Svobodné zednářství

Svobodné zednářství https://www.databazeknih.cz/img/books/58_/58232/bmid_svobodne-zednarstvi-7Wn-58232.jpg 4 12 5

Kniha z pera amerického zednáře žijícího v Anglii je podrobnou historií vzniku svobodného zednářství, jeho stupňů a rituálů. Popisuje zvyklosti v různých zednářských uskupeních a přiližuje i slavné osobnosti, které v nich působily. Skvěle kombinuje čtivý text s vynikajícícm obrazovým doprovodem -- ilustrace pocházejí z významných zednářských knihoven a muzeí celého světa a často jsou publikovány vůbec poprvé. Kniha, která svým důrazem na objektivitu a přesnost nemá na českém trhu obdobu, byla přeložena do mnoha jazyků.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Literatura naučná , Historie

Vydáno: , Universum (ČR)
Originální název:

Freemasonry. Symbols, Secrets, Significance , 2006


více info...

Přidat komentář

holomex
15.04.2023 3 z 5

Obrazově velice krásná kniha. Není na jednorázové přečtení, spíše na takové to opakované listování, kochání se obrázky a postupné nasávání informací o tajemných zednářích. Praktickým nedostatkem pro mě je, že je zvoleno dost malé písmo a blbě se mi to čte, zvláště některé popisky kurzivou na podtisku.

vodnář
21.01.2022 4 z 5

Hodnocení dávám především za obrazovou část, která v obsahu knihy převažuje. Textová část mi připadá málo srozumitelná pro někoho, kdo neví nic o svobodném zednářství. Pro pochopení základních pojmů je lepší získat informace z jiných zdrojů.


DraculasLady
10.03.2021 4 z 5

Přidávám se k dalším hodnotitelům, že kniha je plná báječných ilustrací, díky kterým máte najednou pocit, že zednáři jsou všude. Nicméně pro člověka, který o zednářích neví zhola nic, bych ji nedoporučila. Při četbě je zmiňováno spousta dalších skutečností, historických reálií a odkazů na nespočet světových koutů a osobností. Bez širokého rozhledu o dění ve světě za posledních minimálně pět století bude mít čtenář místy problém s orientací ve velkém množství informací. Nicméně za přečtení a prozkoumání grafické úpravy to určitě stojí.

"Neříkejte věci, které o sobě víte, těm, kteří Vám nebudou rozumět."

cukrovka
05.10.2020 5 z 5

Přehledně uspořádané základní informace o svobodném zednářství. V knížce je spousta krásných fotografií.

jprst
06.06.2019 5 z 5

Kniha s množstvím informací, která mi pomohla udělat si (snad) objektivní obraz o svobodných zednářích. Pro zájemce o tuto tématiku rozhodně doporučuji. Jsem ale tvor nedůvěřivý, proto zkusím ještě nějaký jiný zdroj.

Štítky knihy

historie, dějiny svobodní zednáři populárně-naučné publikace

Autorovy knížky

W. Kirk MacNulty
americká, 1932
2007  83%Svobodné zednářství

Kniha Svobodné zednářství je v

Právě čtených2x
Přečtených16x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce19x
Chystám se číst14x
Chci si koupit13x