihu ke čtení moc nedoporučuji.

Alma5
04.01.2020 5 z 5

Nemohu říci, že bych porozuměla úplně celé knize, protože je psána takovým těžko srozumitelným jazykem, plným psychologických pojmů. Je to ovšem dobré "varování" před tím, když se to s duchovnem a ezoterikou přehání. Vysvětluje, jak správně chápat poučky, které se v knihách často nacházejí - nebrat si nic osobně, nikoho nesoudit, za svou nemoc si můžeme sami atp. Prospěšné.